Wat te doen tijdens een lange vlucht in het vliegtuig?

Wat te doen tijdens een lange vlucht in het vliegtuig? Vliegen kan heel leuk zijn, maar ook erg lang en vermoeiend. Vooral reizen naar het westen en verre oosten zijn tripjes waarbij je soms wel meer dan acht uur in een vliegtuig zit. Hoe kom je die tijd door? Wat kun je allemaal doen aan boord van een vliegtuig? Hoe kom je fris en zonder jetlag een vliegtuig uit? Hier een artikel met diverse tips. Hoe kun je een lange vlucht comfortabel en leuk maken? Hier een artikel met een aantal tips!

Ipad

Een bekend technisch hoogstandje is de Ipad of de tablet. Mocht je al van plan zijn eentje te kopen, dan is een lange vliegreis hét excuus om er eentje aan te schaffen. Op een Ipad kun je zelf films en series zetten om te bekijken in het vliegtuig, zorg wel voor voldoende geheugen! Ook kun je er veel apps opzetten van spelletjes en kun je boeken downloaden om te gaan lezen. Een hele handige gadget, ook voor op de plek van bestemming. Naast de Ipad zijn natuurlijk ook andere tablets in opkomst en heel goed te gebruiken! Neem wel van een splinternieuwe Ipad de bon mee, als bewijs dat je hem in Nederland hebt gekocht, anders kun je bij de douane problemen krijgen.

Animatie aan boord van het vliegtuig

Een aantal vliegtuigen dat voor lange afstanden wordt ingezet beschikt over animatieapparatuur waarmee je films kunt kijken, muziek kunt horen en spelletjes kunt doen. Meestal zijn er diverse films te bekijken en de meeste films duren langer dan een uur. Een perfecte overbrugging voor een lange vlucht! Zoek films uit die je voldoende aanspreken, meestal kun je een aantal uren overbruggen met het kijken van films. Een tip is wel om niet al je favoriete films achter elkaar aan te zien, maar bekijk een film, doe wat anders voor een uurtje (of half uurtje) en bekijk daarna de volgende film.

Puzzelen

Het puzzelen uit een boekje is een leuk tijdverdrijf en meestal is het leuk om het even tussendoor te doen. Op een tablet kun je ook computeren, maar uit een boekje blijft leuk. Er zijn kleinere boekjes te verkrijgen in boekwinkels. Voor de letterfreaken zijn er de Zweedse puzzels en kruiswoordpuzzels en voor de cijferfreaks zijn er natuurlijk de Sudoku's. Neem een boekje mee met puzzels die iets lastiger zijn. Zo heb je veel uitdaging tijdens de vlucht en kun je je hoofd er eens flink over breken!

Lezen

Voor een vlucht kun je boeken meenemen van papier of boeken via een e-reader. Boeken zijn er in diverse formaten, van het normale grote formaat tot de kleine zakboekjes. Als je op gewicht moet bezuinigen dan is een boek via de tablet of e-reader een uitkomst. Wen daar wel eerst aan voordat je uren lang achter elkaar van de e-reader af gaat lezen. Een papieren boek kan rustiger zijn voor je ogen. Denk bij vertrek dus goed na over de voor- en nadelen en wat je dan wel of niet mee gaat nemen het vliegtuig in. Uren lang aan één stuk doorlezen maakt je niet heel fris. Zorg voor voldoende afwisseling door tussendoor pauze te nemen om naar het toilet te gaan, een filmpje te kijken en een puzzel te doen.

Slapen

Slapen in het vliegtuig kan niet iedereen. Er zijn wel een aantal tips om even je ogen dicht te doen en rust te nemen. Voor het geluid kun je oordopjes gebruiken, helaas nemen die niet alle geluiden van het vliegtuig weg, maar reduceren wel een groot deel. Let goed op de ondersteuning aan je nek, als je lang in een verkeerde houding slaapt dan kun je heel erg stijf worden. Kun je niet slapen? Dan is het ook handig om gewoon je ogen even dicht te doen en even je verstand op nul zetten. Het kan best zijn dat je na een wat langere tijd nog even in slaap valt.

Contact met je 'buren'

Als je alleen aan het reizen bent dan is het wel leuk om contact te leggen met je eventuele buren in het vliegtuig. Wie zijn ze, waar gaan ze heen, waar komen ze vandaan? Zo kun je weer even wat tijd overbruggen. Schroom niet, de meeste mensen, vooral als ze alleen reizen, vinden het contact wel erg leuk. Van te voren kun je wel een inschatting maken of iemand het op prijs stelt.

Tips voor lange mensen

Lange mensen boven de 1.80m raad ik absoluut aan om extra beenruimte te kopen. Voor 50 heb je bij, onder andere de KLM een zitplek met veel meer ruimte dan de gewone stoel. Dit geeft dat je lekker kunt zitten en dat je niet helemaal stijf het vliegtuig uit komt. Je kunt je benen strekken en zit niet opgevouwen in het vliegtuig. Niet alle maatschappijen bieden dit aan en dus is het handig om van te voren informeren of het kan. Kan het niet? Vraag dan bij het inchecken of het mogelijk is dat je een plek krijgt met extra beenruimte.

Jetlag voorkomen tijdens de vlucht

Hoe kom je nou fris op plaats van bestemming aan? Het is altijd even wennen om in andere tijdszones te zitten. Een nieuw ritme vergt veel van je lichaam. Probeer niet teveel toe te geven aan je lichaam en wen direct aan het nieuwe ritme. Een jetlag kun je verminderen door heel veel water te drinken tijdens de reis. Het nadeel is wel dat je vaak naar het toilet moet, maar het kan zeker werken. Eet ook goed tijdens de vlucht en doe veel afwisselende dingen. Dat kan je lichaam op scherp houden en je hoofd goed bij de les houden.

Bang om te vliegen?

Heb je veel angst om te vliegen dan is een bezoek aan de huisarts aan te raden. Wellicht ken je alle feiten over dat vliegen absoluut niet gevaarlijk is, maar tussen de oren wil dat niet altijd landen. Laat je niet tegenhouden door vliegangst! Dat zou zonde zijn, de wereld is echt prachtig! Je huisarts of apotheek kan je wel wat aanraden om kalmer het vliegtuig in te stappen. In het vliegtuig zelf is het handig om het aan te geven aan een steward of stewardess. Vraag of ze bij je willen komen als er wat aan de hand is en of zij het willen vertellen wat het is. Ze kunnen je meestal geruststellen en zorgen voor een goede vlucht.

Alvast een fijne vlucht en een mooie vakantie toegewenst!
© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Airspeed Indicator (snelheidsmeter)Airspeed Indicator (snelheidsmeter)De Airspeed Indicator geeft de snelheid van het vliegtuig aan, ten opzichte van de omringde lucht. Dit wordt Indicated A…
Vragen en antwoorden die je zou hebben tijdens het vliegenVragen en antwoorden die je zou hebben tijdens het vliegenAls het op vliegen aankomt hebben we allemaal onze vragen. Over de verlichting in een vliegtuig tot hoe langzaam een vli…
De Antonov An-225, een reus in de luchtvaartDe Antonov An-225 is het grootste vliegtuig ter wereld. Hij heeft als bijnaam Mriya, wat 'droom' in het Russisch beteken…
Het grootste vliegtuig ter wereldHet grootste vliegtuig ter wereldEr zijn veel soorten vliegtuigen, de grootste is de AN-225, maar welke andere jumbo vliegtuigen zijn er verder? De Airbu…

12V naar 230V omvormerBent u onderweg en wilt u gebruik maken van apparatuur die alleen werkt op het 230 volt lichtnet? Een omvormer die 12V v…
Emigreren naar ItalieHet is de droom van menig Nederlander, emigreren naar het zonnige Italie. Uiteindelijk zijn het slechts een gering aanta…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 19-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.