Reisverslag: Kenia

Wil je op vakantie, maar weet je niet welk land jou het meest te bieden heeft? Sourcy deelt tal van reisverslagen van verschillende vakantielanden met jou. Van exotische landen met een overweldigende natuur tot culturele landen met prachtige steden.

Algemene informatie

Kenia

Kenia is een land aan de oostkust van Afrika. De hoofdstad van Kenia is Nairobi en telt zo'n 3 miljoen inwoners. De munteenheid van Kenia is de Kenya Shilling. De officiële taal in Kenia is het Engels. Dit stamt uit de koloniale tijd, waarin Kenia een Britse kolonie was. Naast het Engels zijn het Swahili en het Kikuyu de meest gesproken talen na de belangrijkste etnische groepen in Kenia. Naast deze twee grootste etnische groepen kent Kenia tal van kleinere etnische groepen. Het binnenland van Kenia heeft een aangenaam klimaat met temperaturen van iets boven de 20 graden. De kust kent een Tropisch klimaat met temperaturen van rond de 30 graden. Hierdoor heeft Kenia te maken met afwisselend dorge en natte seizoenen. De droge seizoenen zijn van juli tot en met oktober en januari tot en met maart. De droge seizoenen vormen dan ook de geschikste data om naar Kenia op vakantie te gaan. Kenia kent een kleine rijke elite, maar het overgrote deel van de bevolking is straatarm. De arme bevolking leeft in sloppenwijken aan de randen van de stad of trekt als nomaden door het land.

Reisinformatie

De vliegreis naar Kenia duurt zo'n acht uur vanuit Amsterdam. Er wordt door grote vliegtuigmaatschappijen als KLM op Kenia gevlogen. Er wordt in Nairobi geland, de hoofdstad van Kenia. Kenia heeft 2 uur tijdsverschil ten opzichte van Nederland. In de zomertijd is het in Kenia 1 uur later dan in Nederland.

Reiservaringen

Kenia wordt ervaren als een land met prachtige natuur. Men kan voor relatief weinig geld de vakantie in prachtige lodges, liggend in immense natuurreservaten, doorbrengen. Overdag, maar ook 's avonds gaat men in deze reservaten op safari met een gids om wilde dieren te spotten. Dieren als zebra's en gnoes zijn al gauw geen opvallende voorbijgangers meer en er wordt dan ook vooral op zoek gegaan naar de zogenaamde "Big Five". Tot de Big Five behoren de vijf grootste dieren van Afrika met in het lijstje de volgende dieren: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en de buffel. Verder maken ook het exotisch eten dat de lodges u te bieden heeft een vakantie naar Kenia een unieke ervaring. In deze lodges serveert men plaatselijk wild, maar ook heerlijke drankjes gemaakt van exotische vruchten. De vakantie wordt door veel mensen relaxt aan de prachtige kust afgesloten. Kenia biedt de toerist dan ook een niet te vergeten vakantie die enkel en alleen in Kenia zo intens kan worden beleeft.

Hoogtepunten

Kenia biedt de toerist een aantal hoogtepunten die tijdens het verblijf zeer zeker niet kunnen worden overgeslagen.

Jaarlijkse migratie

Een overweldigend schouwspel dat zich elk jaar weer in Kenia en Tanzania afspeelt is de trek van gnoes, zebra's en gazellen. Er wordt door kuddes van miljoenen dieren over de vlakte van de Serengeti naar het noorden getrokken, met de regen mee naar gebieden met vers gras. De Serengeti is in het noorden van Tanzania gelegen en de dieren trekken naar een noordelijker gebied dat in het zuiden van Kenia ligt. Dit gebied is Masai Mara genaamd en ligt tegen de landsgrens van Tanzania aan. De miljoenen dieren moeten de grensrivier tussen Tanzania en Kenia oversteken, maar dit gaat niet zonder gevaar. In de rivier liggen honderden hongerige krokodillen te wachten op een maal en ook roofdieren als leeuwen trekken met de grazende kudden mee. Dit zorgt dan ook voor een spectaculair schouwspel. Tijdens de maanden juli, augustus en september grazen de gnoes de vlakte van de Masai Mara kaal, waarna ze weer naar de Serengeti terugkeren. Als u de kans hebt om deze jaarlijkse migratie te bewonderen, is dit een echte "once in a life time" ervaring.

Masai

De Masai is het grootste nomadenvolk van Kenia die voornamelijk als veehoeders door het leven gaan. Gekleed in felrode gewaden en versiert met oorbellen en ringen verrijkt de Masai de cultuur van Kenia. De Masai wonen in tijdelijke huizen die voornamelijk uit mest zijn opgebouwd. De mannen hoedden het vee en jagen op wilde dieren. De vrouwen dragen de zorg voor de kinderen en nemen andere huishoudelijke taken als koken op zich. Een bezoekje aan de Masai is zeer zeker de moeite waard en behoort dan ook tot de hoogtepunten die Kenia u te bieden heeft.

De Big Five

Voor veel mensen de reden om naar Kenia te gaan, is om de Big Five te kunnen zien. Op safaris gaat men op zoek naar de vijf grootste dieren van Afrika en aanschouwen de toeristen overweldigende natuur met een overvloed aan wilde dieren. The Big Five maakt dan ook zeer zeker deel uit van een waanzinnige vakantie in Kenia.

Sweetwaters Game Reserve

Sweetwaters Game Reserve is een natuurpark dat in Nanyuki gelegen is. In dit natuurpark kan onder andere een wilde neushoorn worden geaaid, maar ook andere tamme dieren als chimpansees hebben hier hun onderkomen. Het aaien van een drie ton wegende neushoorn maakt zeer zeker een unieke ervaring die u uw gehele leven met zich mee zal dragen.

Lake Nakuru

Een ander uniek schouwspel dat Kenia u te bieden heeft ligt eveneens in Nanyuki. In Lake Nakuru staan duizenden flamingo's aan de rand van het meer in het water. De geizers verwarmen hier het water namelijk, waardoor het hier ideaal vertoeven is voor deze prachtige roze vogel.

Kust

Een laatste aanrader voor uw vakantie in Kenia is de kust van Kenia aan te doen. De vakantie kan lekker ontspannen worden afgesloten in een van de prachtige resorts aan de kust. Parelwitte stranden en een prachtig blauwe zee maken een paradijsachtige omgeving. Er kan worden genoten van heerlijke drankjes en in Kenia kan dan ook zeer zeker een actieve vakantie worden gecombineerd met een relaxe strandvakantie.
© 2009 - 2024 Sourcy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekrecensies: De blanke Masai en Terug uit AfrikaBoekrecensies: De blanke Masai en Terug uit AfrikaDe boeken met de titels De blanke Masai en Terug uit Afrika zijn boeken die een inzicht geven in het leven van een Zwits…
MBT-schoenen: afvallen en sterker wordenAfvallen of sterker worden dankzij je schoenen? Schoenenfabrikant MBT heeft een aantal schoenen op de markt gebracht waa…
Nationaal Park Masai Mara in KenyaNationaal Park Masai Mara in KenyaMasai Mara is zonder twijfel het meest bekende wildpark van Kenya. Het is Afrika ten top. De masaikrijgers die er leven…
De Masai - Semi Nomaden in Tanzania en KeniaDe Masai - Semi Nomaden in Tanzania en KeniaDe Masai zijn misschien wel de bekendste inheemse groep uit Afrika, dit als gevolg van hun locatie vlakbij diverse beken…

Reisverslag: BraziliëWil je op vakantie, maar weet je niet welk land jou het meest te bieden heeft? Sourcy deelt tal van reisverslagen van ve…
Het klooster in San Lorenzo de El EscorialHet klooster in San Lorenzo de El EscorialU bent op vakantie in Madrid en wilt eens heel even iets anders dan de stad zelf. Wat zal het worden, een museum, een ka…
Sourcy (7 artikelen)
Laatste update: 14-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.