Uitgaan in Turnhout (België)

Uitgaan in Turnhout (België) Iedereen wil wel eens uitgaan of gaan stappen. In Turnhout, vlak over de Nederlandse grens, zijn er vele plaatsen waar je 's avonds terechtkan. Wanneer je in een onbekende stad aankomt, is het niet gemakkelijk om te weten waar je naartoe wil. Er zijn echter vele mogelijkheden in de stad Turnhout. Je kan gezellig keuvelen, speciale bieren proeven, maar ook tot in de late uurtjes de dansvloer onveilig maken.

Vervoer

Het uitgaansleven is goed gecentreerd. Alle plaatsen liggen op wandelafstand van elkaar. Als je met de auto bent kan je gemakkelijk gratis parkeren aan de ring rond het centrum. Met het openbaar vervoer kan je met de bus of trein tot aan het station van Turnhout geraken. Van hieruit is het gemakkelijk om de stad te ontdekken.

Uitgaansgelegenheden in Turnhout

Legenda
. Station Turnhout
A. De Penge
B. Barzoen
C. Jeugdhuis Wollewei
D. In den Spytighen Duvel
E. Dax Café
F. De Wirwar
G. Café Dépôt
H. Club 1900
I. De Zwarte Ruiter


De Penge

Lindekensstraat 45, Turnhout, België

De Penge is officieel het oudste café van Turnhout. Sinds 1890 kan je hier genieten van een drankje en een hapje. Het is een klein en rustiek kroegje waar je veel verschillende bieren vindt waaronder een 'Schuppenboer' die gebrouwen wordt in de Turnhoutse brouwerij Het Nest. De uitbater vertelt er je graag alles over. Ideaal om de namiddag door te brengen.

Barzoen

Warandestraat 42, Turnhout, België

Wie van cultuur houdt moet hier zijn. Dit café is gehuisvest binnen hetzelfde gebouw als het cultureel centrum De Warande. Het is niet toevallig dat je hier vaak gratis kan genieten van lezingen of optredens. Tot middernacht kan je hier terecht voor een cocktail, een plaatselijk biertje of water van de kraan.

Jeugdhuis Wollewei

Draaiboomstraat 6, Turnhout, België

Dit jeugdhuis van de stad Turnhout staat garant voor avontuur. Je hebt er een bier en frisdrank van de maand. Je vindt er zelfs een menu van de week. Het bestuur, voor en door jongeren, organiseert regelmatig optredens van allerlei stijlen. Zowel beginnende als professionele bands en dj's krijgen hun plaats.

In den spythigen duvel

Otterstraat 99, Turnhout, België

Het café met de meest uitgebreide bierkaart van Turnhout en omstreken. In dit café is voor ieder wat wils. Het enige dat moeilijk kan zijn, is een plaatsje bemachtigen om van een goede pint te genieten. Er is tevens een ruim assortiment aan gezelschapsspelen die je gratis kan lenen.

Dax Café

Warandestraat 99, Turnhout, België

Dax is de sympathieke eigenaar van deze kroeg. Het is een kroeg waar iedereen welkom is. Er heerst een vrije sfeer en er wordt veel afgelachen. Wekelijks zijn er concerten waarbij het geluidsniveau alles overstijgt. Geen kroeg voor doetjes dus.

De Wirwar

Otterstraat 8, Turnhout, België

Een bruine kroeg op enkele meters van de markt. In dit café kan je een boek lezen in de namiddag, maar ook je laatste biertje bestellen enkele minuten voor 05u00! Elke vrijdag en zaterdag zijn er dj's die gevarieerde muziek draaien. Vaak worden de krukken aan de kant gezet en de benen losgegooid op de geïmproviseerde dansvloer.

Café Dépôt

Grote Markt 16, Turnhout, België

Op de grote markt vind je dit jongerencafé waar de populaire cocktails vlot over de toog gaan. De elektronische muziek en de moderne uitstraling zorgen ervoor dat er vele spontane feestjes losbarsten. Kortom een kroeg waar stijl en amusement voorop staan.

Club 1900

Grote Markt 23, Turnhout, België

Deze club is elk weekend open. Je vindt er een gezellige bar vooraan en een heuse club achteraan. Oorspronkelijk was dit een postgebouw. Dit vind je terug tegen de muren van het gebouw die bekleed zijn met antieke postbakjes. Het gebouw wordt ook 'het theatercafé' genoemd. Achterin is een grote en authentieke theaterzaal. Helaas wordt dit gedeelte niet meer gebruikt wegens slechte staat van het gebouw. Gelukkig zijn het café en de club de moeite waard!

De Zwarte Ruiter

Zegeplein 12, Turnhout, België

Dit café is een vaste waarde in het uitgaansleven van Turnhout. De dansvloer is altijd gevuld en de muziek kan van dag tot dag variëren. Er zijn veel evenementen waaronder schlageravond, 'shotjesnight', maar ook voetbal op groot scherm. Om het helemaal compleet te maken, is dit het stamcafé van enkele studentenverenigingen.
© 2015 - 2024 Benfranklin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stappen in ZwolleZwolle. Een mooie stad aan de IJssel. Er is altijd veel te beleven. Diverse festivals, bioscopen, uitgebreid winkelcentr…
Uitgaan in Berlijn: de beste clubs, bars en infoBerlijn is de meest trendy partystad van Europa, vooral bekend om de dance- en technoscene. Maar ook voor een een relaxt…
Voordelig uitgaan: Goedkoop stappenVoordelig uitgaan: Goedkoop stappenVoordelig uitgaan kan op verschillende manieren, en kan je veel geld opleveren. Stappen is voor veel mensen namelijk een…
Lekker uit eten en uitgaan in PArijsLekker uit eten en uitgaan in PArijsParijs staat ongeveer bij iedereen wel bekend als de stad van de liefde en met haar vele romantische plekjes mag dit ook…

Gran Canaria: PatalavacaGran Canaria: PatalavacaGran Canaria is een populaire bestemming voor vakantiegangers en overwinteraars. Naast de bekendste dorpjes en toeristis…
Miami is meer dan een stad met zon en zeeDe stad Miami is de meest tot de verbeelding sprekende stad van Florida. Onder andere de televisieserie "Miami Vice" hee…
Bronnen en referenties
  • http://www.depenge.be/
  • https://www.facebook.com/BARZOEN
  • http://wollewei.be/
  • http://www.spytighenduvel.be/
  • https://www.facebook.com/WirwarTurnhout
  • https://www.facebook.com/cafetheater1900/
  • http://www.dezwarteruiter.be/
Benfranklin (2 artikelen)
Gepubliceerd: 02-12-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.