Dagje uit naar België waar naar toe?

Dagje uit naar België waar naar toe? België is voor de Nederlandse toerist een aantrekkelijke bestemming. Zonder al te ver te hoeven rijden, is het mogelijk om een gezellig dagje uit te plannen bij onze zuiderburen. België heeft een aantal steden welke meer dan de moeite waard zijn om eens te bezichtigen. Om een idee te geven worden er hier een paar uitgelicht.

Antwerpen

Met een aantrekkelijke binnenstad en een ruim centrum is Antwerpen een goed idee voor een dagje uit. Op nauwelijks een uurtje rijden van bijvoorbeeld Rotterdam, waan je je in en andere wereld. De stad heeft vele kunsthistorische bezienswaardigheden. Leuk is ook een rondvaart door de havens, of een bezoek aan de dierentuin in het hartje van de stad. In de directe omgeving van de stad is Brasschaat de moeite waard, het park aldaar is 170 ha groot. Ook Deurne met een kasteel-restaurant, een park van 87 ha. en het folkloristisch museum zijn aan een bezoekje waard. Voor natuurschoon hoef je het niet ver te zoeken, er zijn mooie bossen hei en vennen te vinden bij Schoten, St. Job in ít Goor en Schilde.

Brugge

Dit is één van de mooiste, zoniet de mooiste stad van België. De stad is uniek door zijn vele prachtig bewaard gebleven gebouwen en monumenten. In de directe omgeving van de stad vindt je het natuurreservaat Het Zwin. In en rondom Damme tref je de befaamde palingrestaurants aan. In Jabbeke kun je het aan de expressionistische schilder Constant Permeke gewijde museum bezoeken. Ook de havenplaats Zeebrugge ligt binnen handbereik.

Brussel

De stad van België met internationale allure. Een bezoek aan de Grote Markt is een must bij een bezoek aan deze stad. Bijkomend voordeel is dat je direct in de gezellige binnenstad bent met zijn uitgebreide winkel- en uitgaanscentrum. Brussel herbergt het koninklijk Paleis, de regeringsgebouwen en vele fraaie parken Een bezoekje aan het onlangs vernieuwde Atomium, wat in Brussel staat sinds de wereldtentoonstelling va 1958, is aan te bevelen.

Gent

De stad zelf telt vele bezienswaardigheden, maar ook de omgeving van de stad is de moeite waard. In Deurle is een kunstenaarsmuseum te vinden te midden van de bossen. In Laarne tref je een Middeleeuwse burcht aan en een hallenkerk, bij Lochristi zijn de beroemde bloemenkwekerijen en Dendermonde leent zich bij uitstek voor uitgebreide wandelingen langs de Schelde en Dender.

Voor actuele informatie is het verstandig om in de diverse steden even een bezoekje te brengen aan de balie van de toeristische informatie punten.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Antwerpen: Gouden Eeuw 1490-1530 eerste groeifaseDe ontwikkleing van de stad Antwerpen in de 16e Eeuw was grandioos. Na Parijs was Antwerpen de grootste stad ten noorden…
Toerisme in België met grootste trekpleistersBelgië kent een aantal steden die als kunststeden zijn te beschouwen en als zodanig veel toeristen trekken. Koploper van…
Nummerplaat aanvragenVanaf 15 november 2010 is Belgiё overgestapt naar de nieuwe Europese nummerplaat. Daarmee volgt Belgiё het v…

Welk hotel te kiezen in New York CityWelk hotel te kiezen in New York CityNew York City, ook wel bekend als de stad welke nooit slaapt. En het moet gezegd worden, er is erg veel te zien en te be…
Ontdek Parijs per tourOntdek Parijs per tourHoe kun je het beste Parijs ontdekken? Bij een bezoek aan Parijs heb je veel opties waar je uit kunt kiezen. De meeste t…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 03-07-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.