Bhutan, een land in het Himalaya gebergte

Bhutan, een land in het Himalaya gebergte Bhutan is een land gelegen in Azië, midden in het Himalaya gebergte. Het ligt tussen India en Tibet. Door de bevolking wordt Bhutan ook wel Druk Yul genoemd, dat ‘Land van de draak’ betekent.

Inhoudsopgave


Algemene informatie

  • Continent: Azië
  • Originele naam: Druk Yul
  • Taal: Dzongkha
  • Valuta: Ngultrum

Steden in Bhutan

Thimphu

De hoofdstad van Bhutan is Thimphu. Het is naar schatting één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ondanks dat is het een bijzondere stad om te bezoeken. De stad ligt namelijk aan de Wang Chu rivier tussen de bergen en hierdoor is er een unieke sfeer. Voor 1955 waren er twee hoofdsteden in Bhutan. De andere hoofdstad was toen Punakha. In Thimphu vind je geen stoplichten. Op drukke punten kan er wel een verkeersagent staan die de boel regelt. Thimphu heeft verschillende bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld naar Tashicho dzong, een boeddhistisch klooster. Ook mooi is het Dechenchoeling paleis. Dit ligt enkele kilometers buiten de stad. In Thimpu vinden ook geregeld evenementen plaats, zoals festivals. Ook kun je er heerlijk eten in de vele restaurants.

Mongar

De plaats Mongar is tegen een berghelling gebouwd. Het is geen hele grote stad, want er wonen slechts een paar duizend mensen. Wel vind je er mooie tempels die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken. Ook zijn er allerlei leuke eetgelegenheden in het stadje. Je kunt in Mongar vooral goed zien hoe de mensen in Bhutan leven, waardoor het voor cultuurliefhebbers de moeite waard is.

Andere steden

Samdrup Jongkar is een stad aan de grens met India, waar je vooral veel van de Indiase cultuur kunt vinden. Ook Trashigan lijkt op een Indiase stad, al lopen er veel mensen in de traditionele kleding van Bhutan rond.

Natuur

Bhutan ligt midden in het Himalaya gebergte. Maar dat is niet de enige natuur die het land te bieden heeft. Er zijn ook prachtige valleien, zoals Bumthang, waar je ook veel religieuze plaatsen kunt vinden. De Gangtey-vallei is een gletsjervallei die er prachtig uitziet. Je vindt hier ook verschillende kloosters. In de Punakha-vallei vind je dorpjes waar de tijd bijna heeft stilgestaan.

Beste reistijd

Je kunt Bhutan het hele jaar door prima bezoeken. Toch is de beste reistijd tussen oktober en mei. Vooral in het voorjaar kun je het land prima bezoeken, omdat de temperatuur dan aangenaam is. Ook is het de periode van de orchideeën en dit maakt het land erg kleurrijk. In het begin van februari is het frisser, maar heb je wel prachtige besneeuwde bergtoppen in bijvoorbeeld de Himalaya.

Klimaat van Bhutan

Bhutan heeft vier seizoenen. In de wintermaanden is er veel sneeuw en kan het erg koud zijn, Vanaf februari kan het weer lekker wordt. Van mei tot en met oktober is de moessoentijd en valt er ontzettend veel regen. Toch kun je het land dan ook goed bezoeken, omdat de natuur dan prachtig is. Zorg voor goede regenkleding en je kan een trip in Bhutan gemakkelijk aan.

Reisdocumenten voor Bhutan

Om Bhutan in te komen heb je een visum nodig. Dit visum kun je alleen krijgen als de reis is geboekt bij een touroperator. Je moet twee pasfoto’s geven. Bij aankomst in Bhutan moet je daarnaast 20 dollar betalen. Tevens moet je een geldig Nederlands paspoort hebben. Als je geen Nederlandse identiteit hebt kun je contact opnemen met de ambassade.

Vaccinaties voor Bhutan

Als je naar Bhutan gaat wordt aangeraden om vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP te nemen. Wie naar het tropische zuiden van Bhutan gaat wordt aangeraden malariatabletten innemen. Het is sowieso altijd verstandig om de huisarts of de GGD te raadplegen. Pas tevens op als je door het Himalaya gebergte reist. Het reizen kan vermoeiend zijn, dus zorg dat je genoeg eet en drinkt. Ook kun je last krijgen van hoogtemisselijkheid.

Ngultrum

In Bhutan wordt betaald met de Ngultrum. Bhutan heeft geen pinautomaten. Ook de creditcard wordt lang niet overal geaccepteerd. Zorg dus dat je voldoende geld bij je hebt. Doorgaans zijn de meeste kosten in Bhutan echter al vooraf betaald door de touroperator, zoals het eten en de overnachting. Je zult dus niet veel geld kwijt zijn tijdens je bezoek aan Bhutan.

Dzongkha

De officiële taal van Bhutan is Dzongkha. Deze taal is afgeleid van het Oud-Tibetaans. Engels wordt ook wel gesproken in Bhutan, voornamelijk bij de toeristische gebieden. Toch zal de lokale bevolking het waarderen als je probeert wat in hun eigen taal te spreken. Probeer dus enkele standaardzinnen te leren, bijvoorbeeld via een taalgids.

Geloof in Bhutan

In Bhutan is de officiële religie het Boeddhisme. De religie is in dit land erg belangrijk en er wordt dan ook verwacht dat je hier respect voor hebt. Bezoek je een tempel of een ander religieuze plaats, bedek dan je schouders, armen en benen. Doe tevens je schoenen en hoofddeksel af als je naar binnen gaat. Maak alleen foto’s als hier toestemming voor is gegeven.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Reis naar Bhutan; een prachtig land met bijzondere regelsReis naar Bhutan; een prachtig land met bijzondere regelsHet koninkrijk Bhutan is een land in Azië dat in de Himalaya verstopt ligt tussen China en India. Het is een prachtig én…
Vlaggen van de wereld: AziëSporters worden gehuldigd met het volkslied en het hijsen van de nationale vlag. Bij internationale conferenties wappere…
Blauwe papaver, oogstrelendBlauwe papaver, oogstrelendDe blauwe papaver (Meconopsis betonicifolia) komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. Het is een zeer bijzondere vaste tui…

De Verenigde Staten van AmerikaDe Verenigde Staten van AmerikaDe Verenigde Staten (ook wel Amerika of VS genoemd) bestaat uit 50 staten en het district Columbia. Twee staten, Hawaii…
Canada: Vancouver, Toronto, MontrealCanada: Vancouver, Toronto, MontrealCanada is het op één na grootste land van de wereld en ligt ten noorden van de Verenigde Staten. Het grenst tevens aan d…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mario Biondi writer, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Buckwheat_Buthan.jpg
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 29-05-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.