Vakantie in Engeland

Engeland is een prima land om je vakantie in door te brengen. Het is een gevarieerd land met vele mogelijkheden. Van de bruisende hoofdstad Londen tot aan de romantische cottages aan de zuidkust. Het land is rijk aan historie en cultuur en heeft daarom enorm veel te bieden voor vele vakantiegangers.

Vakantie

Veel Nederlanders trekken naar Engeland vanwege het gevarieerde leven en landschap. Denk je aan Engeland dan denk je aan de rode dubbeldekkers, taxi’s, de Big Ben en de Bobby’s. Je kunt hier op vele manieren je vakantie doorbrengen, zowel georganiseerd als avontuurlijk op jezelf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stedentrip of korte vakantie met verblijf in een bed & breakfast of een hotel arrangement inclusief een musical of theatervoorstelling. Rondreizen en vaarvakanties behoren ook zeker tot de vele mogelijkheden. Maar je kunt ook een vakantiewoning huren of je tentje installeren op één van gezellige campings die Engeland rijk is. Het is tevens zeer goed mogelijk het land te verkennen met een camper al dan niet gehuurd. Prijzen variëren van goedkope hotels tot aan luxe vakantiehuisjes. In alle delen van het land zijn overnachtingsmogelijkheden te bespreken.

Bezienswaardigheden

Het Engelse landschap is erg divers. Zo vind je er kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex tot aan zandstranden in het noorden van Norfolk. Het land kent naast laagvlakten met veel loofbossen en open velden ook gebergten en hoogvlakten. Dit is voor de wandelaar en natuurliefhebber een ideale bestemming. Er leven ook nog veel wilde dieren zoals vleermuizen, dassen en vossen. Er zijn vele vogelreservaten, nationale parken en mooie dierentuinen die zeer zeker een bezoekje waard zijn of ga lekker duizelen in één van de spectaculaire pretparken.

Een dagje Londen mag ook zeker niet ontbreken. Deze stad is dé toeristentrekker van het land. Je vindt hier vele musea, parken, het historische centrum en vele mooie, luxe warenhuizen. Maar ook andere bekende steden zoals Manchester en Leeds symboliseren het moderne Engeland.

Bezoek de streek Cornwall in het uiterste zuidwesten, welke is omgeven door water en waar je een schitterend deels overdekte botanische tuin vindt. Tot de grootste trekpleisters behoren ook de grotten en de rotsen in het Peak District die de moeite van het beklimmen zeker waard zijn.

Activiteiten

Engeland is tevens een land waar volop activiteiten plaats kunnen vinden. Fietsen, wandelen of paardrijden door de prachtige bossen, heuvels, meren en eilandjes is hier heel goed mogelijk. Er zijn vele routes uitgestippeld. Golf, cricket en tennis kunnen hier volop gespeeld worden. Aan de kust kunnen watersport liefhebbers aan hun trekken komen met surfen, kiten en duiken, maar ook vissen en natuurlijk ontspannen een dagje zwemmen is hier allemaal mogelijk. Rots klimmen is voor de meer geoefende avonturier een ware uitdaging, maar je kunt ook kiezen om een tochtje per kano, kajak of raft te gaan maken. Wie liever van wat meer ontspanning houdt, kan gaan genieten in één van de overheerlijke welnesscentra’s.

Klimaat

Engeland kent een gematigd en maritiem klimaat. De zuidwestelijke winden voeren voortdurend vochtige zeelucht naar het land wat nogal eens zorgt voor wat regen en de krachtige winden. De winters zijn over het algemeen zacht en de zomers vrij aan de koele kant. Beide periodes kennen een vrij hoge luchtvochtigheid en tevens komt mist regelmatig voor. Het gemiddelde aantal uren zonneschijn is niet erg hoog, in het Schotse hoogland tot minder dan 20% en 30 tot 40% langs de zuid- en oostkust. De beste regio, met de meeste zon, is het zuidwesten.

Bevolking

Engelsen zijn eigenzinnig, denk aan het links rijden, maar zijn ook zeer vriendelijk, behulpzaam en beleefd. Ze zullen altijd netjes op hun beurt wachten en zijn zeer gesteld op traditie. Er leven diverse culturen naast elkaar. Er bestaat volledige vrijheid van godsdienst maar de staatskerk van Engeland is de Church of England. De overgrote meerderheid hangt nog altijd aan de Anglicaanse kerk, maar er zijn ook groepen rooms-katholieken, Moslims en Joden. De officiële taal is het Engels.
De bevolkingsdichtheid is erg hoog, maar ligt wel verspreid over het land. Zo is Londen de dichtstbevolkte stad van Engeland terwijl in de buurt van de Schotse grens zeer weinig mensen wonen.

Eten & Drinken

De Engelsen houden van stevige gerechten. Je vindt daarom in de keuken ook veel vis, vlees en dan vooral lamsvlees, aardappels en vele verschillende groentes. Populaire gerechten in Engeland zijn de Fish and Chips, de heerlijke take-away maaltijden, Sausage and Mash, worstjes met aardappelpuree en een soort van uiensaus en de Pasty’s, dit zijn pasteitjes met allerlei vullingen. Ontbijten doen ze graag en is tevens één van de uitgebreidste maaltijden van de dag die vooral bestaan uit eggs and bacon.
Thee is de meest gedronken drank in het land, maar de Engelsen lusten ook zeer graag een biertje.

Evenementen & Feestdagen

In januari gaan de mensen standaard na het vieren van Oud & Nieuw koopjes jagen in Harrods. In februari wordt het Chinese nieuwe jaar gevierd met diverse festivals waaraan deel te nemen is. In april kunnen sportievelingen de marathon van Londen lopen of een kijkje nemen bij de paardenrace. Juni staat in het teken van Wimbledon, de Formule 1 race en de verjaardag van de Koningin. In de zomermaanden zijn er diverse festivals en evenementen zoals het Carnaval van Notting Hill, de beroemde lichtshows van Blackpool en de diverse muziek festivals. In oktober vieren ze het beroemde Halloween, in november het internationale Film Festival van Leeds en in december kun je er gezellig sfeerproeven, want dan staat alles in het teken van de naderende kerst.
© 2012 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in EngelandStuderen in EngelandEngeland is een erg populair land bij Nederlandse studenten. Maar wat houdt studeren in Engeland eigenlijk in?
WK voetbal 1966In 1966 is het de beurt aan Engeland om het 8e WK te mogen organiseren. Aan de voorronden deden 53 landen mee, waarvan e…
EK voetbal 1996In 1996 is het een feestje voor de UEFA, het EK wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden, Engeland is gastland. Er zijn…
EK voetbal 2004De 12e editie van het WK wordt in 2004 georganiseerd in Portugal. België weet dit jaar wederom de eindstrijd weer niet t…

De Republiek ZambiaDe Republiek ZambiaZambia is een land gelegen in Afrika. De officiële benaming van het land is: de Republiek Zambia. Het land grenst aan Co…
Vakantie in FrankrijkFrankrijk is een groot en gevarieerd land waar vele Nederlanders jaarlijks graag hun vakantie in doorbrengen. Vanwege de…
Bronnen en referenties
  • ANWB Landen
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 14-02-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.