Goedkoop op Wintersport in Paganella, Italië

Goedkoop op Wintersport in Paganella, Italië Paganella is een van de mooiste skigebieden van heel Italië. Dit is vooral te danken aan de mooie natuurlijke omgeving waar het gebied zich in bevindt. Doordat het skigebied redelijk klein is vergelijken met de andere skigebieden is de sfeer in Paganella wat gezelliger. Alles is goed te overzien en daardoor voor veel mensen een plek om steeds naar terug te keren.

Algemene informatie

Paganella is een wintersport gebied in Italië dat in een prachtige omgeving ligt. Hierdoor is het in de zomer ook vaak druk. Echte natuurliefhebbers kunnen hier skiën en van de natuur genieten. Dankzij de komst van de sneeuwkanonnen is dit skigebied voor bijna honderd procent zeker van sneeuw. Veel mensen hebben toch liever natuursneeuw, maar die is ook genoeg te vinden in Paganella. De sneeuwkanonnen zijn er eigenlijk alleen voor hele warme winters. Het gebied beschikt over 50 kilometer aan piste. Hiervan is 15 blauw, 30 rood en 5 zwart. In totaal zijn er 18 liften, waarvan twee cabineliften. Ook aan de langlaufers is gedacht. Er is in het gebied 13 kilometer aan loipes.

Ligging

Het skigebied ligt tegen de Dolomieten aan. Het ligt ten noorden van Bolzano.

Goedkope Uitrusting

Als je kijkt naar de uitgaven van de meeste wintersporters is de uitrusting een van de grote posten. Dit zou anders kunnen. Bepaal voor jezelf eerst of je vaak wilt gaan skiën of dat dit een eenmalige actie is. Als je denk in de toekomst nog vaker te gaan skiën dan is het vaak voordeliger om je uitrusting zelf aan te schaffen in plaats van het huren van een uitrusting. Vaak kun je in Nederland al aan tweedehands spul komen. Het kan ook zijn dat er mensen in je omgeving zijn die niet op wintersport gaan, maar wel wintersportuitrusting hebben liggen. Het lenen van deze spullen kan ook een goedkope oplossing zijn.

Helmplicht voor kinderen onder de 14 jaar

In heel Italië geldt dat kinderen onder de 14 jaar een helm op moeten tijdens het skiën of snowboarden. Er is een redelijk strenge controle. Daarnaast is het ook erg onverantwoordelijk om kinderen te laten skiën zonder helm.

Hotel of huisje?

Er zijn in de omgeving van dit skigebied voldoende mogelijkheden om een slaapplek te vinden. Het is in het hoogseizoen wel druk, dus zorg dat je op tijd een goed onderkomen hebt. Het is echt aan te raden om dicht bij het gebied te gaan zitten, zodat je niet te lang naar de piste hoeft te reizen. Veel mensen kiezen voor een Hotel / Pension, maar dit is vaak aan de dure kant. Het is vaak goedkoper om een gedeelte van een huisje af te huren. Zorg er wel voor dat hier alle dingen zijn die je nodig hebt.

Goedkoop Eten en Drinken

Het goedkoopste is om je eten en drinken in een lokale supermarkt te halen. Omdat het vakantie is gaan veel mensen toch uit eten. Dit is vaak duur, maar dat hoeft niet duur te zijn. Er zijn in de omgeving van Paganella genoeg kleine restaurantjes waar je voor weinig geld een lekkere maaltijd hebt. Ook kun je veel geld te besparen door niet te veel uit te geven aan eten en drinken op de piste zelf. Neem zelf wat drinken en eten mee, dit scheelt erg veel.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop op Wintersport in ItalieGoedkoop op Wintersport in ItalieWintersport is meestal erg duur, maar er zijn mogelijkheden om de kosten beperkt te houden. In Italië kun je heerlijk ge…
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Goedkoop op Wintersport in Civetta, ItalieGoedkoop op Wintersport in Civetta, ItalieMeer en meer mensen gaan op wintersport. Hierdoor neemt de vraag naar een betaalbare wintersportvakantie toe. Hierdoor l…

Op wintersport met uw hondSteeds meer mensen nemen hun hond mee op wintersport. Veel mensen laten hun hond echter thuis omdat ze te veel problemen…
Wintersport in het Zwarte WoudWintersport in het Zwarte WoudSkiën of langlaufen in het Zwarte Woud, bij Feldberg of Todtnauberg, is betrekkelijk voordelig en rustig. Hoge hotelkost…
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 10-09-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.