Karpervissen op openbaar water in Frankrijk, Morvan

Karpervissen op openbaar water in Frankrijk, Morvan Iedere karpervisser droomt van die geweldige karper, dat nieuwe PR. Een favoriet vakantieland van vele karpervissers is dan ook Frankrijk, maar wellicht bent u net zoals wij zijn uitgekeken op de betaalputjes. Het avontuur naar een openbaar water kan dan ook hier beginnen, we hebben enkele bestemmingen voor u op een rij gezet. Hier een aantal intressante meren in de Morvan. Voor de snelle lezer is de belangrijkste informatie per meer samengevat.

Lac du Crescent

Voor ons persoonlijk niet een water om speciaal voor naar Frankrijk te rijden, zeker in ogenschouw nemende dat het een zeer moeilijk water betreft (toegankelijk is het zeker niet). Maar om even als tweede water mee te pakken zeer ideaal.

Het rustige meer beschikt over twee nachtviszone's. Een nadeel is wellicht dat het gebruik van een boot ongeveer verplicht is, tenminste als men een beetje een goede stek aan wenst te leggen is een boot ten zeerste aan te raden. Echter beschikt het meer ook over rotsen, welke zo scherp zijn als scheermessen. Dit is dus wel iets om goed op te letten, een nachtelijk vaartochtje (afhankelijk van waar u zit) is dan ook niet een aanrader.

Maar het meer heeft toch een mooi oppervlakte van 165 hectare en er zwemmen veel 40+ karpers. Het vangen van een karper vereist hier echter wel een wat gevorderde techniek, en voor de beginnende karpervisser is het dan ook niet een geschikt meer. De nachtviszone's zijn terug te vinden bij de brug Railly en bij de andere brug Queuzon.

Lac du Crescent
  • Oppervlakte: circa 165 hectare
  • Bodemgesteldheid: voornamelijk rotsachtig.
  • Nachtvissen: 2 nachtviszone's, nabij de bruggen Railly en Quezon.
  • Boot toegestaan: ja

Lac de Chamboux

Dit meer, nabij de stad Saulieu, bestaat eigenlijk uit een drietal meren. Door middel van dijken zijn deze meren van elkaar gescheiden. De prachtige natuur zorgt voor een aangenaam verblijf. U dient echter rekening te houden dat het meer niet beschikt over een nachtviszoné en ook vertoeven in een tentje langs de waterkant is niet toegestaan.

Waarom dan toch de uitleg over Lac de Chamboux? Het is er gewoon prachtig en zeker in combinatie met een gezinsvakantie een goede plaats van bestemming. Op de nabij gelegen camping kunt u uw vergunning halen. Doordat nachtvissen niet is toegestaan wordt er relatief weinig op de karper gevist en is deze goed te vangen. Er is volop karper aanwezig op het meer, maar naast karper bestaat de kans ook op het aan de haak slaan van een flinke meerval.

De karpers zijn zeker niet gedresseerd en zijn stuk voor stuk gaaf. Gewichten variëeren nogal maar 40+ zwemt er zeker rond, van de verhalen hebben we vernomen dat er ook 50+ rondzwemt. Maar helaas kunnen we daar niet met zekerheid over spreken. Het meer heeft een mooie vlakke zand-achtige bodem, met weinig plantgroei. Echter aan de kanten loopt het snel stijl af naar beneden.

Lac de Chamboux
  • Oppervlakte: circa 72 hectare
  • Bodemgesteldheid: voornamelijk zandbodem en redelijk vlak, aan de lant loopt het direct stijl naar beneden.
  • Nachtvissen: NIET toegestaan, strenge controle. Inname van hengelspullen + dikke boete. Bij niet meewerken met gendarme eveneens kans dat auto (of ander voertuig) in beslag genomen word.
  • Boot toegestaan: 2009 wel toegestaan, 2010 onbekend
© 2010 - 2024 Inge81, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Karpervissen met de pen, de basisDe basis van karpervissen ligt nog altijd bij het vissen op karper met de pen, struinend langs de waterkant, alleen gewa…
De rivieren van EuropaEuropa is geen groot werelddeel, daarom zijn de rivieren van Europa helemaal niet zo lang. Zelfs de beroemdste rivier "W…
Karpers kweken, karpers vissen, een regelrechte verslavingKarpers kweken, karpers vissen, een regelrechte verslavingKarpervissen in Nederland, België of Frankrijk. Het is verslavend. Karpers zijn dan ook geen gewone vissen, maar in vrij…
Karpervissen op een kanaalKarpervissen op een kanaal kan een tijdrovende klus zijn, vaak is de omgeving ook niet zo aantrekkelijk als aan een mooi…

Bretagne: Abbaye de Bon Repos en het Kanaal Nantes-BrestBretagne: Abbaye de Bon Repos en het Kanaal Nantes-BrestTussen Nantes en Brest loopt een kanaal, uitgegraven door dwangarbeiders. Rond 1925 werd het kanaal plots afgesneden doo…
Bretagne: Lac de Guerlédan en Mûr-de-BretagneBretagne: Lac de Guerlédan en Mûr-de-BretagneIn het midden van Bretagne, midden tussen de bossen en het groen, in een streek die men Argoat noemt, ligt de Lac de Gue…
Inge81 (11 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.