Uitgaanstips in Hannover

Uitgaanstips in Hannover Hannover, een grote stad in Duitsland. De hoofdstad van het deelstaat Nedersaksen, gelegen aan de Leine bezit vele restaurantjes, cafés en barretjes.

Het beste eten

Wie met zijn zakenpartner het beste restaurant zoekt, gaat naar Landhaus Amman. Het is een degelijk, oude boerderij. Prominenten komen hier vaak, zij blijven hier onerkend. De prijsklasse is ook goed.

Heel anders ziet het er in 12 Apostel uit. De bediening is vriendelijk, de pizza’s worden in de steenoven voorbereidt en het restaurant bevat veel wand en plafondschilderingen. Om de hoek vindt men Harry’s New York Bar, een heerlijk afzakkertje adres met live muziek.

Steaks kunt u vinden bij Block House, met twee vestigingen in Hannover. Wie afwisseling zoekt, vindt dit in Pfannkucken-Haus in de Calenberger Neustadt. Daar zijn meer dan 30 verschillende pannenkoeken, alle vers klaargemaakt. Er zijn ook steaks van de grill verkrijgbaar.

De adressen
Landhaus Ammann – Hildesheimer Straβe 185
12 Apostel – Pelikanplatz 2-4 Stadtteil List (aan de Podbielskistraβe)
Harry’s New York Bar – Podbielskistraβe 145
Block House – Ständehausstraβe 4
Aegi – Hildesheimer Straβe 9
Pfannkucken-Haus – Calenberger Straβe 27

De beste drankjes

Veel mensen zijn op zoek naar de beste drankjes. En wat is er heerlijker om met vrienden en bekenden na het werk een lekker drankje te nuttigen? Er zijn een aantal After Work Party’s in Hannover. Één daarvan is Brauhaus Ernst August. Het is eigenlijk een plek waar vele singles van Hannover komen. Alle leeftijden en alle types komen hier. Het bier wordt uit grote glazen gedronken, terwijl je bij een deel van de brouwvaten staat. Vaak is er live muziek.

Capitol is een groot danspaleis in het staddeel Linden met muziek, een goede plek voor na het werk een drankje te drinken. De eventlocatie Bismarckbahnhof biedt zowel gastronomie als goede muziek. Voor de belevenis van bar, lounge en club moet je bij Phoenix zijn in Tiedhof. Phoenix is edel, een relaxte sfeer en op 600 kwadraatmeter aangenaam groot.

De adressen
Brauhaus Ernst August – Schmiederstraβe 13
Capitol – Schwarzer Bär 2
Bismarckbahnhof – Mainzer Straβe 8
Phoenix – Goseriede 4

De feestlocaties

Steintor heet de wijk in Hannover, waar muziek en vermaak te vinden is. Van het stadsgebied ‘Kröpcke’ is het in een paar minuten te voet bereikbaar. Onder andere vindt men hier het muziekhok Heartbreak Hotel of Intensivstation. Daar kunt u van de ene bar naar de andere gaan. Voor het dansen is Zaza goed, aan het station. Tevens zijn daar enkele disco’s, waaronder het bekende Baggi. Bei Chéz Heinz is een goed adres voor de jongeren. Acanto Classic Bar is een bar van vroegere paardenstallen, die speciaal voor de nachtjagers open is.

Iets buiten Hannover zijn er diverse party’s in Hildersheim en Lengede. Maar ook aan Maschsee is veel te beleven. De zuid- en noordoever zijn bekende plekken om elkaar te ontmoeten als het wat warmer is. Pier 51, een restaurant en café is geopend, maar is vaak overvol.

En pas op: Als iemand u overhalen wil om het typische Hannoverse ‘Lütje Laage’ te drinken, zeg dan dat hij het eerst maar eens voor moet doen. Het lastige hieraan is, de bovenste beker met schnaps zo in de daaronder staande met bier te legen, dat beide drankjes in eigen mond belanden. Beide wordt namelijk met 1 hand vastgehouden. Meestal eindigt dit in het gezicht of decolleté. Dus eerst thuis oefenen.

De adressen
Zaza – Hamburger Allee 4a
Bei Chéz Heinz – Liepmannstraβe 7b
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een feest, receptie of diner organiserenEen feest, receptie of diner organiserenGa je (voor het eerst) een groot diner, feest of receptie organiseren? Als je meer dan 25 of 30 gasten hebt, is het gemi…
Studentenleven: Hoe geef ik een goed feest?Studenten staan bekend om feestjes, slapeloze nachten en gezelligheid. Zelf een feest geven is natuurlijk ook erg leuk,…
Hoe regel je een examenfeest?Hoe regel je een examenfeest?Allereerst gefeliciteerd, je houdt immers geen examenfeestje als je niet geslaagd bent. Maar wat komt er nu allemaal kij…

Tips voor kort verblijf in San FranciscoEen weekend in Rome, twee dagen in Parijs of een tussenstop in Bangkok – eigenlijk geen tijd genoeg voor diepe indrukken…
Zwitserland; het kanton Bern, de stad BielIn het kanton Bern is de gelijknamige stad niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste. De daaropvolgende stad is Bie…
Bronnen en referenties
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 22-02-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.