Verrassende vakantieverblijven

De Verenigde Staten zouden niet trouw zijn aan hun eigen imago mochten ze geen verrassende plekken in huis hebben waar je op een originele manier je vakantie kan doorbrengen of enkele dagen van de wel heel aparte logies kan gebruik maken. Ziehier een zestal suggesties.

1. McMenamins Kennedy School, Portland, Oregon

Hier kunnen gasten overnachten in vroegere klaslokalen. Deze gerenommeerde school werd gerenoveerd en omgetoverd in het meest unieke hotel in Portland. Je vindt er 35 comfortabele kamers in de oude klasstijl inclusief het bord en de oude kleedkamers. De muren, alsook de plafonds en de gangen werden behangen met oorspronkelijk kunstwerk en historische foto’s.

2. Forget-Me-Not Lodge and the Aurora Express, Fairbanks, Alaska

Vanuit de authentieke en gerenoveerde treinwagons uit Alaska heb je een prachtig uitzicht over Fairbanks en de bergketen die ertegenaan schurkt. De originele wagons uit de jaren twintig van vorige eeuw werden aangekocht voor slechts één dollar het stuk, maar de renovatie en het transport naar de site vergde pakken geld. De investering loonde en toeristen die de site bezoeken zijn laaiend enthousiast. Het interieur is aangepast aan de tijdgeest van de eerste treinen maar elke wagon heeft zijn eigen specifieke stijl uit de periode van de Goudkoorts. Je hebt een complete wagon te jouwer beschikking.

3. Dog Bark Park Inn, Cottonwood, Idaho

Als het ooit in je opkwam om je eens in de kop van je hond te nestelen is hier een unieke gelegenheid: bij Dog Bark Park Inn in Cotton Wood, Idaho kan dat. Het gebouw is opgetrokken in de vorm van een hondenkop en meer bepaald de kop van een beagle. Overal vind je beagle terug tot zelfs het hoofdeinde van je bed. Alle (stand)beelden en decoraties in ‘hondenstijl’ werden met een kettingzaag vervaardigd door de eigenaars Dennis & Frances.

4. Kokopelli Cave Bed and Breakfast, Farmington, New Mexico

Kokopelli's Cave Bed & Breakfast biedt je een verblijf aan in een grotwoning. Van daaruit heb je een betoverend uitzicht over de de 4 staten van het Four Corners gebied, namelijk de staten Utah, Colorado, Arizona en New Mexico.

De grotwoning is geen natuurlijke woning, zoals je er zovele bijvoorbeeld in Zuid-Spanje of Turkiije aantreft (Granada) maar werd uit het zandsteen van de klif van 65 miljoen jaar oud gehouwen. Oorspronkelijk was het de bedoeling er een kantoor van te maken voor Bruce Black, een geologisch adviseur. Maar vader en zoon beslisten de woning om te toveren tot een toeristische verblijfplaats met alle mogelijke comfort.

5. Victorian Mansion at Los Alamos, Los Alamos, California

In Victorian Mansion kan je een keuze maken tussen een heleboel excentrieke themakamers. De Egyptische suite bijvoorbeeld dompelt je onder in de tent van een sheik in een oase midden in de woestijn. Er bevinden zich Perzische tapijten, muurversieringen, beelden van duinen en palmbomen. Een levensgrote Toetanchamonsarcofaag staat voor de muur en verbergt de geheime ingang tot de badkamer. Als je aan de baard van de farao trekt kan je in een originele badkuip het zand van de Sahara van je vermoeide lijf spoelen. In de piratenkamer verblijf je in de luxueuze kajuit van de piratenkapitein. Je slaapt in een gezellige kooi, een soort van alkoof, er is een open haard, er hangen rode lantaarns die meedeinen met de golven en de meeuwen, en langs de schattenkaart krijg je toegang tot de piratenbadkamer met een badkuip waarvan de tegels beschilderd zijn.

En zo zijn er nog de Romeinse kamer, de Franse kamer, de zigeunerkamer en een kamer uit de jaren vijftig waaruit je kan kiezen.

6. Shady Dell RV Park, Bisbee, Arizona

Dit park is een terrein aan de rand van de stad Bisbee. De RV staat voor Recreational Vehicle, vrij vertaald als vrijetijdsvoertuig. Er staan namelijk negen ouderwetse caravans, de zogenaamde house trailers, lange uit aluminium vervaardigde sigarenkokers op wielen. Shady Dell was vroeger gewoon een soort van camping maar nu is het uitgebouwd als motel. Je kan er overnachten in diverse caravans die volledig ingericht zijn in de stijl van de jaren vijftig van vorige eeuw, een combinatie van de kitsch van die periode met alle naoorlogse comfort.

Er is bijvoorbeeld de Royal Mansion die in 1951 gebouwd werd en heringericht werd met een luipaardtapijt, Martini glazen, een ontbijthoek in de Diner-stijl uit die periode en een oude grammofoon waarop 78 toerenplaten gespeeld kunnen worden. Of de Tiki Bus Polynesian Palace met een uit woudhout gehakte bar en je eigen Hawaïaanse Tiki God. De radio speelt uiteraard aangepaste programma’s, de televisie is een zwart-wit toestel en het meubilair ademt nostalgie.
Op wandelafstand van elke caravan staat Dot’s Diner, een ouderwetse eettent, waar je kunt ontbijten of middagmalen. Ze werd in de jaren vijftig gebouwd door The Valentine Manufacturing Company.
© 2010 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De beagle: het rasDe beagle: het rasDe Beagle is een hondensoort. Het is een jachthond, en werd vroeger (in Groot-Brittannië) gebruikt voor de jacht op koni…
De beagle: aanschafDe beagle: aanschafDe beagle is een geweldige hond. Hij is vrolijk, lief en eigenwijs. Bij de aanschaf van een beagle pup zijn er een aanta…
Goedkoop overnachten op vakantieGoedkoop overnachten op vakantieGa jij op vakantie? Dan weet je vast wel dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Het is niet goedkoop om een paar…
Vakantiehuizen aan zeeVakantiehuizen aan zeeNederland kent vele plaatsen die direct aan zee liggen. Het is dan ook niet zo moeilijk een leuk vakantiehuisje aan zee…

De mooiste streken in de Belgische ArdennenDe Belgische Ardennen is een bezoek meer dan waard, de talloze groene bossen en ongerepte natuur behoren tot de streek d…
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…
Vosje (460 artikelen)
Laatste update: 16-05-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.