Op vakantie naar Curaçao

Op vakantie naar Curaçao Curaçao is een zeer populaire vakantie bestemming, het eiland ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Curaçao is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De hoofdstad is Willemstad. Dit paradijselijke eiland behoort al tijden tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders. Een vliegvakantie naar Curaçao is zo geboekt aangezien ArkeFly en KLM rechtstreeks naar het eiland vliegen. Laat je verleiden en geniet van een welverdiende zonvakantie op dit zonovergoten eiland.

Waarom Curaçao?

Dit tropische eiland is al jarenlang een zeer populaire vakantiebestemming. Curaçao is onderdeel van het koninkrijk der Nederlanden en heeft dus een speciale band met Nederland, op veel plekken kun je dan ook Nederlands spreken. Curaçao staat bekend om zijn prachtige stranden, een heerlijk tropisch klimaat en de zeer vriendelijke bevolking. Er is echter véél meer te zien op Curaçao dan alleen de stranden, ook natuurliefhebbers en avonturiers zijn hier op hun plek.

Weer & klimaat

Curaçao heeft een tropisch klimaat, alle dagen zijn warm en de temperaturen zijn overdag altijd rond de 30 graden Celsius. De zon schijnt vaak en een echt regenseizoen is er niet. De zeewatertemperatuur ligt het hele jaar tussen 26 en 30 graden Celsius.

  • De periode januari t/m juni is het droge seizoen (er komen slechts enkele buien voor)
  • De periode juli t/m december is de nattere periode, waarbij met name de laatste drie maanden van het jaar er een grotere kans op een (soms fikse) regenbui is

Curaçao is dus het hele jaar door de perfecte bestemming voor je vakantie. Bedenk dat het droge seizoen erg warm is, als je daar niet goed mee om kan gaan of met kinderen reist is het wellicht een beter idee het eiland te bezoeken in de nattere periode.

Bron: Rodry1, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Rodry1, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Het eiland verkennen

De beste manier om het eiland te verkennen is met de auto. Het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld als bij ons en er is ook zeker niet overal te komen met de bus. Taxi's zijn vrij duur, vooral voor toeristen. Een huurauto is zo geregeld, er zijn veel aanbieders op het eiland, probeer je auto echter wel voor aanvang van je reis te regelen, in drukke periodes kan het zijn dat je anders geen auto meer kunt krijgen. Je mag met een Nederlands rijbewijs rijden op Curaçao, wel is anticiperen er nog belangrijker dan bij ons. De kwaliteit van het asfalt is slecht te noemen, sommige wegen zitten vol met gaten en wanneer het regent moet je rekening houden met een vrij lange remweg. De verkeersregels zijn zo goed als hetzelfde als die van Nederland, wel wordt er minder gecontroleerd en rijdt niet iedereen even netjes. Laat je zeker niet afschrikken, autorijden op Curaçao is over het algemeen goed te doen en ook nog eens een leuke ervaring.

Stranden en bezienswaardigheden

Curaçao staat natuurlijk bekend om zijn mooie stranden. Tot de meest populaire stranden horen onder andere Jan Thiel, Sea Aquarium Beach, Porto Marie en Grote Knip. Deze stranden zijn over het algemeen makkelijk bereikbaar. Het loont echter zeker om ook de kleine, onbekende strandjes te bezoeken voor een onbewoond eiland-gevoel. Een tripje naar het echt onbewoonde Klein Curaçao is ook een zeer speciale ervaring. De boot erheen is een avontuur op zich. Andere aanraders zijn de struisvogelfarm, paardrijden op Paso Fino's, Willemstad met de beroemde pontjesbrug en het beklimmen van de Christoffelberg.

Eten op Curaçao

Voor lekker eten kun je zeker terecht op Curaçao. Er is voor ieder wat wils, veel internationale keukens zijn vertegenwoordigd. Maar er is uiteraard ook voldoende aanbod aan traditionele gerechten. De prijzen liggen over het algemeen lager dan in Nederland en er kan betaald worden met Guldens en Dollars (heel soms met euro's). Voor wie de Nederlandse producten echt niet kan missen: Curaçao heeft zelfs de Albert Heijn en meerdere snackbars waar je frikadellen, bitterballen en pannenkoeken kunt eten.

Tot slot nog een kleine waarschuwing, Curaçao is een fijn eiland en ook zeker voldoende veilig. Ga echter niet 's avonds de weg op als je de weg niet kent, en ook in Willemstad zijn buurten waar je 's avonds het beste niet kan komen.
© 2013 - 2024 Zwart37, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het einde van de Nederlandse AntillenDe Nederlandse Antillen bestaan niet meer sinds 10 oktober 2010. Net als Aruba, zijn Curaçao en Sint Maarten zelfstandig…
De Caribische eilanden van NederlandDe Nederlandse Antillen zijn vanaf 10 oktober 2010 niet langer Nederlandse Antillen. Het Nederlands Koninkrijk bestaat d…

Op Vakantie naar ArubaOp Vakantie naar ArubaAruba is onderdeel van de Nederlandse Antillen. Het eiland ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, niet ver van de kust v…
Thailand, wat moet ik weten?Thailand, wat moet ik weten?Reizen naar Thailand is een eitje, want het land heeft een toerist-vriendelijk beleid, evenals een uitgebreid netwerk va…
Bronnen en referenties
  • http://www.curacaovoorbeginners.nl/
  • Afbeelding bron 1: Rodry1, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Zwart37 (13 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.