Bioscoopbon: waar te koop en waar te besteden?

Bioscoopbon: waar te koop en waar te besteden? Met een Nationale Bioscoopbon kan je iemand een avondje bioscoop cadeau doen. Met een dergelijke bon kan de ontvanger zelf kiezen welke film hij of zijn wil gaan bekijken. Maar welke waardes zijn verkrijgbaar? En waar koop je een Nationale Bioscoopbon en bij welke bioscopen is deze te besteden? Onderstaand lees je alle informatie over de Nationale Bioscoopbon.

Inhoud


Bioscoopbon

Een filmliefhebber kan je niet blijer maken dan met een Bioscoopbon. Een Bioscoopbon is een cadeaubon die kan worden verzilverd bij bioscopen en filmtheaters. De ontvanger kan dus geheel gratis of met korting zijn of haar film naar keuze bezoeken.

Prijzen Bioscoopbon

De Nationale Bioscoopbon is verkrijgbaar in diverse bedragen, je kan dus zelf kiezen hoeveel je wilt uitgeven. De bedragen waaruit gekozen kan worden zijn:
 • 5 euro
 • 7,5 euro
 • 10 euro
 • 12,5 euro
 • 15 euro
 • 25 euro

Standaard is een bioscoopbon in een envelop verpakt. Het is ook mogelijk om de bon te verpakken in een chique filmblik. Dit kost 1,89 euro extra.

Bioscoopbon kopen

Een Nationale Bioscoopbon is op verschillende plaatsen te koop, namelijk bij:
 • Bioscopen
 • Filmtheaters
 • VVV kantoren
 • Free Record Shop filialen
 • AKO filialen
 • Van Leest filialen
 • PostNL Postkantoren

Naast bovenstaande verkooppunten is de Nationale Bioscoopbon ook via de eigen website online te bestellen. Voor online bestellingen wordt 1,99 euro aan verzendkosten gerekend. Bestellingen die een waarde hebben die hoger is dan 70 euro worden aangetekend verstuurd. Dit kost 7 euro extra. Online bestellingen die worden gedaan voor 11.00 uur worden nog dezelfde dag verwerkt en meegegeven aan PostNL.

Hoe gebruiken Bioscoopbon?

De bon was bij elke bioscoop en filmtheater in Nederland te gebruiken. Echter geldt voor de bioscopen van Pathé dat Bioscoopbonnen die zijn gekocht na 1 april 2015 niet meer te verzilveren zijn bij Pathé. Bij een acceptant van de Bioscoopbon geldt dat de Bioscoopbon gebruikt kan worden voor iedere gewenste film. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten is een overzicht te vinden van alle acceptanten in Nederland. Overigens kan een Nationale Bioscoopbon niet worden gebruikt om online je bioscoopticket te betalen (alleen bij de kassa’s).

Saldochecker

Op de website van Bioscoopbon kan je een saldochecker vinden waar je het saldo kan achterhalen van je bon. Ook kan je de uiterste geldigheidsdatum controleren aan de hand van de cijfercode op de Bioscoopbon.

Bijbetalen of geld terug?

Wanneer het bioscoopkaartje goedkoper is dan de waarde van de Nationale Bioscoopbon zal je geld terugkrijgen. Het is ook mogelijk om bij te betalen wanneer het bioscoopkaartje duurder is dan de waarde van de bon. Een bioscoopkaartje kost overigens gemiddeld circa 8 tot 10 euro. Een bioscoopkaartje voor een 3D voorstelling is iets duurder, circa 11 tot 12 euro.

Geldigheid bioscoopbon

Een bioscoopbon is niet onbeperkt geldig. Op de bon staat een geldigheidsdatum waaraan de bioscopen en filmtheaters zich meestal houden. Wanneer de datum verstreken is kan de bon dus geweigerd worden.

MaDiWoDo-bioscoopbon

Zoals de naam al deels aangeeft is een MaDiWoDo-bioscoopbon alleen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag te besteden. Dit geldt overigens niet voor de kerstvakantie en erkende Nederlandse feestdagen. De kaart is niet te gebruiken in combinatie met andere arrangementen of acties. Voor Imax en 3D wordt een toeslag gerekend en eventuele reserveringskosten zijn niet inbegrepen. Met een MaDiWoDo-bioscoopkaartje steun je het goede doel aangezien met een deel van de opbrengst de Stichting Bio Kinderrevalidatie wordt gesteund.

Lees verder

© 2012 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaas: cadeautjes onder de tien euroSinterklaas is alweer in aantocht. Er worden dan massaal schoenen gezet. Toch blijft het altijd lastig om leuke cadeautj…
Cadeautips voor (kinderen van) minimalistenCadeautips voor (kinderen van) minimalistenWat geef je cadeau aan iemand met een minimalistische levensstijl? Minimalisten zijn mensen die heel bewust kiezen welke…
Wat geef je iemand cadeau die alles al heeft?Wat geef je iemand cadeau die alles al heeft?Iedereen kent wel zo iemand. Iemand die niets wil, of iemand die alles al heeft. Toch wil je een cadeau geven, voor een…

Wat te doen in de winter?Wat te doen in de winter?In de winter is er vaak een stuk minder te doen dan in de zomer. De meeste mensen zitten in de winter het liefst binnen,…
Karten: overzicht alle kartbanen (indoor en outdoor)Karten is een populaire vrijetijdsbesteding. Het geeft je de kans om lekker te scheuren en het is nog legaal ook. De mog…
Bronnen en referenties
 • www.bioscoopbon.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 18-08-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.