Boek altijd en overal de beste hotels voor de beste prijzen!

Boek altijd en overal de beste hotels voor de beste prijzen! Wil je zeker weten dat je altijd een goed hotel boekt? Je kunt waar dan ook ter wereld een goede accommodatie vinden voor een bescheiden prijs. Het is een kwestie van de juiste trucs kennen. Zo zijn er veel hotels die met lege kamers zitten en deze via bepaalde websites opvullen. Je betaalt hier dan slechts een fractie van de prijs. Ook zijn er andere handigheden rondom het vinden van de juiste hotelkamers voor minder geld.

Tripadvisor

Gebruik tripadvisor

Je eerste stop voor een goed hotel is de website tripadvisor.com. Voer op deze website de naam van de plaats in waar je wilt overnachten en je krijgt een overzicht van alle hotels en bed & breakfasts die daar en in de directe omgeving te vinden zijn. Ik hoor je denken: dat krijg je toch op elke website? Dat klopt, alleen pakt tripadvisor het even wat anders aan qua beoordelingen. Het zijn hier namelijk niet de hotels die het aantal sterren aan zichzelf toekennen, maar de gasten die er hebben overnacht.

Foto's op tripadvisor

Behalve de beoordelingen kun je op Tripadvisor ook foto's zien van de hotels, hostels en bed & breakfasts. Je kunt er zo achter komen of een accommodatie zijn geld waard is of niet. Er zijn twee categorieën foto's. De eerste categorie bestaat uit foto's die het hotel zelf heeft gemaakt of heeft laten maken. Deze kunnen je een eerste indruk geven van een hotel. Echter, ze zijn wel zo gemaakt dat het hotel er zo positief mogelijk uit naar voren komt.

De tweede categorie bestaat uit foto's die gasten hebben gemaakt. Deze geven je een realistisch beeld van je hotelkamer. Je krijgt bij sommige hotels alles te zien; van stof onder het bed tot scheurtjes in het plafond. Natuurlijk zijn er ook genoeg hotels waarbij de foto's van gasten overeenkomen met de foto's van het hotel. Om vervelende verrassingen te voorkomen is het echter wel fijn om te zien of je wel echt uitkijkt over dat sprookjesachtige strand en niet op de muur van de flat naast het hotel.

Makkelijk vergelijken

Heb je een geschikt hotel gevonden? Onder het hotel staat de gemiddelde prijs per overnachting, maar er zijn altijd wel uitzonderingen op die prijs. Sta je op de pagina van een hotel, dan kun je invoeren op welke data je wilt blijven overnachten. Vervolgens klik je op 'compare rates'. Zorg ervoor dat je pop-ups (tijdelijk) toestaat op de website. Je krijgt nu een aantal schermen met prijzen te zien. Deze komen van onder meer hotels.com en booking.com. Bekijk per scherm wat de beste prijs is en boek daar het hotel!

Beoordelingen op Tripadvisor

Hoe meer beoordelingen van gasten, hoe betrouwbaarder het eindoordeel. Het aantal sterren naast de naam van het hotel is van het hotel zelf. Net daaronder vind je de positie van het hotel (bijvoorbeeld: nummer 2 van 80 hotels in 'plaats'). De rondjes onder de positie van het hotel staan voor het aantal sterren dat gasten aan het hotel geven. Het kan dus zijn dat een driesterrenhotel hoger wordt gewaardeerd dan een vijfsterrenhotel, puur en alleen doordat gasten het hotel met drie sterren veel beter vinden. Dat is iets wat je op de meeste hotelpagina's toch echt niet zult ontdekken...

Tip: vanaf zo'n 25 beoordelingen kun je ervan uitgaan dat de eindbeoordeling betrouwbaar is.

Leer beoordelingen lezen

Als je wat beter kijkt naar de beoordelingen van gasten, kun je daar nog extra informatie uithalen. Alhoewel het goed is om uit te gaan van het positieve, helpt het je bij het vinden van een kwalitatief goed hotel meer om te kijken naar de negatieve beoordelingen. Wat vinden gasten precies zo negatief aan het hotel? Als dit zaken zijn die voor jou weinig belang hebben, dan kun je een hotel met een iets lagere beoordeling minstens net zo goed vinden als eentje die op alle fronten positief scoort.

Een voorbeeld: reis je met je partner, dan maakt het voor jou niet uit dat gast X vindt dat er 'te weinig voor kinderen te beleven is' op een resort. Toch heeft gast X hierdoor het hotel een lagere beoordeling gegeven. Als er meer gasten zijn die vinden dat 'dit hotel geen familiehotel' is, dan weet je waardoor het hotel een lage score heeft en ook dat dit voor jou geen reden is om het niet te boeken.

Lees tot slot ook de positieve beoordelingen en kijk of die aansluiten bij jouw verwachtingen. 'Dit was zo'n gezellig hotel; elke avond feestten we tot laat met de rest van de gasten' kan heel positief zijn, maar als jij juist een rustig hotel wilt, zijn het beoordelingen als deze die je doen besluiten om verder te zoeken. Tip: rustige hotels zijn vaak ook de zakelijke hotels. Als een hotel op nummer 1 staat van alle hotels in een bepaalde stad maar voor zakelijke bezoeken komt hij op nummer 9, dan kun je beter verder zoeken naar de top 3 zakenhotels.

Tip: onder 'trip type' (op Tripadvisor) staat aangegeven van wie de beoordelingen zijn. Klik je op 'couples reviews' en zie je dat zij negatiever zijn dan de gasten onder 'family reviews', dan kun je ervan uitgaan dat het hotel eerder geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Hotwire en Wotif

Hotwire

Ben je in voor een verrassing? Ga dan voor je vakantie eens naar hotwire.com. Hier boek je hotels voor een fractie van de normale prijs.

Hoe komen de prijzen zo laag?

Hotwire heeft een overeenkomst met talloze hotels en hotelketens. Er zijn genoeg hotels die vaak lege kamers hebben. Hotwire spreekt met de hotels af dat zij de kamers verhuren, op voorwaarde dat het hotel er een aanzienlijke korting op geeft. Vervolgens kun jij als hotelgast juist die kamers boeken die anders leeg zouden zijn. Daarbij heeft Hotwire een naam hoog te houden, dus zul je altijd in uitstekend onderhouden hotels terechtkomen - zelfs in de categorie hotels met één ster.

Hoe werkt het boeken?

Je kiest een hotel uit. Van dit hotel weet je het aantal sterren, de faciliteiten en de prijs. Ook kun je op de kaart zien in welke buurt het hotel ligt. Het enige wat je niet weet, is welk hotel je boekt. Hotwire heeft namelijk dan weer in het ene en dan weer in het andere hotel ruimte. De faciliteiten en ligging zijn in de reeks hotels van bijvoorbeeld vier sterren hetzelfde. De ene keer kun je in een hotel van Radisson belanden en de andere keer in het Westin of Crowne Plaza. Een bepaalde kwaliteit is dus gegarandeerd.

Je boekt vervolgens je hotel, betaalt per creditcard (het bedrag wordt direct afgeschreven bij je volgende overzicht, dus je betaalt niet bij het hotel) en daarna krijg je de bevestiging in je mail. Check je mail en je ziet welk hotel je hebt geboekt!

Noot: uit jarenlange ervaring kan ik melden dat ik via Hotwire alleen in de beste hotels heb geslapen.

Hotwire in het kort

Voordeel: soms betaal je maar de helft of minder per nacht!
Nadeel: helaas heeft Hotwire niet overal ter wereld hotels en aanbiedingen kunnen zo weer weg zijn.
Voor- of nadeel: leuk voor iedereen die avontuurlijk is en van een verrassing houdt. Wil je per se weten welk hotel je precies boekt, dan is de site minder geschikt.

Overigens heeft Hotwire ook aanbiedingen waarbij je de naam van het hotel wél te zien krijgt.

Tip: hoe langer je wacht met het boeken van je hotel, hoe meer lastminutedeals er zijn. Je kunt dus nog meer besparen door bijvoorbeeld tijdens een road trip een dag van tevoren je hotel te boeken - of zelfs op dezelfde dag!

Wotif

De website wotif.com.au werkt in grote hetzelfde als Hotwire en is voornamelijk gericht op de Australische markt. Voor hotels en andere accommodatie in Australië en Nieuw-Zeeland kun je dus gelijk hier kijken. Kun je op Hotwire een bestemming niet vinden, dan kijk je hier (en andersom).

Het verschil in boeken bij Wotif en Hotwire is verder dat je bij Wotif in sommige gevallen wel de naam van het hotel te zien krijgt voordat je boekt. Je kunt dan dus ook kijken wat de actuele prijzen zijn op de website van een bepaald hotel voordat je het bij Wotif boekt.

Gebruik de juiste trucs en bespaar altijd op je hotels en andere accommodatie

Onthoud: als je deze tips opvolgt betaal je nooit meer teveel voor je hotel. Je vakanties worden nog meer de moeite waard omdat je het geld dat je bespaart voor veel leukere dingen kunt gebruiken. Leuk idee: kijk achteraf eens wat je normaal gesproken zou betalen voor het hotel dat je hebt geboekt met de trucs uit dit artikel. Geef dat geld uit aan een activiteit of cadeau waarvan je normaal zou vinden dat het eigenlijk te duur is. Wedden dat je daar een extra goed gevoel aan overhoudt?
© 2011 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kost een hotelkamer?Wat kost een hotelkamer?Indien u een weekendje weg gaat, gaat u waarschijnlijk overnachten in een hotel. De meeste mensen boeken geen hotelkamer…
Hotelketens: De grootste hotelketens van de wereldHotelketens: De grootste hotelketens van de wereldOver de hele wereld bevinden zich zon 20 miljoen hotelkamers. Natuurlijk heb je grote en kleine hotels, maar de hotelke…

Fjällräven, functionele kleding voor sportieve buitenmensenDe trendgevoelige consument laat zich bij zijn/haar kledingkeuze bepalen door de mode. Avontuurlijke buitenmensen die gr…
Maresa (130 artikelen)
Laatste update: 21-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.