De meest luxe spa’s en resorts van Italië

Wat is er nu fijner dan met mooi weer een trip plannen naar Il bel Paese, Italië. En je daar heerlijk te laten verwennen in één van de luxe spa’s en resorts. Schitterende locaties waar men zich weer helemaal op kan laden en nieuwe energie kan opdoen. Vele spa’s en resorts zijn ware paradijzen, gelegen op schitterende locaties midden in de natuur, waar men zich helemaal kan overgeven aan massages en schoonheidsbehandelingen. Gelegen in de bergen, midden in de stad of op het platteland, dit zijn de drie meest luxe resorts van Italië.

Adler Spa Resort

Als je van de bergen houdt, dan zijn de Dolomieten de ideale vakantiebestemming. In één van de vele valeien bevind zich het Adler Spa Resort. Om precies te zijn in de Val Gardena. Omgeven door een adembenemend uitzicht kent het Resort een geschiedenis die tot 200 jaar terug gaat. Het is omgeven door 9000 m2 natuur van het Adler park. Het Adler Spa Resort biedt u een compleet scala aan schoonheidsbehandelingen en het beschikt over 2 zwembaden, een sauna, turks stoombad en zoutgrotten. Een perfecte locatie om nieuwe energie op te doen.

Naast beauty behandelingen kan men in het Adler Spa Resort ook terecht voor verschillende cursussen, zoals het leren omgaan met stress, mentale trainingen en motivatie trainingen.

Val Gardena

Het resort ligt in het dorpje Ortisei in de "Val Gardena", een circa 25 km lange vallei aan de noordkant van de Dolomieten. Het gebied van de Val Gardena is bekend om de gastvrijheid van haar inwoners en de vele toeristische voorzieningen. Hierdoor is het een geliefde vakantiebestemming. Het dorpje zelf is erg levendig, in de voetgangerszone vindt men verschillende barretjes en winkels. Tevens worden er geregeld culturele of muzikale events georganiseerd en liefhebbers van bergsporten kunnen in de nabije omgeving hun hart ophalen.

Park Hyatt

Bent u meer een stadsmens of wilt u een bezoek aan een spa combineren met een weekendje winkelen, dan bent u bij Park Hyatt aan het juiste adres. Het luxe hotel ligt midden in het centrum van Italië’s tweede stad, Milaan. Het beschikt over suites en kamers met uitzicht op de gallerij Vittorio Emanuele. In het hotel bevindt zich een spa met onder andere een turks stoombad. Een ideale tijdsbesteding na een dagje flink shoppen.

Milaan

Naast een bezoek aan de spa van het Park Hyatt in Milaan, kan men in deze stad natuurlijk ook goed terecht om te shoppen. Wie veel te besteden heeft kan zijn slag slaan in één van de winkels in de gallerij Vittorio Emanuele. Of voor de wat kleinere portemonnee biedt de Corso Buenos Aires een breed scala aan leuke winkels.

In vergelijking met Rome heeft Milaan op architectonisch gebied weinig te bieden. Toch zijn er echter een aantal gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen, zoals de Duomo, het Castello Sforzesco en de zuilengallerij van San Lorenzo.

Houd je ervan om musea te bezichtigen dan ben je in Milaan aan het goede adres. Je vindt er onder andere het wetenschapsmuseum van Leonardo da Vindi, de Pinacoteca di Brera waar vaak exposities zijn van beroemde schilders en de Trienale.

Relais San Maurizio

Houdt u meer van het platteland en de heuvels, dan is dit de ideale locatie voor u: Relais San Maurizio. Op slechts een aantal kilometer van Cuneo, biedt dit hotel u een spa met unieke schoonheidsbehandelingen, maar ook een uitmuntende keuken die bekroond is met een Michelin ster. Gesitueerd binnenin een klooster uit het jaar 600, op het topje van een heuvel, beschikt het Relais San Maurizio over 31 suites, allen zeer luxe gemobileerd. Het hotel is omgeven door een schitterende natuur.

De omgeving

Het Relais San Maurizio is gelegen in Piemonte, om precies te zijn in het dorp Santo Stefano Belbo. Het dorp is ontstaan vanuit een strategisch controlepunt aan het begin van de weg wat de gehele Belbo vallei doorkruist. Ten tijde van de Romeinen heeft men er een militair fort gebouwd van waaruit het dorp verdedigd werd.

In Italië is Santo Stefano Belbo ook nu nog bekend alszijnde de geboorteplaats van schrijver Cesare Pavese (1908-1950). HIj heeft vele autobiografische stukken geschreven welke hij heeft opgedragen aan zijn geboorteplaats. De gemeente van Santo Stefano Belbo heeft het huis waarin Cesare Pavese geboren is inmiddels omgedoopt tot museum over het leven en de werken van deze schrijver.
© 2011 - 2024 Italiagirl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenSauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenDe jarenlange traditie in Nederland is dat het saunabezoek zonder badkleding, dus geheel naakt wordt gedaan. Steeds meer…
Overnachten sauna en spa's: overzicht hotelsOvernachten sauna en spa's: overzicht hotelsEen dagje naar de sauna is heerlijk en teven goed voor lijf en leden. In een sauna kan je heerlijk genieten van de warmt…
Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterWinterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterHeerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie?…

Vakantiegedrag: vrouw luier, man chagrijnigerVakantiegedrag: vrouw luier, man chagrijnigerVakantiegedrag. Hebben we last van anderen op vakantie? En hoe zit het met onszelf? Kunnen we een beetje goed relaxen, o…
Uw vakantiebudget goed beherenUw vakantiebudget goed beherenDe vakantie gaat achteraf meestal meer geld kosten dan vooraf beraamd. Door hier vooraf rekening mee te houden kunt u pr…
Bronnen en referenties
  • http://www.adler-dolomiti.com/it/?tao_campaign=cn2yfrvpfh&tao_keyword=kw803evfb3hv
  • http://milan.park.hyatt.com/hyatt/hotels/index.jsp?language=it
Italiagirl (18 artikelen)
Gepubliceerd: 25-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.