Wat Spanje zo mooi maakt

Wat Spanje zo mooi maakt Spanje neemt het grootste deel van het Iberisch schiereiland in het zuiden van Europa in beslag. De hoofdstad is Madrid en tussen haar belangrijkste steden bevinden zich Barcelona, Valencia, Sevilla en Malaga.
Bron: Melodi2, RgbstockBron: Melodi2, Rgbstock

Wat biedt Spanje?

Divers, zonnig en ruig! Dit hartstochtelijke land is gekenmerkt door haar legaat, Flamenco. En tevens door kleurrijke populaire feesten, gastvriendelijkheid van haar inwoners en haar lange en mooie stranden. Maar het cliché terzijde gelaten biedt Spanje zoveel meer. Een uitgestrekt panorama aan landschappen, dynamische steden, groene bergen die samenvoegen met de Middellandse Zee, middellandse steden verspreid over het gehele binnenland en talloze witte dorpjes die uitblinken in de heuvels en gebergtes van het zuiden.

Het land is ook een schatkist aan wonderbaarlijke kunst en bouwwerken. Je vindt er van Moslimpaleizen en barokke kathedralen tot moderne en avant-garde gebouwen. De levenslust is er overal te vinden en creëert een luide sfeer in de bruisende steden. Want Spanjaarden houden van lekker eten, drinken en plezier maken. In Spanje heerst er een verschillend klimaat. Maar het Middellands Zee klimaat met gematigde temperaturen en onregelmatige neerslagen is er overheersend. Er wonen ruim 47 miljoen mensen in Spanje, waarvan 20% buitenlanders. Meer dan 50 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks het land.

De belangrijkste Spaanse steden en gebieden

Madrid

Madrid, Majestueus, met haar mooie binnenplaatsen en boulevards is niet alleen de hoofdstad van het land, maar bezit ook verschillende van de belangrijkste musea van de wereld.

Bron: Mimica, RgbstockBron: Mimica, Rgbstock

Barcelona

Barcelona is de tweede belangrijkste stad op cultureel, financieel, commercieel en toeristisch vlak. Het historische centrum bevat één van de grootste concentraties van Middeleeuwse bouwkunst van Europa. De stad verrast echter ook met enkele van de meest originele en surrealistische bouwwerken van de wereld.

Andalusië

Andalusië is de bakermat van de Flamenco, wat vandaag de dag nog steeds te zien is in de bevolking. In dit autonoom gebied zijn de mensen kleurrijker, de zomers intenser, de mediterraanse keuken overheerlijk en de vakantieoorden de meest populaire.

Grenada

In de stad Grenada vindt je de on over treffelijke charme van de Alhambra en de Albayzinwijk die uitkijkt op deze magische stad. Gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, het meest zuidelijk gelegen skioord van Europa.

Sevilla en Valencia

Als er een plaats gekozen moest worden die de kwaliteit van Andalusië bevat is dat zeker Sevilla. In de hoofdstad van Andalusië wordt het Andalusische leven in haar meest pure vorm gevonden.
Er bezoeken meer dan 5 miljoen toeristen per jaar het autonome gebied Valencia. Valencia, de hoofdstad met een rijk historisch erfgoed, mooie architectuur en een agenda vol internationale evenementen is uitgegroeid tot een toeristische bestemming van wereldbelang.

Bron: Rkirbycom, RgbstockBron: Rkirbycom, Rgbstock

Een echt vakantieland met vele bezienswaardigheden

Langs de Costa Blanca strekken zich enkele van de meest bezochten vakantieoorden van Europa uit. Haar geografie van wilde schoonheid biedt ons lange stranden, indrukwekkende kliffen en afgelegen baaien met kristalhelder water.

Spanje, uiteenlopend en enthousiast, is een land van contrasten, waar je kunt genieten van uitgebreid cultureel erfgoed en architectuur.

Lees verder

© 2014 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaans leren in SpanjeSpanje en Spaans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er lijkt dan ook geen betere oplossing dan de taal Spaans te l…
Joaquín Cortés; de koning van de flamencoHij danst. Hij danst fantastisch. Hij is Spaans, macho en mooi. Helaas is hij in ons nuchtere Nederland nog niet zo beke…
La Liga (Spanje): alle kampioenen tot en met 2019-20La Liga (Spanje): alle kampioenen tot en met 2019-20In 1929 werd FC Barcelona gekroond tot eerste kampioen van de Spaanse competitie; La Liga. De grote concurrent van Barce…

Australië: Backpacken - working holiday visaAustralië: Backpacken - working holiday visaAustralië is het land van de backpackers. Jaarlijks komen hier vele mensen op een working holiday visa, maar vele andere…
Gambia: restaurants en eten en drinkenAls toerist kun je in Gambia eten wat je wilt. Van Indiaas tot Libanees en van Chinees tot Thais. Vooral in de Senegambi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Vicbuster, Rgbstock
  • www.spain.info/nl
  • www.spanje.es
  • Afbeelding bron 1: Melodi2, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Mimica, Rgbstock
  • Afbeelding bron 3: Rkirbycom, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 04-05-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.