De boel de boel laten

De boel de boel laten We kennen allemaal wel de kreet ‘de boel de boel laten’ en met enkele dagen weg, en dus lekker de deur achter je dichttrekken, is dat exact wat je doet. Maar behalve dat sommige mensen denken dat ze met enkele dagen weg, een wereldverhuizing in gang moeten zetten, weten andere dan weer niet lekkere plekjes waar je enkele dagen heerlijk ontspannen kunt vertoeven. En dus… blijven veel mensen thuis.

Even weg

Het gaat vaak niet eens om de kosten van een uitje, maar het gedoe, geregel en natuurlijk… waar naar toe? Wat vervolgens maakt dat mensen het dan maar weer laten gaan en de dagelijkse dingen oppakken. Hoewel een weekendje weg in een druk bestaan veel goed kan doen, weegt het blijkbaar lang niet altijd op tegen wat men denkt dat er geregeld moet worden én wat nu een lekker ontspannend weekendje kan zijn.

Niet te complex denken

Toch wordt er veel te moeilijk gedaan over geregel, want we willen ook voor slechts het weekend alles volledig tot in de puntjes geregeld hebben. Maar wat kan er in één weekend gebeuren, immers planten verdorren niet in één weekend, de post van maximaal twee dagen verstopt de brievenbus niet en de visjes in het aquarium overleven het een weekend wel. Mogelijk alleen een eventueel hondje of katje bij vrienden of familie onderbrengen. Afhankelijk waar je naar toe gaat, want soms is een hondje meenemen ook toegestaan (en gewenst).

Behalve het ‘thuisfront’ is ook de locatie iets waar nogal complex over gedacht wordt. Terwijl vaak het moment van ‘er even uit zijn’ en ‘een andere omgeving’ al genoeg is, om een moment alles achter je te laten en de ‘teller’ weer op nul te zetten. Je kunt het zo complex of niet complex, dichtbij of ver weg inplannen als je zelf wilt.

Doen…

Als je besluit dat het goed, zinvol of misschien zelfs noodzakelijk dat je er even uit gaat, dan zijn er vele mogelijkheden. Richting de kerstperiode doen de wintertaferelen het prima, denk hierbij aan:
 • Huisje/chalet huren in Zuid-Duitsland of Denemarken
 • Iglo huren in Oostenrijk of Scandinavische landen
 • Fjordenweekend (veel wandelen) in Noorwegen
 • Boshut huren in Zuidoost België of Luxemburg
In de verschillende mooie (al dan niet toeristische) omgevingen zijn altijd allerlei mogelijkheden tot het bezichtigen van zaken, mooie wandelpaden, activiteiten in de natuur en lekker eten.

Maar natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden in Nederland óf zoek de warmte op, denk hierbij aan:
 • Huisje huren en uitwaaien op een van de Nederlandse eilanden
 • Chalet huren op de Veluwe (particulier of via park)
 • Culinair weekend aan de Belgische kust
 • Cultuursnuiven in steden als Berlijn, Barcelona, Madrid, Brussel of Rome
 • Ruig wandelen in Ierland
 • Whiskyproeverij (eventueel in combinatie met wandelen) in Schotland
 • Zonnig wandelen op de Canarische eilanden
 • Wijnproeven in de Franse Bordeauxstreek

Spreekt voor zich dat als je wat verder weg gaat, alleen het vliegtuig je enkele heerlijke dagen op de plaats van bestemming kan bezorgen. Echter, de omringende landen als België, Luxemburg, Duitsland en Denemarken zijn ook voor een weekend weg prima met de auto te doen. Als je op internet zoekt worden er, zeker ten tijde van economisch mindere tijden, ook vaak financieel interessante pakketten aangeboden. Los boeken en op locatie verder kijken (immers, niet iedereen weet op voorhand wat hij/zij wil ondernemen) kan overigens op de meeste plaatsen ook.

Samenvattend

Je realiseren dat er even uit - om wat voor redenen dan ook - even goed is om te doen, wil nog niet zeggen dat het je op een presenteerblaadje aangeboden wordt. Stem af wanneer je weg wil (en benoem ook een alternatief) én waar de voorkeur naar uit gaat (ook met alternatieven). Vervolgens ga je zoeken waarbij internet een prima middel is en boek je datgene wat je aanspreekt. Bekijk of je nog iets moet regelen of dat je gewoon je koffertje kunt pakken. Regel eventueel het onderbrengen van een diertje en geniet al op voorhand dat je er even uitgaat. Vaak levert de voorpret, ook voor enkele dagen, al veel op.
© 2012 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Test - Vakantie voorkeur veranderen?Test - Vakantie voorkeur veranderen?Vakantie is voor de meeste mensen ieder jaar weer een gebeurtenis om naar uit te kijken. Sommigen kiezen voor culturele,…
Goedkoop weekendje wegGoedkoop weekendje wegWanneer je een goedkoop weekendje weg wilt, kun je zeker op internet hele goede en goedkope aanbiedingen vinden. Afhanke…
Kerst, manieren om onder verplichtingen uit te komenKerst, manieren om onder verplichtingen uit te komenKerst kan de gezelligste tijd van het jaar zijn, maar het kan ook bol staan van de verplichtingen. In dit artikel treft…
Iedereen kan leren plannenIedereen kan leren plannenPlannen is voor de één een gruwel en de ander vaart er wel bij. Toch weten we dat plannen voor nogal wat zaken wel degel…

Wereldreis: beslissing, voorbereiding en planningWereldreis: beslissing, voorbereiding en planningKlaar met school, opleiding afgerond, een jaar ertussenuit? Het is de droom van elke reiziger: een wereldreis. Trekken l…
Bergwandelen met kinderenEen bergwandeling in de Alpen is een ideale en intense manier om de natuur te beleven en ervan te genieten. Met z'n twee…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-11-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.