Betaalbaar Oud en Nieuw vieren in een wereldstad!

Betaalbaar Oud en Nieuw vieren in een wereldstad! Oud en Nieuw kan een opwindende tijd van het jaar zijn. Als je heerlijk zit op de bank met een oliebol in de hand en de oudjaarsconferences op tv: prima. Maar misschien heb je het liever wat origineler, spannender, internationaler... en graag een beetje betaalbaar. Dan heeft het online reisportal Wimdu een mooie top 7 van wereldsteden in Oud-en-Nieuw-sfeer voor jou samengesteld. Compleet met insider-tips: waar moet je zijn voor het beste vuurwerk, waar voor de beste party's? Lees verder... Laten we eerlijk zijn. Oud en Nieuw is lang niet altijd zo'n opwindende tijd van het jaar als we hopen. Als je het leuk vindt om met een oliebol in de hand naar de tv-conferences te kijken, is dat natuurlijk geweldig. Maar wat, als dat jou net niet opwindend genoeg is? Gelukkig heeft reisspecialist Wimdu tips genoeg. Want waarom zou je niet wat breder kijken? Over de grens bijvoorbeeld?

Betaalbaar naar wereldsteden

Natuurlijk is www.wimdu.nl niet helemaal belangeloos bezig. Wimdu is een online reisportal, met een ruime keus aan appartementen op locaties in de populaire wereldsteden. Maar, en dat is wel heel interessant: Wimdu richt zich niet op de sector 'dure dromen', maar selecteert locaties op de betaalbaarheid van de prijzen. Een appartement is al snel betaalbaarder dan een hotel, maar hier mag je dus rekenen op nog wat scherper prijsvoordeel dan bij zomaar een reisportal. Bovendien is Wimdu niet op zoek naar de standaard ervaring, maar naar dat nét even wat andere. Of je nu tegen de Eiffeltoren aan wilt kijken vanuit je appartement, of het wel leuk vindt om Oud en Nieuw door te brengen in een.... kapsalon! Dan nu de hamvraag: waar gaan we naartoe? HIer volgt een unieke top 7, speciaal voor jou.

1. Honderdduizenden lampjes in Parijs

Parijs wordt tijdens de feestdagen verlicht door honderdduizenden lampjes. Dit is de romantische bestemming bij uitstek. Een van de beste plekken om het vuurwerk te bekijken is het plein voor de Sacré-Coeur: wat een uitzicht, ook over de stad! Wie liever op de Champs Elysees staat, kan daar de grootse vuurwerkshow rondom de Eiffeltoren bekijken. Wimdu-Host Alexandre heeft een topappartement aan Canal St. Martin voor twee personen beschikbaar voor slechts € 60 per nacht. Moeten we je nog vertellen dat een beetje hotel in deze periode gemakkellijk drie keer zo veel kost? Goed, je moet wel even met de Metro naar het centrum, maar dan ben je ook snel bij hot spots als St. Germain.

2. Luisteren naar de klokken van de Big Ben

Londen is een van de duurste steden qua hotelprijzen. Een beetje accomodatie kost, zeker rond oud en nieuw, gemakkelijk € 160. En dan kun je nog in een naargeestig kippenhok belanden. Dus waarom zou je dit jaar niet rond middernacht luisteren naar het legendarische klokkengelui van de Big Ben, wetend dat er een fijn appartement op je wacht voor nog geen € 60 euro per nacht (twee personen)?

3. Lady Gaga and Justin Bieber love Times Square

Lady Gaga en Justin Bieber zijn niet de minsten die Times Square als dé plek zien om het nieuwe jaar te begroeten. Alleen die hotelprijzen... Goed nieuws. Een van de 'hosts' van Wimdu is Itamar, en laat die een mooi en schoon appartement voor ongeveer € 110,- per nacht in de aanbieding hebben (twee personen)? Je verblijft in de wijk Queens. Hier wonen ook steeds meer voormalige huurders uit Manhattan, die genoeg hadden van de ongelooflijke huurprijzen daar. Beter om even de Metro te pakken naar Manhattan, en van de vele uitgespaarde centjes leuke dingen te gaan doen!

4. Barcelona: niet voor het vuurwerk, wel voor het feestje

Wees gewaarschuwd: die grootse vuurwerkhappenings uit Parijs en Londen hoef je in Barcelona niet te verwachten. Maar wie een onvergetelijke oudjaarsparty wil meemaken, moet hier wél zijn. De duizelingwekkende hotelprijzen voor Oud en Nieuw betalen? Als het aan Wimdu-host Kaveh ligt, niet. Je logeert in een mooi en centraal gelegen appartement in de wijk Born voor een luttele 65 eurootjes per nacht. Let wel: je hebt een eigen badkamer en zitgedeelte maar een gedeelde keuken.. met Kaveh gedeeld. Op naar de wereldberoemde Ramblas!

5. Berlijn: het grootste openluchtfeest

Je bent hier niet alleen met de jaarwisseling, er zijn miljoenen mensen jaarlijks op weg naar Berlijn. Insider-tip is de Brandenburger Tor. Hier viert Berlijn elk jaar het allergrootst denkbare Oud en Nieuw openluchtfeest. Eigenlijk is Berlijn niet zo peperduur, als wereldstad. Wimdu schat het op zo’n 115 euro per nacht, gemiddeld. Maar ja, het is wel zo fijn om een appartement te bewonen met alle voorzieningen en vrijheid van dien. Een woning van een Wimdu-host in Berlijn kost bijvoorbeeld € 112 euro per nacht. Goh, dat is mooi geregeld: het ligt ook nog eens op korte loopafstand van de Brandenburger Tor.

6. Klassieke muziek en vuurwerk in Milaan

Milaan is natuurlijk (over)bekend als modestad. Maar ook met oud en nieuw heeft de stad heel eigen attracties. Houd je van vuurwerkspektakel? Op naar Castello Milano. Met open mond kijken, en het oor open voor de grootse Italiaanse klassieke muziek die helpt om je een geweldig nieuw jaar in te 'knallen'! Very fashionable zijn ook de hotelprijzen in Milaan. Vergeet het voor minder dan € 146 per nacht maar. Nee, dan het voorbeeldappartement van Wimdu-host Paolo. Nog geen € 60 euro, mooi en rustig én een prima ligging voor de nodige bus- en metroverbindingen.

7. Kapsalon in Keulen

Je moet er maar op komen. Een echte kapsalon in Frechen, vlakbij Keulen, waar je oud en nieuw kunt vieren. Het interieur is helemaal in roze en wit uitgevoerd. Je kunt er een feestje vieren met maximaal 16 mensen. Dan blijft per hoofd van de feestvierders niet zo veel over van de prijs van € 390,-. Je schijnt er ook nog een nieuw nieuwjaarskapsel te kunnen krijgen.. wie durft?

Wie is Wimdu?

Wimdu is een jonge organisatie, van start gegaan in het voorjaar van 2011. Maar Wimdu is wel al social travel marktleider in Europa, en groeit als kool. Op Facebook vind je al meer dan 55.000 fans. Wimdu heeft als doel om reizigers tot elkaar te brengen, en praktisch gezien mondt dat uit in wereldwijd 30.000 verschillende accommodaties, verspreid over 103 landen. Wie wil verhuren via Wimdu, kan zich sinds kort ook al verzekeren. De investeerders achter Wimdu zijn Rocket Internet en Kinnevik. Meer weten? Www.wimdu.nl
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een appartement aan de kust inrichtenEen appartement aan de kust inrichtenEen tweede verblijf of vakantie-appartement aan de kust vraagt een andere inrichting dan een huis voor permanente bewoni…
Starter – appartement kopen is een grote foutStarter – appartement kopen is een grote foutU moet een huis kopen dat het beste past bij de levensfase waar u in zit. Voor starters is het echter vaak niet verstand…
Appartement kopen: voordelen & nadelen van een appartementAppartement kopen: voordelen & nadelen van een appartementEen appartement kopen heeft verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een huis. Het belangrijkste voordeel…

Hoogtepunten van het British Museum LondenHoogtepunten van het British Museum LondenEen bezoek aan Londen is niet compleet zonder wat tijd door te brengen in een van de oudste musea ter wereld: het Britis…
Bronnen en referenties
  • Persbericht Wimdu
  • USP Marketing en PR
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 06-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.