Palawan: de regio en zijn bezienswaardigheden

Palawan: de regio en zijn bezienswaardigheden Palawan is het grootste eiland van de Filipijnen. Het behoort tot een eilandengroep met meer dan duizend eilandjes en bezit een rijke fauna en flora. Je kunt er genieten van immense wouden, bergen en verlaten witte stranden. De kalksteenrotsen met hun onderwatergrotten bevatten talrijke soorten tropische vissen en koralen. Je vindt er waterschildpadden en in de wouden leven meer dan honderden vogels. Palawan is werkelijk een tropische bestemming waar je een onvergetelijke vakantie kunt beleven.

Beknopte geschiedenis

Palawan was gedurende meer dan twee eeuwen een onderdeel van het Sultanaat Brunei maar daarvoor bezat het eiland ook al een eigen beschaving met een eigen taal en regering. Vanaf 1749 kwam het eiland onder Spaans gezag.

In 1902 namen de Amerikanen er de macht over waarbij ze Puerto Princesa tot hoofdstad maakten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen er Japanse invasies maar het eiland werd uiteindelijk opnieuw bevrijd door de Amerikanen in 1945.

Bezienswaardigheden

Langs de kust vind je rustige dorpjes, kleine steden en talrijke onbewoonde eilandjes. Bezoek vooral de hoofdstad Puerto Princesa en de prachtige El Nido-regio in het noordelijk deel van het eiland. In het zuiden vind je dichtbegroeide wouden en bergen.

Puerto Princesa

Puerto Princesa is een paradijselijke stad in de nabijheid van prachtige witte stranden en tropische wouden. De inwoners leven hoofdzakelijk van de landbouw en visvangst. Puerto Princesa heeft een zeer vochtig klimaat en een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27 graden.

Reservaat in Puerto Princesa

Hier vind je honderden krokodillen gaande van pasgeboren schatjes tot angstaanjagende volwassen monsters. Om de dertig minuten kun je een rondleiding volgen.

Vlindertuin in Puerto Princesa

De Vlindertuin ligt vlakbij de hoofdstad. Je vindt er talrijke soorten kleurige vlinders Je krijgt er een korte video te zien die de levenscyclus van de delicate wezens illustreert.

Museum in Puerto Princesa

Dit museum bevindt zich in het stadhuis. Het heeft twee verdiepingen met belangrijke etnologische en archeologische artefacten.

El Nido

El Nido is een drukke gemeente die vooral bekend is om zijn kalkrotsen en zijn betoverende onderwaterwereld. Je vindt er zeeschildpadden en in het woud leven honderden vogelsoorten. Vanuit de zuidwestelijke kust kun je verschillende eilanden bezoeken.

Nagkalit-Kalit watervallen in El Nido

Deze prachtige watervallen liggen enkele kilometers ten noorden van El Nido. Wandel tot aan de bron en geniet er van een frisse duik.

Museum in El Nido

Dit is een goed bewaard traditioneel dorpshuis. Volg een rondleiding en maak kennis met het traditionele leven. Je kunt er overnachten en de gemeenschap van dichtbij meemaken.

Nacpan Beach in El Nido

Ontsnap aan de bewoonde wereld en ga verder noordwaarts naar het Nacpan-strand. Deze paradijselijke plaats met zijn gouden strand is 3 km lang.

Klimaat

De gemiddelde temperatuur op het eiland bedraagt het hele jaar door ongeveer 31 graden. Aan de westerse kust regent het zes maanden per jaar. De oostkust kent geen uitgesproken regenachtig klimaat. Het zuidelijk deel van het eiland is niet aan tropische depressies onderhevig maar Noord-Palawan krijgt gedurende de maanden juli en augustus te maken met zware stortregens.Om regenbuien te vermijden en te genieten van een rustige zee is het aangeraden het eiland te bezoeken vanaf maart tot begin juni.

Besluit

Palawan is een ware wonderwereld met prachtige fauna en flora. Geniet in de charmante hoofdstad van de Filipijnse keuken, ontspan op de nabijgelegen stranden en geniet van het alom aanwezige prachtige zeezicht. Neem een duik in het kristalheldere water of maak een tropische wandeling in de dichtbegroeide wouden. Wil je ontsnappen naar een andere wereld dan is Palawan de aangeraden bestemming.
© 2017 - 2024 Pipadiamond, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Argentinië: Laat je betoveren door de watervallen van IguazuArgentinië: Laat je betoveren door de watervallen van IguazuDe watervallen van Iguazu zijn een ervaring die je nooit meer vergeet. Het complex van watervallen op de grens van Argen…
De Niagara watervallenDe Niagara watervallenWatervallen blijven mensen fascineren, met name watervallen waarmee een immense hoeveelheid water naar beneden komt. Dat…
De vlindertuin in LesparrouTussen Montségur en Puivert, ongeveer anderhalf uur rijden ten Zuiden van Toulouse, ligt Lesparrou. In Lesparrou is een…

Galilea: de regio en zijn bezienswaardighedenGalilea: de regio en zijn bezienswaardighedenGalilea is een van de mooiste regio's in Noord-Israël. Je vindt er prachtige landschappen, warmwaterbronnen en unieke do…
Playa Blanca: een stad met mooie strandenPlaya Blanca: een stad met mooie strandenPlaya Blanca is begonnen als klein vissersdorpje en de laatste tientallen jaren uitgegroeid tot een heus toeristenoord.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Nadiachiang, Pixabay
  • The Rough Guide to the Philippines: David Dalton,Stephen Keeling
  • Tom's Cruising Guide, Philippines, Borneo, Singapore: TOM Bennett
  • The Rough Guide to the Philippines: Simon Foster,Kiki Deere
Pipadiamond (12 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.