Niagara Falls in zeven vragen: natuurpark meets Las Vegas

Niagara Falls in zeven vragen: natuurpark meets Las Vegas Niagara Falls. Eén van de beroemdste watervallen ter wereld. Maar ook een bestemming die heel anders kan uitpakken dan je als reiziger had gedacht. Voeg daarbij het feit dat qua hoteldeals heel eigen regels gelden, en je hebt de ingrediënten voor zeven vragen plus antwoorden over Niagara Falls. Bijvoorbeeld: is Niagara Falls een plek voor rustzoekers? Hoe krijg je de beste deal voor een hotel? En wat is het verschil tussen al die soorten kamertypes en hotels?

1. Is Niagara Falls voor rustzoekers?

Mijn lief zei bij het pakken van onze koffers opgetogen: 'Ik hoop dat je net zo een spirituele ervaring hebt als in de Redwoods van Californië vorig jaar!' Die wens komt niet uit. En let op, er zijn al heel wat rustzoekers en zoekers van een spirituele ervaring of natuurbeleving bedrogen uitgekomen. Niagara Falls biedt natuurschoon, maar ingelijst in een kader van blikkerende casino-gebouwen en commercie. Niagara Falls staat voor: nationaal park ontmoet Las Vegas.

2. Welk hotel moet ik boeken?

Er is een ruwe tweedeling mogelijk als het gaat om hotels. Er zijn de hotels die pal aan de watervallen staan, en er zijn hotels die er een stuk(je) vanaf staan. Het verschil merk je uiteraard in de prijs. De Marriott-keten is hiervan een heel goed voorbeeld. Onbetwist de beste plek die je kunt hebben voor een uitzicht op de Falls is Marriott Fallsview, en een aardige tweede is Marriott Gateway on the Falls. Je betaalt een vrij pittig prijsje - tips en trucs om er het maximale uit te halen volgen verderop - maar je hebt wat je wilde: uitzicht. Echter, wie bereid is om in het hotel geen uitzicht te hebben en er even voor te moeten lopen, kan in het Courtyard hotel van dezelfde keten heel wat tientjes besparen. Maar eerlijk is eerlijk. Tenzij je een die-hard toerist bent, zul je de commerciële en hier en daar wat uitgewoonde omgeving van het hotel niet per se leuk vinden.

3. Hoe zit het met het uitzicht in het hotel en wat is het verschil tussen al die kamertypes?

Ook als het gaat om de hotels mét uitzicht op de watervallen, is er een indeling mogelijk. In dit geval een driedeling. Er zijn de meest beroemde watervallen, die tot het trotse bezit van Canada behoren. Dit zijn de Horseshoe Falls, genoemd naar de halfronde hoefijzervorm. Daarnaast zijn er ook prachtige, maar niet even opvallende American Falls. Deze liggen een stukje verderop en vormen Amerikaans grondgebied. Deze watervallen zouden elders geweldig tot hun recht komen. Maar omdat de Canadese watervallen zo een typerende halfronde vorm hebben én vanaf de Canadese kant van zeer dichtbij te bewonderen zijn via het panoramisch platform, is er eerlijk gezegd geen vergelijking mogelijk. Ten derde is er de 'river view'. Je kijkt uit op de rivieren waarin de watervallen uitmonden, maar het meest spectaculaire uitzicht gaat aan je voorbij.

4. En dan heb je ook nog kamers op diverse hoogtes!

Maar natuurlijk. Hoe hoger de kamer, des te ongerepter het uitzicht op de eventuele watervallen. Maar het zal je niet verbazen dat je voor een hogere kamer, een hogere prijs betaalt.

5. Help! Ik ben een rustzoeker en ik word akelig van het idee van al die blikkerende uithangborden!

Dan is er maar een oplossing mogelijk: boek een hotel met uitzicht op de watervallen. Trek de gordijnen strategisch een stukje dicht, tot je alleen het zicht op de watervallen overhoudt. Een tikje schemerig, maar het voldoet prima als blik op de (ietwat meer) ongerepte natuur. Verder is voor jou een uitstapje naar Niagara-on-the-Lake een aanrader. Dit pittoreske stadje ligt op doenlijke reisafstand van Niagara Falls. Het is toeristisch op een vriendelijke manier, er staan prachtige historische gebouwen en je komt verder tot rust dankzij een zalig poosje lummelen of eindje wandelen langs het stralend blauwe meer.

6. Hoe krijg ik de beste deal voor het hotel?

Ten eerste zijn de waaghalzen het beste af. Wie een gokje durft te wagen, kan bijvoorbeeld een 'river view' kamer boeken en ter plekke om een gratis upgrade vragen. Dit heeft de schrijver van dit artikel gedaan, en het is gelukt. Maar garanties heb je natuurlijk nooit. Ten tweede is hier iets bijzonders aan de hand. Terwijl je voor Nederlandse hotels vrijwel altijd goedkoper uit bent door via een boekingssite te boeken en niet rechtstreeks bij het hotel, is het in dit geval vaak andersom. Met name de aanschaffer van een 'package' kan veel voordeel halen. Voor een appel en een ei krijg je het ontbijt erbij (doorgaans niet inbegrepen in de kamerprijs!), een pas voor het lokale openbare vervoer en/of een forse korting op het restaurant van het hotel, plus leuke extra's zoals een wijnproeverij. Het loont vooral om je voor de gelegenheid te registreren als 'vaste' klant van de hotelketen, want voor jou zijn dan de beste deals gereserveerd.

7. Ik heb een hotel zonder uitzicht, en ik wil wat langer van het uitzicht genieten

Geen nood, diverse hotels hebben publiek toegankelijke restaurants met uitzicht op de watervallen. Let wel, ga eerst even kijken voor je beslist, als het je om het uitzicht te doen is! Want er wordt weleens vrij schaamteloos geadverteerd met een subliem uitzicht terwijl je in de praktijk net wat witte bewegingen kunt ontwaren van iets wat misschien de watervallen zouden kunnen zijn.

Wat te doen en wat te zien in en rond Niagara Falls?

  • Eet rode frites bij de lunch of maaltijd. Een heerlijkheid die we in Nederland niet hebben, gemaakt van rode aardappels. De mayo moet je er mogelijk los bij vragen.
  • Doe een boottochtje met de Mald of the Mist. Het personeel is net zo klantvriendelijk als een Oost-Europese grensbewakingsbeambte, maar natgehoosd worden door de watervallen op zo'n afstand dat je ze bijna kunt aanraken is een must. NB: de gratis poncho krijg je voor de sier, die zal je niet van een nat pak redden.
  • Sta erg vroeg op en kijk temidden van relatief weinig mensen naar de schoonheid van de Horseshoe Falls vanaf het panoramaplatform.
  • Doe mee aan een wijntoer en ontdek eindelijk waarom wijnkenners met hun glas schudden voor ze een slokje nemen; of hoe je een oudere van een jongere witte wijn onderscheiden kunt.
  • Doe een uitstapje naar het nabijgelegen Niagara on the Lake, bewonder de klassieke pandjes in de hoofdstraat, vergaap je in de kerst- en chocoladewinkels en wandel door de historische lobby van het Prince of Wales-hotel alvorens je er een koffie verkeerd drinkt op het terras. Beter nog, houd de drukte van Niagara Falls even voor gezien en neem hier een nachtje je - prijzige- intrek.
© 2014 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Niagara watervallen, toeristische informatieNiagara watervallen, toeristische informatieDe Niagara watervallen zijn drie watervallen die zich bevinden op de grens tussen de Verenigde Staten van Amerika en Can…
De Niagara watervallenDe Niagara watervallenWatervallen blijven mensen fascineren, met name watervallen waarmee een immense hoeveelheid water naar beneden komt. Dat…
Rondreis door Oost-AmerikaRondreis door Oost-AmerikaHet oosten van Amerika is prachtig en heeft naast zijn grote steden ook strand en vele nationale parken. Zelf een vakant…
Ierland  Falls Hotel in Ennistymonmijn kijk opIerland Falls Hotel in EnnistymonTijdens onze rondreis door Ierland overnachten we twee nachten in Ennistymon, in het Falls Hotel. Het hotel staat op een…
10 reistips voor RuslandNaar Rusland gaan is niet eng, zoals sommige mensen denken. Je moet gewoon goed voorbereid op reis gaan. Verder moet je…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Brain & Storm, Pexels
  • Beeldmateriaal: Marriott Hotels
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 25-04-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.