NS Spoordeelweken

NS Spoordeelweken In de derde of vierde week van Juli is bij veel mensen in Nederland het boekje van de NS-Spoordeelweken actie in de bus gevallen. Deze actie biedt mensen tot wel 250,- voordeel op allerlei uitjes en treinritten verspreid over heel Nederland. Aangezien de NS niet altijd even duidelijk is omtrent de uitleg en regelgeving van deze actie wordt deze in dit artikel per actieproduct haarfijn uitgelegd.

Overgang 2-1 dagkaart

In het NS-spoordeelwekenboekje bevinden zich 2 zogenaamde Overgang 2-1 dagkaarten. Deze kaarten geven u bij aankoop van een treinkaartje voor een willekeurig traject voor de 2e klas gratis recht op dezelfde reis, maar dan in de eerste klas.

U koopt bijvoorbeeld een retourtje Tilburg - Den Haag HS 2e klas voor 27,60. Samen met het Overgang 2-1 dagkaartje kunt u het gehele traject voor diezelfde 27,60 doorbrengen in de 1e klas terwijl dit normaal gesproken 46,90 zou kosten.

Indien u gebruikmaakt van het Overgang 2-1 dagkaartje, vergeet dan niet af te stempelen op het perron!

Railrunner

Een Railrunner is een kaartje dat speciaal bedoeld is voor kinderen van 4-11 jaar. Dit kaartje is geldig in combinatie met een volwaardig vervoersbewijs (dat kan dus ook een reductiekaartje, OV-jaarkaart of een kaartje wat gekocht is met bijv. een voordeelurenabonnement zijn). Dit kaartje is geldig op hetzelfde traject als waar het volwaardige treinkaartje geldig is.

U koopt bijvoorbeeld weer hetzelfde retourtje Tilburg - Den Haag HS 2e klas, dan is het Railrunner-kaartje ook geldig op dat traject (zowel heen als terugreis) in de 2e klas. Een Railrunnerkaartje kost normaal gesproken 2,50.

Vergeet ook het Railrunner-kaartje niet af te stempelen op het perron vóórdat u vertrekt.

NS-Meereiskaart

De NS-Meereiskaart werkt eigenlijk hetzelfde als de Railrunner alleen is deze geldig voor volwassenen. Dit kaartje is ook alleen geldig in combinatie met een volwaardig vervoersbewijs (dat kan dus ook een reductiekaartje, OV-jaarkaart of een kaartje wat gekocht is met bijv. een voordeelurenabonnement zijn). Dit kaartje is geldig op hetzelfde traject als waar het volwaardige treinkaartje geldig is.

U koopt bijvoorbeeld weer hetzelfde retourtje Tilburg - Den Haag HS 2e klas, dan is de NS-Meereiskaart ook geldig op dat traject (zowel heen als terugreis) in de 2e klas. Een NS-Meereiskaart wordt alleen bij speciale gelegenheden en acties verstrekt door NS en kan normaal gesproken niet worden gekocht.

Vergeet ook de NS-Meereiskaart niet af te stempelen op het perron vóórdat u vertrekt.

Fyra 2e persoon gratis

Spoordeelbon 6 uit het Spoordeelboekje bevat een ticket waarmee een tweede persoon gratis met de Fyra mee kan. De Fyra is de hogesnelheidslijn HSL die momenteel tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam rijdt en dit met een tijdswinst van 20 minuten doet. Het reizen met de Fyra is duurder dan met een normale treinverbinding en u moet bij de kaartautomaat dan ook een toeslagkaartje Fyra kopen ter waarde van 6,-. Jaarabonnementshouders mogen door een juridische fout van de NS die enkele maanden geleden aan het licht is gekomen wel gratis met de Fyra reizen. Als u dus met iemand meereist die een Jaarabonnement heeft op het traject van de Fyra bent u gewoon gedekt.

Deze spoordeelbon hoeft niet afgestempeld te worden op het perron voor u vertrekt maar kan gewoon getoond worden aan de conducteur. Deze bon kan niet gebruikt worden voor een retourreis met de Fyra (Amsterdam - Rotterdam - Amsterdam) aangezien iedereen aan boord van de Fyra wordt gecontroleerd en de bon door de conducteur zal worden ingenomen! Voor een eventuele terugreis zal dus wel een Fyra-ticket gekocht moeten worden of met een normale trein gereisd worden.
© 2010 - 2024 Jhummelman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
NS Dagkaart, waar het goedkoopst?NS Dagkaart, waar het goedkoopst?De goedkoopste NS Dagkaarten op een rijtje. Reizen met de trein is duur in Nederland, we zijn daarom steeds opzoek naar…
Hoe vraag ik mijn geld terug bij vertraging van de NS?Hoe vraag ik mijn geld terug bij vertraging van de NS?ProRail-directeur Marion Gout - van Sinderen verklaarde begin 2012 dat er nog nooit zoveel treinen op tijd hadden gerede…
NS: Een treinkaartje kopen bij de automaatNS: Een treinkaartje kopen bij de automaatSinds 1 juni 2004 moet de NS-reiziger extra betalen om een kaartje aan het loket te kopen: 50 cent voor één kaartje en e…
Geld terug bij vertraging NSGeld terug bij vertraging NSDe NS doet er uiteraard alles aan om ervoor te zorgen dat je als treinreiziger geen vertraging oploopt. Heb je wel vertr…

Creatief Centrum Heesch in Heesch: 45 jaar creativiteitCreatief Centrum Heesch in Heesch: 45 jaar creativiteitHet regent pijpenstelen en u wil er toch eens uit? U houdt van scrappen en kaartjes maken? Dan moet u beslist eens een k…
Jhummelman (4 artikelen)
Gepubliceerd: 03-08-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.