Santa Barbara, Californië

Santa Barbara is een stadje in het zuiden van Californië, op ongeveer 145 km ten noorden van Los Angeles. Deze stad, die tevens de geboorteplaats is van Katy Perry trekt jaarlijks veel toeristen door haar mooie weer, gouden stranden en de unieke cultuur.

Geschiedenis

De stad is opgebouwd bij een Spaanse missiepost die in 1786 is opgericht. Deze post was genoemd naar de heilige Barbara (Santa Barbara). In 1602 gaf Sebastián Vizcaíno de naam “Santa Barbara” aan de regio nadat hij een zware storm had overleefd in het Santa Barbara Kanaal. Dit was op 3 december, de dag van deze heilige. De eerste permanente inwoners waren Spaanse missionarissen die hun families meebrachten om zich hier te settelen, zowel om andere grote landen als Engeland en Rusland te weerhouden van uitbreiding als om de lokale bevolking te overtuigen van het christendom.

In 1812 werd Santa Barbara getroffen door een zware aardbeving en tsunami. Ook op 29 Juni 1925 werd Santa Barbara zwaar beschadigd door een aardbeving, maar werd later weer opgebouwd. Vandaag de dag is Santa Barbara een bruisend stadje dat populair is bij toeristen en als woonplaats voor beroemdheden. Zo hebben Oprah Winfrey, Rob Lowe, John Cleese, Kirk Douglas en nog veel meer bekende acteurs een huis in Santa Barbara.

Geografie en klimaat

Santa Barbara is gelegen aan de Stille oceaan en het klimaat is vergelijkbaar met dat van landen aan de Middellandse Zee. De stad zelf ligt in aan de bergen die tot 1200 meter boven zeeniveau rijzen. Deze bergen zorgen voor een schilderachtig uitzicht vanuit de stad. In totaal heeft Santa Barbara 108.8 vierkante kilometer aan oppervlakte.

De zomers in het zuiden van Californië zijn meestal erg droog. Toch ziet de stad er altijd mooi groen uit! Dit komt omdat alle parkjes, bomen en perkjes zijn voorzien van een slim sproeisysteem, dat ’s nachts al het groen van water voorziet. De droogte in de bergen zorgt echter vaak voor grote bosbranden, die in het verleden al vaak naar de stad zijn overgeslagen.

Santa Barbara vandaag de dag

Met ongeveer 90.000 inwoners is Santa Barbara een gezellige stad met een gezellig centrum. Door zijn Spaanse verleden staan er overal huizen met witte bepleistering en dakpannen. Daarnaast is er door haar rijke geschiedenis veel antiek te vinden in allerlei kleine winkeltjes.

Scholen

De stad is voorzien van een Universiteit en een City College, beide met een prachtige campus. Santa Barbara City College is gelegen op een berg vlak naast het stadscentrum. Met een mooi bijgehouden campus en uitzicht op zee is dit een unieke school waar enorm veel internationale studenten komen studeren.

De universiteit ligt een stuk verder buiten het centrum. De University of California, Santa Barbara (UCSB) is voorzien van een studentenstad waar studenten de echte College feesten kunnen ervaren.

Op vakantie in Santa Barbara

In Santa Barbara is genoeg te beleven. Zo heeft Santa Barbara elk jaar het Santa Barbara International Film Festival, waar ieder jaar beroemdheden prijzen in de wacht slepen. Dit festival wordt gehouden in het Arlington Theatre, wat met 2000 zitplekken een goede plek is voor grote shows. Ook wordt er al 40 jaar lang de Santa Barbara Arts and Crafts Show gehouden. Waarbij meer dan 200 kraampjes eigengemaakte kunst verkopen. Dit trekt duizenden bezoekers.

Natuurlijk staat Santa Barbara ook bekend om haar heerlijke weer, de gouden stranden en Spaanse architectuur. Het toerisme brengt ieder jaar meer dan een miljard euro naar de lokale economie. De stad is voorzien van een grote pier, met leuke restaurantjes en een bruisende haven waar allerlei watersporten beoefend kunnen worden. Ook kan je hier met een boot mee om walvissen te spotten. Deze enorme zoogdieren voeden zich in het Santa Barbara kanaal met plankton wanneer ze op doorreis zijn richting Mexico.

Al met al is Santa Barbara een prachtige stad met een fijne sfeer die zeker niet mag ontbreken wanneer je de westkust van Noord-Amerika gaat ontdekken!
© 2014 - 2024 Puma, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wijn uit Californië - fris, fruitig en voordeligWijn uit Californië - fris, fruitig en voordeligDe Amerikaanse staat Californië is een van de beroemdste wijngebieden ter wereld. De wijnen uit deze wijnstreek staan be…
Van San Francisco tot Los AngelesZowel Los Angeles als San Francisco zijn twee erg toeristische steden in Californië. Maar ook de weg tussen die twee ste…
Cuba tropische vakantie in de winter: strand en cultuurLange witte palmstranden en een tropisch klimaat op Cuba terwijl het winter is in Nederland. Een uitstekende strandvakan…
Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperkingU heeft vast wel eens gedacht, kon ik maar op vakantie. Kon mijn kind maar op vakantie. Konden we zelf maar eens een kee…
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
Bronnen en referenties
  • http://www.santabarbaraca.com/
  • http://www.ucsb.edu/
  • https://www.santabarbaraca.gov/
  • http://www.santabarbaradowntown.com/
Puma (5 artikelen)
Gepubliceerd: 09-04-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.