Grote winkelstraten in België: Shop 'til you drop!

Shoppen is en blijft een leuke bezigheid. Je hebt vast wel je vaste adresjes waar je kleren, schoenen en accessoires gaat kopen, maar bezoek ook zeker eens deze grote winkelstraten! België heeft een aantal steden en gemeentes waar je naar hartelust kan shoppen. Je vindt er natuurlijk de grote modeketens, maar de grote winkelstraten zijn ook rijk aan kleinere boetieks waar je misschien wel het item van je dromen ziet liggen!

Nieuwstraat in Brussel

In Brussel vind je de bekende Nieuwstraat, een winkelstraat die loopt van het Rogierplein naar het Muntplein. De Nieuwstraat wordt vooral gekenmerkt door de grote modeketens zoals H&M, Zara en Hema. Aan de kant van het Rogierplein is een overdekt winkelcentrum: City 2. Daarnaast is de grote Galleria Inno gevestigd.

Veldstraat in Gent

In het Oost-Vlaamse Gent kan je niet alleen het prachtige historische stadscentrum bezoeken, je kan er ook shoppen in de Veldstraat. De Veldstraat is een lange winkelstraat tussen de Korenmarkt en de Kouter. In de Veldstraat zijn voornamelijk grote winkels gevestigd. Wie op zoek is naar boetieks kan de Kouter oversteken richting Brabantdam.

Meir in Antwerpen

De Antwerpse Meir is de verbinding tussen het Centraal Station en het oude stadsgedeelte van Antwerpen. Het is tevens een van de belangrijkste Belgische winkelstraten. De Meir is autovrij en is rijk aan grote winkels zoals H&M, WE, Zara en C&A, maar heeft ook kleine boetieks voor wie op zoek is naar uniekere stukken. Voor de liefhebbers van merkkledij is Princess een van de belangrijkste boetieks op de Antwerpse Meir. De meeste winkels zijn ondergebracht in prachtige historische panden, kijk dus zeker ook eens verder dan de rekken vol jurkjes en rokjes! Ook de zijstraten van de Meir zijn zeker de moeite waard!

Lippenslaan in Knokke

Aan de Belgische Kust kan je terecht op de Lippenslaan in het mondaine Knokke. Op de Lippenslaan vind je de meer betaalbare winkels en de winkelketens. Wie meer houdt van exclusiviteit en dure merken kan terecht op de Kustlaan, waar de chiqueste boetieks gevestigd zijn, waaronder Louis Vuitton en Cartier. Welstellende dames houden ervan om in Knokke te flaneren, ze kijken er hun ogen uit en willen, belangrijker nog, gezien worden. Leuk om weten: de meeste winkels zijn in Knokke ook op zondag geopend!

Kapellestraat in Oostende

Voor wie het aan de Kust graag iets minder duur en chique heeft, is er de Kapellestraat in Oostende. Ook daar zijn de voornaamste winkelketens vertegenwoordigd. Nieuw is het overdekte shoppingcenter met winkels als Swarovski, River Woods, Esprit en Vero Moda.

Zuidzandstraat en Steenstraat in Brugge

Wie in Brugge de historische bezienswaardigheden wil afwisselen met wat shoppingplezier, kan terecht in de Zuidzandstraat en de Steenstraat. Deze lopenvan 't Zand tot de Oude Markt en huisvesten tal van winkels en boetieks. Ook het Zilverpand is uw bezoekje waard, het is een soort van binnenplaats waar je winkels vindt van onder meer McGregor en Tommy Hilfiger.

Langesteenstraat in Kortrijk

In het West-Vlaamse Kortrijk is de Langesteenstraat the place to be. Sinds 2010 is er het shoppingcentrum K geopend, waar meer dan 80 winkels ondergebracht zijn. Dit betekende een ware boost voor de stad, die de voorbije jaren aan populariteit moest inboeten omdat steeds meer winkels uit het stadscentrum vertrokken.

Praktisch

In de buurt van deze grote winkelstraten zijn telkens ondergrondse parkeergarages voorzien. Deze zijn echter duur en vaak moet u door het stadscentrum om ze te bereiken. Het is dan ook aangewezen deze shoppingstraten met het openbaar vervoer te bezoeken. Onder meer in Oostende, Brugge, Antwerpen en Kortrijk ligt het station vlakbij!
© 2011 - 2023 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Toerisme in België met grootste trekpleistersBelgië kent een aantal steden die als kunststeden zijn te beschouwen en als zodanig veel toeristen trekken. Koploper van…
Shoppen in LondenLonden is één van de meest populaire steden van Europa om te winkelen. Het is een stad met veel bezienswaardigheden, maa…

Gratis uitjes: FrieslandGratis uitjes: FrieslandWe leven in een tijd met vele financiële onzekerheden. Vandaag de dag lijkt alles steeds maar duurder te worden. Dit ter…
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 16-02-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.