Berchtesgaden: Liften in de bergen en wandelwegen

Berchtesgaden en omgeving staat bekend als een geweldig groen en bergachtig gebied. Veel liften leiden naar de mooiste plekken in de bergen, waar u een wandeling kunt maken of heerlijk kunt genieten van een onweerstaanbaar uitzicht.

Jennerbahn 1874 meter

Berchtesgaden heeft hogere bergen als de Jenner, maar het uitzicht vanaf zijn bergtop kan met alle andere concurreren. U heeft zicht over bijna heel de Königssee, die als een fjord aan uw voeten ligt. Maak een wandeling op een goed gelegde weg of breng een paar rustige uurtjes door op het terras van het bergstation.

Adres: Berchtesgadener Bergbahn AG, Jennerstraβe 18, Schönau am KönigsseeObersalzbergbahn

In Berchtesgaden aan de Schieβstättbr:ucke en naast de Schnitzschule bevindt zich het dalstation van de Obersalzbergbahn. Met deze lift komt u op gezellige manier op een hoogte van rond de 1.000 meter. Het bergstation ligt in een perfect wandelgebied. De Dr.Linde-Weg brengt u aan enkele mooie bergrestaurantjes voorbij richting Scharitzkehlalm. Richting het oosten eindigt de weg bij het Dokumentationszentrum Obersalzberg. In de buurt van het bergstation ligt de zomerrodelbaan Hochlenzer.

Adres: Obersalzbergbahn, BerchtesgadenHirscheckbahn am Hochschwarzeck

De Hirscheckbahn is een stoeltjeslift die u in enkele minuten op de Hirscheck brengt waar het omvangrijke zicht op de Watzmann en Hochkalter u verrassen zal. Met behulp van deze lift kunt u stressvrij en gezellig een kleine wandeling maken, bijvoorbeeld naar Toten Mann (De dode man), of heerlijk op het zonneterras van Gasthaus Hirschkaser zitten en wegdromen.

Adres: Hochschwarzeck Bergbahn GmbH, Im Reichfeld 10, Ramsau
Geopend: Mei okt en dec mrt.Untersbergbahn Grödig, St. Leonhard

Als u bij Marktschellenberg over de grens richting Oostenrijk rijdt, komt u na enkele kilometers een kruispunt tegen. Daar gaat u links af en u heeft het dalstation bereikt. Het bergstation ligt op 1.776 meter hoogte en de lift bereikt deze hoogte in ongeveer 9 minuten. Het uitzicht vanuit de lift is grandioos. Buiten de vele bergtoppen gaat het zicht ver over de meren heen. Salzburg ligt als een tapijt onder u.

Adres: Untersbergbahn Grödig
Geopend: Zomerseizoen: 08.30-17.30uur, winterseizoen: 10.00-16.00uurPredigstuhlbahn Bad Reichenhall

Sinds 1928 functioneert deze prestatie van de ingenieurkunst probleemloos en brengt bij elke rit tot 28 personen in een gondel naar het 1.583 meter hoge bergstation. Het is de oudste kabinelift ter wereld die origineel behouden is en technisch gezien goed in staat is. Het plezier begint al als u naar boven gaat. Het panorama-uitzicht op de stad en de omliggende bergen is onvergetelijk. Boven zijn er vele lichte en zwaardere mogelijkheden voor een wandeling.

Adres: Predigstuhlbahn GmbH, Bad ReichenhallRossfeld-Panoramastraβe

Hierbij gaat het om Duitslands hoogst gelegen tol plichtige panoramastraat. Met de auto of met de openbare bus bereikt u de hoogte van 1.600 meter. Dit gebied ligt al op Oostenrijks gebied. Het geweldige uitzicht gaat niet alleen over de bergen van Berchtesgaden, waarbij de Hohe Göll voor het grijpen ligt, maar ook ver over de bergen van Salzburg en het dennengebergte tot Hohen Dachstein.

Adres: Rossfeld Höhenringstraβe, Straβenbauamt Traunstein
Geopend: Gehele jaar geopendKehlsteinstraβe

Dit is een straat van topprestatie. In een steil gebied een straat bouwen, wat loopt van Obersalzberg tot de parkeerplaats van Kehlstein met een hoogteverschil van 700 meter. In maar 13 maanden werd deze straat met een breedte van 4 meter en 5 tunnels uit de rotsen gehouwen. Deze eenmalige straat mag alleen door speciale bussen bereden worden. Deze lijn werd in 1952 geopend en sindsdien zijn er geen ongevallen gebeurd. Vanaf de top, waar ook het Kehlsteinhaus (Adelaarsnest) staat, heeft u een schitterend uitzicht.

In de buurt van het dalstation van Kehlstein, beneden bij Hotel Intercontinental am Hintereck, bevindt zich een mooie plek. Hier heeft u de zeldzame gelegenheid een steenadelaar en andere bergbewoners van dichtbij te bekijken. Ook valken, slangen en mormeldieren zijn hier te vinden. Een bezoek loont zich!Een dagje regen? Lees hier enkele tips wat u kunt ondernemen.
© 2009 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips tijdens een regenachtige dag in Berchtesgaden, BeierenBerchtesgaden is een gemeente in Beieren, Zuid-Duitsland. Een groene en bergachtige omgeving waar veel wandelwegen in de…
Wandelen in Berchtesgaden: Maximilians ReitwegDe Maximilians Reitweg ligt ten zuiden van Berchtesgaden, richting Bischofswiesen en Winkl. De twee wandelingen die u hi…
Wandelen in Berchtesgaden: KönigsseeWandelen in Berchtesgaden: KönigsseeDe Königssee in Berchtesgadener Land is omgeven door hoge bergen, waaronder de Watzmann. Het meer is gevormd door divers…
Een wandeling door BerchtesgadenEen wandeling door BerchtesgadenBerchtesgaden is een oude stad in Zuid-Beieren, Duitsland. Het heeft veel mogelijkheden om te wandelen, tot rust te kome…

Vakantie aan Vlaamse kust is heel kindvriendelijk en veiligVakantie aan Vlaamse kust is heel kindvriendelijk en veiligBelgië is een prima land om je vakantie door te brengen. De Ardennen is een gebied dat door veel Nederlanders wordt bezo…
Corsica, het eiland van de schoonheidMooie zandstranden, kleine door rotsen ingesloten baaien en kraakhelder water maken het aanbod van Corsica zo attractief…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring Wandern und Spazierengehen - Werner Mittermeier
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.