Ongewone vakanties op verre plaatsen of zonder kinderen

Ongewone vakanties op verre plaatsen of zonder kinderen Beu om altijd op dezelfde manier met vakantie te gaan? Wat dacht je van een caravan in hartje Kaapstad of van met een kamper door Turkije te trekken? Het eeuwige geschrei van kinderen beu? Trek er dan op uit zonder kinderen in "adult only" hotels. Voor jongeren is een reis rond de wereld een droom en voor enkelen wordt deze droom ook werkelijkheid. Alleen of in groep. Enkel trekken en/of soms eens werken in verre landen en op ongewone locaties. Alles is mogelijk maar dit alles is zeker niet goedkoop.

Verblijf in een caravan in hartje Kaapstad

Op reis of op doorreis in Kaapstad? Geen zin om opgesloten te zitten in een muf hotel? Zin om te genieten van een mooi uitzicht en van de frisse lucht? Geen probleem. Op het dak van het chique Grand Daddy Hotel staan niet minder dan zeven Airstreamcaravans. Aan luxe en comfort zal je zeker niet moeten inboeten. Iedere trailer is uitgerust met een badkamer, een TV, een minibar en ... een brievenbus! Op het dak van het hotel is er ook nog eens een buitenbar waar je het hele jaar door kan gaan genieten van de frisse lucht en het mooie uitzicht. Verder is er ook een openluchtbioscoop. Je vindt de caravans op het dak van het Grand Daddy Hotel, in de Long Street, in Kaapstad (Zuid- Afrika). Voor meer info kan je surfen naar www.granddaddy.co.za.

Met een camper door Turkije

Zin om zelf op toer te gaan in Turkije? Dat kan, en wel met een camper. Deze kan je het hele jaar door huren in Istanboel en Antalya. De bestuurder moet wel 21 jaar oud zijn. Het leuke is dat je in Turkije vrij kan kamperen! Liever niet in de vrije natuur? Geen nood, in Turkije zijn niet minder dan 150 campings! Hoe meer naar het Oosten, hoe eenvoudiger de campings wel worden. Maar duur is het er zeker niet. Je hebt al een plaatsje vanaf 13 euro per nacht. Voor meer info: www.travelhome.nl.

Adult only hotels

Ook wel eens het geschrei, geroep en getier van kinderen beu tijdens je vakantie? Boek dan nu een "adults only" hotel en geniet van de rust en de stilte! Wist je dat steeds meer hotels een bordje "kinderen niet toegelaten" uithangen? Dit als reactie op de "all inclusive" vakanties waar kinderen vaak koning zijn en het flink kunnen uithangen. Een aantal voorbeelden van zulke hotels: het Ushuaïa Beach Hotel in Ibiza (te boeken bij Sunjets), de Flora Garden Beach Club aan de Turkse Rivièra (te boeken bij TUI), het Can Simoneta in Mallorca (bij Caractère), Excellence Rivièra Cancun in Mexico en het Iberostar Grand Hotel El Mirador in Tenerife (beide bij Pegase) en het Atlantica Grand Mediterraneo in Corfu (bij VIP Selection). Sommige van de hotels zijn niet zo grof om te zeggen dat ze kinderen weigeren, maar hebben gewoon een minimumleeftijd voor hun gasten. Vanaf 18 jaar bijvoorbeeld. Duidelijker kan niet: hier zijn kleine kinderen niet welkom. Nadruk van deze hotels ligt op het rustig aan het zwembad liggen, het feesten tot de vroege uurtjes, eens lekker uitgebreid gaan eten, genieten van elkaar, wellness en luxe. Een ideetje voor een honeymoon of voor een rustige vakantie met twee. Hier moet uiteraard wel een prijs voor betaald worden.

Op wereldreis

Velen dromen er van. Weg van alles en iedereen voor zes maanden of voor een heel jaar. Alleen, met twee of met een groepje vrienden. Op wereldreis naar verre en exotische landen. Natuurlijk hangt hier wel een stevig prijskaartje aan. En dus besluiten vele jongeren om onderweg te werken.

Voorbereiding

Natuurlijk moet je een wereldreis grondig voorbereiden. Je moet nadenken over welke landen je wil gaan bezoeken. Heb je voor deze landen visa nodig of inentingen? Wanneer moet je beginnen met de visa aan te vragen? Welke documenten moet je hiervoor verzamelen? Wanneer moet je welke inentingen laten zetten? Raak je overal zo maar de grens over? Zijn er landen waar je niet of moeilijk binnenraakt? Vergeet ook je ziekteverzekering niet in orde te brengen. Je zal maar ziek worden of een ongeluk krijgen in een vreemd en ver land. Allemaal vragen waar je grondig over moet nadenken. Je kan je licht gaan opsteken bij speciale beurzen en markten voor reizigers, op blogs van andere wereldreizigers en in reisboeken.

Vervoer

Ga je te voet, met de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer? Hoe krijg je je fiets of je auto ter plaatse? Welk soort openbaar vervoer is voorhanden ter plaatse? Wat is de staat van de wegen? Rijden ze er wel veilig? Moet je een vliegtuig nemen om van het ene land naar het andere te raken of om een bepaald land over te slaan? Ook over dit aspect moet nagedacht worden.

Financiën

Spreekt vanzelf dat een wereldreis niet gratis is. Je moet toch al snel op zo'n 30 à 50 euro per dag rekenen en dan komt daar nog je vliegtuigticket heen en terug bij. Hoe ga je je wereldreis financieren? Misschien heb je wel een spaarpot die voldoende groot is. Je kan thuis je appartement of je huis verhuren voor de periode dat je weg bent. Ga je voor een goed doel op pad, dan kan je je laten sponsoren. Op voorhand of onderweg.

Werken

Natuurlijk kan je onderweg werken en trachten zo wat te verdienen. Je kan in Australië bijvoorbeeld op boerderijen gaan werken. Of je kan werkkampen doen in verschillende landen. Je leert zo heel wat mensen uit andere landen kennen en ter plaatse is je kost en inwoon betaald. Hiervoor kan je terecht op de website van de organisatie VIA. Deze organisatie werkt enkel met vrijwilligers en heeft werkkampen zowat overal in de wereld. Je kan er terecht om met kinderen te werken, met dieren, met gehandicapten, om gebouwen terug op te bouwen, om historische plaatsen te restaureren of op te knappen en ga zo maar door. Je kan van het ene werkkamp naar het andere trekken en op je vrije dagen het land of de streek waar je bent verkennen. Voordeel is dat je nooit alleen bent en dat je heel wat nieuwe mensen leert kennen.
© 2011 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Camper kopen: Waarop letten en wat kost een kampeerauto?Ook wel eens jaloers op mensen met een eigen camper? Vrij om te gaan en staan waar je wilt en altijd je eigen huisje bij…
Camper, caravan, vouwwagen of tent?Camper, caravan, vouwwagen of tent?Kamperen is een voor veel mensen een manier om te ontspannen. Anderen zien het als een primitieve uitdaging en vinden he…
De kleinste en langzaamste camper ter wereldTijdens de crisis gaan producten van luxe-artikelen hun maten aanpassen aan de omstandigheden en de vraag. Dethleffs ont…
Camperverzekering of caravanverzekering afsluitenCamperverzekering of caravanverzekering afsluitenGaat u ook op vakantie met de populaire camper of caravan op vakantie? Vergeet dan niet om ook een goede camperverzekeri…

Psychologische en spirituele vakantiewensen: onderzoek KuoniPsychologische en spirituele vakantiewensen: onderzoek KuoniWat willen we op vakantie? Een psychologische én zelfs een tikje spirituele invalshoek bij een internationaal onderzoek…
Jongerenvakantie in BlanesJongerenvakantie in BlanesIeder jaar stromen massa's toeristen naar de badplaats Blanes, gelegen aan de Costa Brava in Spanje. Hieronder vallen oo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ben Kerckx, Pixabay
  • HLN.BE 23.07.2011
  • De zondag
  • www.travelhome.nl
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 30-01-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.