Glowgolf, minigolf met effecten

Wilt u iets leuks gaan doen maar zit het weer niet mee? Dan is glowgolfen het perfecte uitstapje voor u! Het is verassend en leuk om te doen voor jong en oud. Glowgolfen is eigenlijk glow in the dark golfen. De licht- en kleuren effecten zijn al bijzonder maar met een 3D bril erbij is het helemaal een beleving. In dit artikel leest u meer over glowgolfen.

Wat is glowgolf?

Glowgolf is het overdekt minigolfen op een prachtig versierde baan. De muren en attributen zijn alles voorzien van felle kleuren en black light waardoor ook uw kleding zal veranderen in een kleurrijk geheel. De banen zijn ingericht als onderwaterwereld, een jungle of een reis rond de wereld. Om het geheel af te maken kunt u glowgolfen met een 3D bril. De effecten zullen u verbazen en de hoogtes zijn nu heel moeilijk in te schatten wat het minigolfen een extra moeilijkheidsgraad geeft.

Een korte speluitleg van Minigolfen

De benodigheden voor minigolfen zijn:
 • een stick
 • een bal
 • een scoreklok
 • een potlood/pen
Er zijn 18 banen waarbij het de bedoeling is dat de bal in een gat(hole) terecht komt. De eerste begint en telt elke keer dat hij/zij de bal heeft geslagen. Normaal gesproken speelt speler één totdat zijn bal in het gat zit. Om er een extra uitdaging aan te geven kan men ook omstebeurt beginnen zodat er meerdere ballen op een baan liggen. Alle slagen worden bij elkaar opgeteld en aan het einde van alle banen word gekeken wie het minste aantal slagen heeft gemaakt. Diegene met de minste slagen heeft gewonnen.

Waarom glowgolfen en niet minigolfen?

Glowgolfen kunt u doen als de zon schijnt maar ook als het regent. Het is niet veel duurder dan buiten minigolfen en de effecten maken het zeer bijzonder. De locaties zijn in grote steden waardoor het glowgolfen prima te combineren is met andere activiteiten.

Voor wie is glowgolfen geschikt?

Golfen is voor kinderen onder de vier meestal net iets te ingewikkeld. Het glowgolfen zal wellicht dan ook niet geschikt zijn voor kinderen onder de vier. Voor de rest kan iedereen glowgolfen van jong tot oud. Vooral voor kinderfeestjes is het glowgolfen echt een leuk uitstapje. Het is niet al te duur en men is er wel even mee zoet.

Wat kost glowgolfen?

De prijs verschild per locatie. Voor volwassenen ligt de prijs tussen de 7 en 9 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar kost het tussen de 6 en 8 euro. Bij sommige glowgolflocaties kunt u ook kiezen voor een arrangement. Zo kunt u het glowgolfen bijvoorbeeld combineren met eten. Het kan zijn dat u extra betaald voor het spelen met een 3D bril.

Waar kunt u glowgolfen?

Op dit moment zijn er in Nederland 9 locaties waar u kunt glowgolfen. In de volgende plaatsen kunt u glowgolfen:
 • Aalsmeer
 • Amsterdam
 • Scheveningen
 • Middelburg
 • Winterswijk
 • Loosdrecht
 • Houten
 • Rucphen
 • Kerkrade

Reserveren

Reserveren is wel aan te raden. Het reserveren kan telefonisch, maar ook via het internet. U mag tot een uur voor sluitingstijd starten met het glowgolfen. De openingstijden verschillen per locatie.
© 2012 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verhuur springkussenVerhuur springkussenEen kinderfeest is pas echt leuk als er activiteiten bij zijn. Veel ouders nemen de kinderen mee naar een speeltuin of e…
Hoe werkt een tsunami?Een tsunami is een verwoestende natuurramp en wordt veroorzaakt in gebieden met platentektoniek waar seismische activite…
Midgetgolf, gezellig vermaak voor jong en oudMidgetgolf, gezellig vermaak voor jong en oudMidgetgolf is een gezellige vrijetijdsbesteding gekenmerkt door vindingrijke en verrassende banen in een natuurlijke omg…
Mechanische golvenMechanische golvenMen onderscheidt drie golftypen, wanneer men de zogenaamde mechanische golven onder de loep neemt. Deze zijn de transver…

Examenreis: een reis als eindexamencadeauExamenreis: een reis als eindexamencadeauJe hebt een jaar, en ook de jaren voor je eindexamenjaar al, heel hard gewerkt en danů ben je geslaagd! Natuurlijk is er…
Vriendschapsband tussen Kleef en AmelandVriendschapsband tussen Kleef en AmelandDe Duitse stad Kleef en het Nederlandse Waddeneiland Ameland hebben een vriendschapsband. De connectie tussen eiland en…
Bronnen en referenties
 • http://www.glowgolf.nl/
 • http://www.fnmb.nl/
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 04-08-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.