Lillo Boekendorp: daguitstap voor liefhebbers van boeken!

Lillo Boekendorp: daguitstap voor liefhebbers van boeken! Tijdens de zomer verandert het rustige polderdorpje Lillo geregeld in een gonzende bijenkorf. Op een zondag in juli en op een zondag in augustus wordt er sinds 2006 Lillo Boekendorp gehouden. Rond het Kazerneplein worden boeken verkocht. Op het Schrijverspodium lezen auteurs voor uit eigen werk. Naast boeken worden er ook postkaarten en wegenkaarten verkocht. Ieder jaar is er een pakkende slogan, die de mensen aanzet zelf in de pen te kruipen of om een goed boek te kopen. Naast de boekenverkoop (nieuw en tweedehands) zijn er ook tal van andere activiteiten.

Lillo boekendorp

Boeken allerlei

Tijdens de zomermaanden tovert Lillo zich elk jaar om in een boekendorp. Op een zondag in juli en op een zondag in augustus verandert het anders zo rustige, historische polderdorpje Lillo in een gezellige boekenmarkt. Sinds 2006 wordt er elk jaar een grote boekenverkoop gehouden langs de wandelpaden van het Kazerneplein. Meters en meters boeken liggen op je te wachten, van kookboeken tot kinderboeken over reisboeken, strips, hobbyboeken en natuurlijk romans. Mensen komen er hun oude boeken verkopen, maar je vindt er ook uitgeverijen met nieuwe, ingepakte boeken of bibliotheken die hun geschrapte boeken voor een prikje wegdoen. Ook voor verzamelaars is het echt de moeite om eens een kijkje te komen nemen. Je vindt er telkens weer nieuwe spullen, zoals filmaffiches, boeken over kunst, boeken over scheepvaart, oude postkaarten, boeken over de wereldoorlogen, etc.

Antiquairs

In de Sint-Benedictuskerk kan je dan weer terecht voor duurdere en oudere exemplaren van antiquairs. The place to be voor verzamelaars en liefhebbers van oude boeken en prenten.

Kruitmagazijn

In het Kruitmagazijn kan je terecht voor een voordracht, een muziekoptreden of theater. Elk jaar wordt er voor iets origineels als nevenactiviteit gezorgd.

Zelf een standje huren

Zelf een standje huren kan zeker. Je moet hiervoor op zo'n 15 rekenen. Je kan voor info terecht op www.lilloboekendorp.be en reserveren kan op info@lilloboekendorp.be of op het telefoonnummer 0479 21 14 08. Het Landshuis is het centrale infopunt voor Lillo Boekendorp. Hier kan je dus terecht voor alle info en met al je vragen.

Het Schrijverspodium

Op het Schrijverspodium op het Kazerneplein dragen auteurs voor uit eigen werk en houden ze signeersessies. Het Schrijverspodium is steeds bemand tussen 14 en 16 uur. Ook de Polderdichter is aanwezig.

Bereikbaarheid van Lillo Boekendorp

Flandria organiseerde in het verleden heen-en terugvaarten tussen Antwerpen en Lillo. In Antwerpen kon je opstappen aan het Steenplein. Aangezien deze tochten te duur werden, zijn ze afgeschaft. Ook de pendelbus vanuit Zandvliet, Berendrecht en Stabroek is om dezelfde reden afgeschaft. De veerdienst tussen Lillo en Doel bestaat ook niet meer. De enige mogelijkheid die nu nog overblijft om naar Lillo te gaan is de auto. Hiervoor ga je via de A12 van Antwerpen naar Bergen-op-Zoom. Je neemt de uitrit Doel en daarna volg je Lillo. Net voor het dorpje vind je een grote parkeerplaats op een grasveld. Je kan het beste je auto hier achterlaten, want in het dorpje van de Krabbenvangers is er op de dagen van Lillo Boekendorp niet echt veel parkeerplaats! Oppassen dat je op tijd afslaat, anders ga je richting Doel en moet je door de toltunnel Liefkenshoek en terug!

Nog te doen in Lillo

Havencentrum Lillo

In het Havencentrum Lillo kan je steeds terecht voor een interactieve tentoonstelling over de haven en de transportwereld.

Wandeling door Lillo

Lillo is een mooi dorpje en zeker een wandeling waard. Geniet ook van het zicht op de Schelde, en op Doel en Kallo aan de overkant. Met een gids kan je ook Lillo Fort gaan bezoeken.

Lillo Poldermuseum

In het Poldermuseum kan je tijdens Lillo Boekendorp een kijkje gaan nemen en meer leren over de rijke geschiedenis van de polderdorpen. Ook aan de verdwenen polderdorpen Oorderen en Wilmarsdonk wordt in het museum veel aandacht besteed. Sinds 2019 kan je in Lillo en omgeving ook gaan genieten van een stevig biertje genaamd Grote Klos, speciaal gebrouwen om de werking van het Poldermuseum te kunnen financieren.

Naar de "Eenhoorn"

Je kan een wandeling maken naar de "Eenhoorn", de witte molen op de Scheldelaan.

Live muziek

Er is live muziek te horen en aan het Kruitmagazijn is er theater en wordt er muziek gespeeld.

Kuieren in en om Lillo

Lillo is een pittoresk dorpje en vele mensen komen er een dag of een namiddag doorbrengen. Er zijn verschillende cafeetjes voor een natje en een droogje en je kan er ook ijsjes kopen. Om de dag leuk af te sluiten kan je ook nog even doorrijden naar het spookdorp Doel.
© 2011 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lillo, van fort tot favoriete bestemming eendagstoeristenLillo, van fort tot favoriete bestemming eendagstoeristenZin in een mix van cultuur en natuur? Begeef je dan naar Lillo in de Antwerpse haven en bezoek het oude fort, het pittor…
Grootste boekenmarkten in NederlandGrootste boekenmarkten in NederlandOndanks de terugloop in de verkoop van boeken is er nog steeds een grote groep die leest. De echte liefhebbers zijn vaak…
Weetjes over tulpenWeetjes over tulpenWie denkt dat de eerste tulpen in Nederland aankwamen, zoals het liedje beweerd, heeft het mis. De eerste tulpen kwamen…
Van Antwerpen naar Oost-Vlaanderen voor een leuk dagje uitVan Antwerpen naar Oost-Vlaanderen voor een leuk dagje uitVan de ene provincie naar de andere, over het water en gratis. Van Antwerpen naar Oost-Vlaanderen. Meer bepaald van Lill…

Kermis in Tilburg, de grootste kermis van de Benelux!Kermis in Tilburg, de grootste kermis van de Benelux!De kermis in Tilburg is de grootste van de Benelux en wordt elk jaar gehouden in de laatste volle week van juli, dit is…
Bronnen en referenties
  • www.lilloboekendorp.be
  • www.flandria.nu/nl/rondvaarten/lillo
  • De Zondag 8/7/2012
  • Folder 2013
  • Folder 2014
  • Folder 2016
  • Folder 2017
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 16-06-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.