Floriade 2022 in Almere

De Floriade is een wereldtentoonstelling rondom groen. Zo zijn er prachtige tuinen, bloemen en planten te bewonderen. De Floriade is een verrassende dag uit voor jong en oud. U kunt de Floriade in 2022 in Almere bezoeken. In dit artikel leest u meer over de Floriade.

Wat is de Floriade?

De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling. Deze wordt al sinds 1960 in Nederland georganiseerd. De Floriade is echter maar eens per tien jaar te bezichtigen en vaak op een andere locatie dan tien jaar geleden. Tot nu toe is de Floriade geweest in:
 • Rotterdam
 • Amsterdam 2x
 • Zoetermeer
 • Haarlemmermeer
 • Venlo
De eerste Floriade was bedoeld om Nederlands groen bij het buitenland te promoten. Inmiddels is het een internationale expositie waar u de nieuwste ontwikkelen betreffende de tuinbouw kunt aanschouwen.

Wat is er te zien bij de Floriade en wat kost het?

U zie vooral vele hectaren aan prachtig groen zoals:
 • bomen
 • planten
 • bloemen
 • groente
 • fruit
De tuinen, pavoeljioens, parken en meer worden aangelegd door zowel Nederlanders als mensen uit andere landen. De Floriade is geschikt voor jong en oud. Een entreekaartje voor volwassen was destijds 25,- en voor kinderen 12,50. De Floriade in Venlo die in 2012 werd gehouden trok meer dan twee miljoen bezoekers. De Floriade was toen te bezoeken van 5 april tot 7 oktober.

Floriade 2022

De Floriade wordt in 2022 georganiseerd in Almere. De Nederlandse Tuinbouwraad heeft op 24 september 2012 toegezegd dat de Floriade in Almere plaats zou gaan vinden. Naast Almere waren ook Boskoop, Amsterdam en Groningen in de race. Voor Almere betekent dit wel dat dit hun grootste investering zal zijn tot nog toe. Het zal er wel toe leiden dat Almere er uiteindelijk een nieuwe wijk bij zal krijgen genaamd Almere Floriade.

Thema

Het thema van Floriade 2022 zal 'Growing green cities' zijn. Almere is een zeer snel groeiende stad, na verwachting zullen er in de komende decennia nog 60.000 huizen bijkomen en 100.000 arbeidsplaatsen. De groei van de inwoners zal echter ook gepaard moeten gaan met een goede kwaliteit. Dit maakt dat stad en land juist gecombineerd zal moeten worden. De Floriade zal dan ook laten zien hoe de ideale groene stad eruit kan zien. Gezien de wijk ook zal blijven bestaan zal Almere na de Floriade in bezit blijven van de groene stadwijk met nieuwste innovaties en plaats voor recreatie, cultuur en natuur. De projectorganisatie is op dit moment bezig met het opzetten van een plan voor de komende jaren tot aan de Floriade.

Waar?

De Floriade wordt opgebouwd aan het weerwater in Almere. Dit ligt aan water wat aan de andere kant grenst aan het winkelgebied van Almere-stad. De letters van Floriade zijn inmiddels al geplant waardoor snel de eerste echte tekenen van de Floriade zichtbaar zullen worden. Om de verkeersdoorstroming goed te laten verlopen zijn ze druk bezig met een verbreding van de A6. Hier is echter nog een discussie over omdat er verschillende dingen gesloopt moeten worden en omdat niet iedereen het ermee eens is dat de verbreding het file probleem op zal gaan lossen.
© 2013 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Floriade; Het om de 10 jaar terugkerende tuinevenementFloriade; Het om de 10 jaar terugkerende tuinevenementDe Floriade is een Wereldtuinbouwtentoonstelling, die sinds 1960 in Nederland wordt gehouden. Ongeveer één keer in de 10…
WK-kwalificatie 2022 (Europa): speeldata en speelschemaWK-kwalificatie 2022 (Europa): speeldata en speelschemaOp 25 maart 2021 start de kwalificatie voor het WK van 2022 dat van 21 november tot en met 18 december 2022 plaatsvindt.…
Witchworld in AlmereWitchworld in AlmereIn 2019 wordt het een feit, dan opent het nieuwste attractiepark van Nederland zijn deuren. De naam van dit park wordt W…
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…

Regels voor het meenemen van handbagage in het vliegtuigRegels voor het meenemen van handbagage in het vliegtuigAls je bijvoorbeeld naar Londen vliegt kun je in veel gevallen alleen handbagage meenemen. Misschien ga je wel naar een…
Hoogtevrees maar verstoring bergvakantie niet nodigHoogtevrees is een angst die vrijwel iedereen meer of minder heeft. Hoogtevrees wordt ook acrofobie genoemd. Eenzelfde s…
Bronnen en referenties
 • www.floriade.nl
 • www.wikipedia.nl
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 08-04-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.