Geen geld voor vakantie, maar wel op vakantie

Geen geld voor vakantie, maar wel op vakantie In de zomervakantie een paar weken op vakantie, kost u eenvoudig een paar duizend euro. Met enige moeite kunt u geld besparen, maar twee weken weg voor minder dan duizend euro, wordt steeds zeldzamer. Voor een vakantie in het hoogseizoen moet u de hoofdprijs betalen. De prijzen voor een vakantie in het hoogseizoen of daar buiten is vaak een verschil van meer dan 100 procent. Hetzelfde geldt voor de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie. Ze weten welke bedragen ze kunnen vragen. Ze kunnen hoge bedragen vragen, want de vakanties worden toch wel verkocht. Met een gezin bijvoorbeeld naar Centerparcs in het hoogseizoen, kost u meer dan € 1000. Ook gezinnen die geen geld hebben om op vakantie te gaan, moeten er een keer tussenuit.

Sparen voor een vakantie

Gezinnen die rond moeten komen van een minimaal inkomen, zullen geen geld beschikbaar hebben om op vakantie te gaan. Het vakantiegeld hebben ze nodig om andere noodzakelijke betalingen te verrichten. Door geld te sparen kan er geld gereserveerd worden voor de vakantie, maar waarschijnlijk komt er in de loop van de tijd wel een goede reden om het geld voor een andere bestemming te gebruiken.

Een vakantie is meer dan er een paar dagen tussenuit

Een week op vakantie voor een bedrag tussen de € 500 en € 1.000, is een grote uitgave voor een weekje, maar voornamelijk voor kinderen kan een vakantie meer waarde hebben. Ze hebben vooraf het plezier om zich erop te verheugen. Achteraf blijven ze een herinnering houden die ze kunnen koesteren. Dit geldt vooral voor kinderen die niet vaak de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Op vakantie met een klein budget

Een vakantie hoeft niet altijd duur te zijn. Met een klein budget kan toch nog leuk vakantie worden gevierd. Kamperen blijft toch de goedkoopste manier om op vakantie te gaan. U kunt ook proberen om last minute nog een leuke vakantie te vinden. Een andere mogelijkheid is om u aan te sluiten bij sites waar leden onderling voor de vakanties van huis ruilen.

Vakantieveilingen

Een vakantie of een hotelovernachting hoeft niet altijd duur te zijn. Op het internet zijn diverse veilingsites actief waarop u kunt bieden op vakanties en hotelovernachtingen. Indien u hiervoor de tijd neemt, kunt u voor een paar tientjes een week in een bungalowpark zitten. Het is wel een kwestie van lange adem hebben, want vaak zullen de prijzen hoog opgedreven worden.

Huis ruilen voor de vakantie

U kunt al vakantie vieren door gewoon de vakantie door te brengen in het huis van een ander in een ander deel van Nederland. Van hieruit kunt u de bezienswaardigheden van de betreffende regio eenvoudig bezoeken. Daarnaast hebt u als voordeel dat u ook gelijk iemand hebt gevonden om gedurende uw vakantie op uw huisdieren en uw huis te letten. Bij Holidaylink kunt u zich bijvoorbeeld inschrijven, maar er zijn nog diverse andere websites.

Op het laatste moment iets boeken

Door goed te kijken op het internet, kunt u tegen vakanties aan lopen voor een laag bedrag. U moet op korte termijn vertrekken, maar het kan u honderden euro’s besparen.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…
Vakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierVakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierEen vakantie kunt u zo duur maken als u zelf wenst. Twee weken op vakantie in het hoogseizoen is echter kostbaar. Sommig…
Geen lening afsluiten voor een vakantieGeen lening afsluiten voor een vakantieIn de zomer een paar weekjes naar de zon, of in de winter op wintersport, kunt u echt aan toe zijn. Het kost u veel geld…
Vakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveilingen is het online bieden op vakanties, tickets voor concerten, avondjes uit of dagjes weg en nog veel meer…

Gratis op vakantie dankzij de vakantiebankGratis op vakantie dankzij de vakantiebankOp initiatief van “De Vrijbuiter” (winkelketen), is er een stichting in het leven geroepen die vakanties aanbiedt aan ge…
Tijdens verre vakantie kun je soms veel geld verdienenTijdens verre vakantie kun je soms veel geld verdienenEen vakantie kost geld. Vaak een behoorlijk bedrag, vooral als je voor meerdere personen een verre reis boekt. Maar heb…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 27-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.