Voordelen en nadelen van All-Inclusive Cruises

Voordelen en nadelen van All-Inclusive Cruises Vakantie is een vorm van vrijetijdsbesteding waar velen van genieten. Terwijl vakanties prettig, nodig en belangrijk zijn kunnen ze ondertussen wel kostbaar worden. De kosten zitten vaak in de extra uitgaven zoals eten drinken en uitgaan. Indien je belangstelling uitgaat naar een vakantie aan boord van een cruise schip, maar je maakt je zorgen over de kosten, dan hoef je dat niet noodzakelijk te doen.

All-inclusive cruise schepen zijn cruise schepen waarbij praktisch alles inclusief is

Zo wordt er meestal gezorgd voor drinken, voeding en entertainment. Indien je er aan twijfelt of je een boeking zult maken voor een traditionele cruise of een all-inclusive cruise schip, dan sta je daar in niet alleen. Veel reizigers vragen zich hetzelfde af. Indien het aankomt op een all-inclusive cruise schip, dan heeft dat een aantal voordelen maar ook nadelen. Indien het er op aankomt om een keuze te maken dan zul je de voordelen tegen de nadelen af moeten wegen. Als je alles op een rijtje zet dan zul je een beslissing moeten maken. Indien de voordelen de nadelen overtreffen dan is een all-inclusive cruise schip datgene wat je nodig hebt en visa versa.

Het grootste voordeel van een all-inclusive cruise schip is dat in principe alles voor je geregeld wordt

Zoals zojuist gesteld, bijna alle all-inclusive cruises zorgen voor voedsel drinken en entertainment. Indien je graag veel alcohol drinkt of van lekker veel eten houdt van geweldige buffetten, dan kun je in principe zonder het maken van extra kosten je hart ophalen. Daarnaast heb je ook vrij toegang tot bioscoop- en eventueel theatervoorstellingen. Voor velen klinkt het idee om voedsel drinken en entertainment, welke geheel gratis is, te mooi om waar te zijn. Terwijl veel van het eten en drinken gratis is, is het niet per definitie voor alle consumpties zo. Het is mogelijk dat je voor je alcoholische drankjes moet betalen omdat deze niet inclusief zijn. Op sommige cruise schepen zijn de alcoholische verteringen onderdeel van het pakket, maar bij andere vallen deze er buiten.

Voor wat betreft het eten

Het eten wat in het restaurant wordt opgediend is normaal gesproken gratis, dit in tegenstelling tot snacks welke meestal niet inclusief zijn. Het betreft hier dan snacks of kleine maaltijden aan boord in speciale winkeltjes of machines. Indien de snacks niet in de prijs zijn inbegrepen, dan kun je de extra kosten voorkomen door flink te eten bij de normale maaltijd. Je kunt ook besparen door je eigen snacks mee te nemen aan boord, mits dit natuurlijk is toegestaan.

Zoals hier boven al genoemd, is het zogenaamde entertainment meestal in de prijs opgesloten van een all-inclusive cruise vakantie. Maar net zoals bij de voeding en het drinken geldt ook hier dat dit niet ongelimiteerd is. De toegang tot de bioscoopzalen en dancings is normaal gesproken bij de prijs inbegrepen, maar een spelletje in het casino is dat niet. Indien u graag een keertje uw geluk wilt beproeven met roulette of een kaartspel dan zult u hiervoor uw eigen geld moeten gebruiken.

Als het op de kosten aankomt welke gemoeid zijn met een all-inclusive cruise, dan raken veel reizigers in de war

De kosten van een all-inclusive cruise lijken op het eerste gezicht vaak aan de hoge kant, daar staat tegenover dat men tijdens de vakantie de portemonnee vaak op zak kan houden. Voor veel mensen zijn de kosten een punt van overweging. Om een gefundeerde beslissing te kunnen nemen of je wel of geen geld uitspaart aan boord van een all-inclusive cruise, moet je proberen in te schatten wat de kosten voor voeding, drinken en entertainment aan boord van een traditionele cruise zullen zijn. Door simpelweg deze twee keuzes tegen elkaar af te wegen kun je bepalen welke reis het beste voor je in aanmerking komt.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenVoor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenTerwijl vakanties mooi, noodzakelijk en belangrijk zijn, kunnen ze veel geld kosten. Deze hoge kosten worden vaak geasso…
Goedkope cruises  Hoe vind je cruise aanbiedingen?Goedkope cruises Hoe vind je cruise aanbiedingen?Wie wel eens een cruise heeft gemaakt, weet dat cruisevakanties erg duur kunnen zijn. Toch is het mogelijk om goedkope c…
Cruise Vakantie Tips voor een goede reisCruise Vakantie Tips voor een goede reisKun je je iets luxer voorstellen dan een cruise vakantie? Het reizen naar exotische plaatsen aan boord van een luxe schi…
Middellandse Zee Cruise: Wil je ook op luxe cruise vakantie?Voor een cruise vakantie om nooit meer te vergeten hoef je niet perse naar de Carribean. Ook binnen Europa kun je een zo…

Compensatie bij aanzienlijke vertraging van uw vliegtuigCompensatie bij aanzienlijke vertraging van uw vliegtuigAlhoewel een reis met het vliegtuig tegenwoordig niets bijzonders meer is en we er toch vanuit beginnen te gaan dat de m…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 02-09-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.