Financiëren van een verre reis

Financiëren van een verre reis De grootste factor die mensen weerhoudt van het maken van een verre reis, zijn de kosten. Een verre reis is namelijk behoorlijk duur, zelfs als je budget wilt reizen. Je hebt immers de kosten voor vliegtickets, visa's, vervoer, verblijf en eten ter plekke. Daarnaast wil je ook ruimte in je budget voor activiteiten en tours. Je kunt proberen zoveel mogelijk te besparen, maar soms is het ook slimmer om je financiering op een andere manier rond te krijgen.

Sparen voor een verre reis

De eerste insteek voor het maken van een verre reis is genoeg geld van te voren bij elkaar sparen. Echt is dit niet altijd realistisch, aangezien de kosten zodanig kunnen zijn dat het niet haalbaar is om dit geld op aanzienbare termijn bij elkaar te sparen. Een half jaar reizen kost al gauw 10.000 euro. Bovendien gooien vaste lasten vaak roet in het eten, deze kosten gaan immers voor waardoor er weinig overblijft voor de spaarrekening. Er zijn naast sparen twee andere opties als het aankomt op het financieren van een verre reis: geld bijlenen of werken tijdens het reizen.

Werken tijdens het reizen

Waarom werken tijdens het reizen?

Waarom zou je er voor kiezen tijdens het reizen te werken? De reden is simpel: jij kunt ter plekke voorzien in je levensonderhoud en hoeft dus niet jaren te sparen voordat je kunt vertrekken, maar gewoon direct gaan als jij het geld voor je vliegticket bij elkaar hebt gespaard. Door te werken tijdens je reis ben je niet gebonden aan een vast budget dat je van te voren hebt gesteld, maar werk je gewoon bij wanneer er extra geld nodig is. Werk dat je ter plaatse kunt vinden verschilt natuurlijk per land en per regio, maar je kunt denken aan fruit plukken, horeca, au pair, werken in een National Park of op een school. Ook kun je daarnaast eventueel kiezen voor vrijwilligerswerk in ruil voor kost en inwoning, dit scheelt ook aanzienlijk in de kosten. Het nadeel van deze methode is uiteraard dat het betekent dat je niet puur vakantie kunt vieren, maar ook gewoon aan de slag moet. Daarom kun je er ook voor kiezen het anders aan te pakken.

Hoe regel je werk tijdens het reizen?

Hoeveel er werk beschikbaar is en wat er voor jou mogelijk is als toerist, hangt natuurlijk af van het land dat je bezoekt. In sommige landen is een speciaal werkvisum nodig. Dit omdat je inkomsten gaat ontvangen uit een ander land. Bij zwart werk gaat dit meestal niet op, maar let op dat dit natuurlijk wel strafbaar is. Indien jij naar toeristische plekken gaat is er vaak werk, bijvoorbeeld in de horeca of in veel landen in de landbouw. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor vrijwilligerswerk. Jij ontvangt daarvoor dan bijvoorbeeld kost en inwoning. Op die manier verdien je dus geen geld, maar bespaar je wel op (dure) onderhoudskosten en doe je mooie ervaringen op terwijl je een ander helpt. Je kunt bijvoorbeeld WWOOF of Workaway gebruiken om adressen voor vrijwilligerswerk te vinden.

Hoeveel verdient werken tijdens het reizen?

Hoeveel je verdient met werken op reis is geheel afhankelijk van het land, het soort werk en de periode. Meestal staat het loon dat je verdient in verhouding met wat levensonderhoud in dat land kost. Zo is Australië bijvoorbeeld een relatief duur land, maar zijn de lonen ook erg hoog. Met een Working Holiday Visum voor Australië kun je op die manier prima je geld verdienen op je reis. Raadpleeg altijd fora, blogs en andere internetwebsites over werk in het land van jou keuze om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Geld lenen voor een verre reis

Waarom geld lenen voor een verre reis?

Indien jij liever thuis werkt en vervolgens op je reis helemaal vrij bent om te doen wat je wilt, is het slimmer om eerst geld te sparen en geld bij te lenen wat je niet op tijd bij elkaar gespaard krijgt. Je hebt na je reis dan nog tijd genoeg om de leningen af te betalen. Dit geeft je veel mogelijkheden en maakt dat je echt kunt genieten van je vakantie. Het betekent wel dat je hard moet werken in je thuisland om al het benodigde geld bij elkaar te sparen. Ook betekent het dat als je geld op is, is sowieso weer terug naar huis zult moeten.

Hoe en waar te lenen voor een verre reis?

Het bijlenen van geld biedt dus in sommige situaties uitkomst. Wellicht ben jij ook geïnteresseerd in het bijlenen van geld. Je kunt daarvoor natuurlijk lenen bij de bank. Maar soms is het ook interessant om een onderhandse lening bij vriend of familielid te overwegen (en daarbij wel goede afspraken te maken) of om te lenen via internet. Online worden tegenwoordig speciale minikredieten aangeboden die je snel en gemakkelijk kunt afsluiten, ondanks de reden van lenen. Een klein bedrag online bijlenen tegen soepele voorwaarden kan daarom uitkomst bieden voor jouw verre reis en is dus zeker het overwegen waard.

Hoeveel bijlenen voor een verre reis?

Hoeveel geld jij moet lenen is afhankelijk van de reis, wat voor standaard of budget je daarbij wilt hanteren en hoeveel geld je al bij elkaar gespaard hebt. Het is altijd verstandig om een hoger bedrag in te calculeren dan je eigenlijk verwacht, zodat je een back-up hebt voor onverwachte kosten. Reken voor een half jaar op 10.000-15.000 euro, wel afhankelijk uiteraard van welk land je bezoekt, of je meerdere landen gaat zien en hoeveel luxe jij op je reis wilt.
© 2015 - 2024 Leningexpert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld sparen en inleggen, hoeveel kan ik opbouwen?Geld sparen en inleggen, hoeveel kan ik opbouwen?Door concreet geld te sparen kun jij een leuk kapitaal voor de toekomst opbouwen. Het vormt daarnaast een buffer voor al…
100 euro extra per maand verdienen100 euro extra per maand verdienenExtra geld verdienen, wie wil dat nou niet? Met 100 euro extra per maand kun je vaak net wat meer. Je kunt eindelijk gel…
Tussenjaar - doorstuderen of een jaar iets anders?Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat leerlingen en studenten voor het beginnen aan een nieuwe opleiding besluiten…
Geld verdienen met een bijbaanGeld verdienen met een bijbaanJongeren kunnen geld verdienen met een bijbaan. Er zijn talloze bijbanen te vinden en deze kunnen toch voor een leuk ext…

Budgettips voor een verre reisBudgettips voor een verre reisReizen is duur. Naast kosten voor vliegtickets en verblijf moet je ook rekening houden met de kosten van dagelijks leven…
Terrorisme in de luchtTerrorisme in de luchtTerrorisme is een begrip waar we dagelijks mee worden geconfronteerd. Op de televisie, in de krant en op nieuwswebsites…
Bronnen en referenties
  • http://www.reisomdewereld.nl/werken-tijdens-je-reis/
  • http://travelwithk8.wordpress.com/page/2/
Leningexpert (28 artikelen)
Gepubliceerd: 03-01-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.