Werken op een Amerikaans summercamp

Werken op een Amerikaans summercamp In Amerika is het heel normaal dat kinderen de hele zomer op een "Summercamp" doorbrengen. Je ziet het wel eens voorbijkomen in films en series zoals Camp Rock. Jij als Nederlander kan gedurende de zomer op zo'n camp werken. Er zijn verschillende instanties die jou kunnen helpen bij het regelen van een zomer van je leven. CCUSA is één van die instanties en is de enige die vanuit Nederland werkt. Summercamps vind je door heel de Verenigde Staten maar de meeste vind je toch wel aan de oostkust van Amerika en dan met name in de staten New York, Pennsylvania, New Jersey, Maryland, Main en Virginia maar ook een aantal aan de westkust in Californië. Jij kan ook aan de slag op een summercamp. Als je Engels goed is, je goed met kinderen kan omgaan en je ook nog kan lesgeven, dan is er vrijwel altijd een plekje op één van de camps voor jou! Aanmelden kan vanaf 18 jaar maar let op! Een aantal camps hanteert een leeftijdsgrens van 20 jaar, dit heeft te maken met ervaring.

General of gespecialiseerd counselor

Er zijn verschillende functies maar de meest voorkomende is als counselor. Daar zijn nog verschillende soorten van. Je hebt de general counselor en de gespecialiseerde counselor.

General counselor

Als general counselor ben je altijd bij je eigen groep kinderen. Je gaat met ze mee naar activiteiten en je zorgt dat ze allemaal weer mee terug gaan naar je cabin, de volgende activiteit of de eetzaal.

Gespecialiseerd counselor

Als gespecialiseerde counselor geef je les aan de kinderen op een gebied waar jij gespecialiseerd in bent bijvoorbeeld voetbal of zwemmen. Verder kan je nog aan de slag in de keuken of de was-afdeling als support staff.

Soorten camps

Er zijn verschillende soorten summercamps. Er zijn de traditional camps, special need camps, specialty camps en underprivileged camps en day camps. Hieronder een uitleg over deze soorten camps.

Traditional camps

Dit zijn camps die allerlei activiteiten aanbieden aan de kinderen van sport tot creatieve bezigheden. Vaak zijn dit privé-eigendommen maar soms zijn de camps ook van organisaties zoals het YMCA.

Special need camps

Hier gaan kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking heen. Alles op deze camps is speciaal aangepast zodat kinderen met een beperking de zomer van hun leven kunnen hebben. Als jij wil werken op een special need camp moet je vaak kunnen aantonen dat je ervaring hebt met het werken met mensen met een beperking.

Specialty camps

De naam zegt het eigenlijk al. Dit camp is gespecialiseerd in één of meerdere onderdelen zoals circus of voetbal. Op dit camp ben je vaak ook aan het werk als gespecialiseerd counselor.

Underprivileged camps

Dit is bedoeld voor kinderen die uit een gezin komen dat het niet breed heeft. De kosten worden over het algemeen betaald door overheidsinstanties om een verschil te maken in het leven van deze kinderen.

Day camps

Op deze camps wordt niet geslapen. De kinderen worden in de ochtend gebracht en worden aan het einde van de middag weer opgehaald en slapen dus thuis. Voor de rest is dit camp redelijk gelijk aan een traditional camp qua activiteiten. Jij als medewerker slaapt op camp in een cabin of slaapzaal of bij een gastgezin.

CCUSA

Vanuit Nederland is er één instantie waarbij je de kans krijgt om op een summercamp te gaan werken en dat is CCUSA. Je kan ook nog gaan via Camp America of Campleaders maar die werken vanuit Engeland. Om dit te doen heb je een werkvisum nodig. CCUSA of één van de andere instanties gaat jou daarbij helpen, ook helpen zij je bij het vinden van een geschikt camp.

Het visum voor de Verenigde Staten is geldig vanaf de eerste dag dat je op camp aanwezig moet zijn en eindigt op de dag dat je camp verlaat. Daarna heb je nog dertig dagen de tijd om door dit enorme en prachtige land te reizen. Dit heet de "thirty day grace period" en dat betekent dus dat je binnen die dertig dagen het land weer moet verlaten.

CCUSA kan voor jou een vliegticket regelen als het je eerste jaar naar camp wordt. Het kan wel zijn dat je niet een rechtstreekse vlucht krijgt want ze zoeken de goedkoopste vlucht voor je op. De kosten hiervan worden hieronder beschreven.

Kosten

Dit zijn de bedragen die CCUSA voor dit jaar hanteert (situatie 2016).
  • Aanmeldingskosten: 99,-
  • Acceptatiekosten inclusief een door CCUSA geregelde retourvlucht: 499,-
  • Acceptatiekosten zonder door CCUSA geregelde retourvlucht: 175,-
  • Zelf geregelde retourvlucht: 500 tot 900,-. Vaak zit je in het hoogseizoen dus zijn vliegtickets duurder
  • Visumkosten te betalen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam: 100 tot 120,-
  • Verklaring omtrent gedrag: 35,- (hangt van je gemeente af)
  • Huisartskosten voor het laten invullen van een medisch formulier: hangt van je huisarts af
  • Neem genoeg zakgeld mee want het kan namelijk zijn dat je pas aan het einde van de zomer betaald wordt

Lijkt het jou wat wat om een zomer van je leven mee te maken op de mooiste plekjes in Amerika? Kijk dan voor meer informatie en om je aan te melden op de website van CCUSA, Campleaders of Camp America.
© 2016 - 2024 Friabo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Samoa - Een dag niet geleefd, een dag niet bestaannieuws uitgelichtSamoa - Een dag niet geleefd, een dag niet bestaanSamoa heeft 30 december 2011 overgeslagen en heeft hierdoor een dag niet bestaan op onze planeet. Samoa heeft de datumgr…
Geschiedenis van de kerstmanDe kerstman hoort bij de kerst, maar dit is niet altijd zo geweest. Wanneer en hoe is de kerstman verbonden geraakt aan…
Opwekkende energiedrank zonder te veel suiker: Club-MatéOpwekkende energiedrank zonder te veel suiker: Club-MatéClub-Maté is een alcoholvrije energiedrank uit Duitsland. Het bevat tweemaal zoveel cafeïne als cola, maar veel minder s…
De geneeskracht van Amerikaans glidkruidAmerikaans glidkruid is inheems in het oosten van Noord-Amerika. Hij groeit vaak op drassige bodem, bijvoorbeeld bij moe…

Vulkaaneifel in de lente: een explosie van kleurenVulkaaneifel in de lente: een explosie van kleurenDat je voor een explosie van kleuren niet onmiddellijk naar de Provence of naar een tropisch eiland moet, bewijst een ve…
De Mafia archipel en haar bijbehorende eilandenDe Mafia archipel en haar bijbehorende eilandenVoor de Oost-Afrikaanse kust zijn diverse eilanden gelegen die gezamenlijk een semi-autonome staat vormen binnen de Vere…
Bronnen en referenties
  • www.ccusa.nl
Friabo (4 artikelen)
Gepubliceerd: 18-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.