Activiteiten in Duinkerke Côte d'Opale

Wat houd je tegen om de komende maanden dichtbij zee naar de regio van Duinkerke te reizen? Het is dichtbij, net over de grens, heeft een prachtige kustlijn, charmante dorpjes, toffe evenementen en activiteiten en je kunt er lekker eten aan een goede prijs. Ontdek hieronder wat Duinkerke en regio zoal te bieden heeft.

Geleide wandelingen

Duinkerke is een aantrekkelijke stad met gezellige buurten zoals Rosendaël met zijn verrassende architectuur. Een wandeling door deze wijk langs de typische huizen met houten gevels, een kennismaking met de prachtige architectuur van Malo-les-Bains en een ontdekking van het oude Duinkerke zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die door de toeristische dienst worden geboden tijdens geleide wandelingen. De balades duren anderhalf uur, met vertrek om 14u30, afsluitend met een leuke degustatie van artisanaal ijs.

Ook de combinatie wandelen, ontdekken van het patrimonium en tafelgenoegens steekt in een heel aantrekkelijk aanbod. Zo is er een diner-promenade in Malo-les-Bains met drie gastronomische etappes in evenveel restaurants waar je respectievelijk een voorschotel, hoofdschotel en een dessert wordt geserveerd. Intussen maak je niet alleen kennis met de grote geschiedenis van de kuststad maar ook met de boeiende ‘petites histoires’. Dit smaakvolle aanbod kost € 35 per persoon, dranken inbegrepen, en je kunt reserveren bij de toeristische dienst van Duinkerke. Er is ook een déjeuner-promenade, een identieke formule maar waarbij het accent ligt op een kennismaking met de evolutie die Duinkerke heeft doorgemaakt, uiteraard ook met de gevolgen van de oorlog en de grote projecten die de stad tot op vandaag resoluut naar de toekomst richten. Tenslotte spreekt ook een dîner-croisière, aan boord van de Texel, tot de verbeelding. Tijdens de vaart geniet je van een rustige avond, van de indrukwekkende uitzichten over de haven van Duinkerke en uiteraard ook van de geuren en smaken van de streekgerechten.

Erfgoed van een havenstad

Duinkerke is de derde grootste haven van Frankrijk en je kunt die haven en havenwerken bezoeken tijdens een rondvaart van circa één uur aan boord van de Texel. Het is een bijzondere ervaring en iedereen komt onder de indruk van de gigantische omvang van dit havencomplex dat ook een rijke zeegeschiedenis heeft en deel uitmaakt van het waardevolle erfgoed van de stad.

Eveneens aantrekkelijk én kindvriendelijk is een boottocht op het kanaal tussen Duinkerke en Bergues en dat aan boord van ‘le Rijsel’. Je kunt deze uitstap combineren met een bezoek aan het stadje Bergues, met zijn vestingen en beiaard, zijn attractieve restaurants. Dat wordt ongetwijfeld een onvergetelijke daguitstap.

Helemaal origineel en onuitgegeven is een bezoek aan de haven met een waterfiets. Elke vrijdag van 16 tot 17 u kun je deze uitdaging aangaan, uiteraard in het gezelschap van een ervaren gids.

Belforten en kerken

Duinkerke heeft een rijk historisch patrimonium waarbij, gezien de ligging in Noord-Frankrijk, de belforten niet ontbreken. Een bezoek aan Beffroi de Dunkerque is niet alleen boeiend omwille van het panorama van op het hooggelegen platform, omwille van de beiaard met zijn moderne technologie maar het is ook een reis door het verleden van de stad. Het belfort is een historisch geklasseerd gebouw, door de UNESCO erkend als Werelderfgoed.

Duinkerke heeft zelfs twee belforten want ook het stadhuis wordt gedomineerd door een belfort van 75 meter hoog met bovenop een beeld van Lodewijk XIV. Het interieur heeft een brandglas dat de triomfantelijke terugkeer voorstelt van Jean Bart na de overwinning tijdens de slag van Texel.

Tips voor bezoekers

  • Maak gebruik van de Pass Tourisme die gedurende drie opeenvolgende dagen tal van voordelen biedt zoals onbeperkt gebruik van het stadstransport, vier gratis ingangen naar keuze, een winkelbon van € 5 en tal van andere reducties. Tarief: € 12 volwassenen, € 6 kinderen van 5 tot 12 jaar.
  • Tijdens de zomermaanden rijdt een toeristentreintje van het centrum van Duinkerke tot bij de stranden van Malo.
  • Op het strand van Duinkerke Malo-les-Bains kun je strandcabines huren met uitzicht op zee. Prijs per week in juli-augustus € 90.
  • Niet te missen is de levendige en kleurrijke markt in het centrum van Duinkerke, op woensdag en zaterdag van 9 tot 18u.
© 2011 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bonifatius bij Duinkerke vermoordBonifatius nam in de achtste eeuw het missiewerk van Willibrord onder de Fresones (Friezen) rond Trajectum (Utrecht, vol…
Dunkirk: een oorlogsfilm van Christopher NolanDunkirk: een oorlogsfilm van Christopher NolanRegisseur Christopher Nolan deed in de afgelopen jaren nogal wat stof opwaaien met zijn blockbusters Inception, Interste…
Unieke uitstapjes in Zuid LimburgUnieke uitstapjes in Zuid LimburgHet hele jaar door is het zuiden van de provincie Limburg een door toeristen veel bezochte plek. Van binnen- en buitenla…

De 10 mooiste stranden van ItaliëDe 10 mooiste stranden van ItaliëGlashelder water en witte, schone stranden. Je denkt hierbij toch gauw aan een land in het Caribische gebied. Gelukkig b…
Vakantie in Alghero, SardiniëAlghero is zonder twijfel een van de mooiste steden van Sardinië, het Italiaanse eiland onder Corsica. Je vindt er indru…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 16-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.