Kasteeltuinen Arcen informatie

Kasteeltuinen Arcen informatie In Noord Limburg liggen de prachtige kasteel tuinen van Arcen. De tuinen zijn het jaar rond te bezoeken en ieder seizoen heeft zijn mooie punten. De tuinen liggen in het hart van Arcen en zijn goed bereikbaar met bus en auto. Voor de ware tuinliefhebber zijn de tuinen prachtig om een dag in rond te brengen, maar ook voor kinderen valt er genoeg te beleven, van midgetgolf tot speeltuin, je vindt het er allemaal.Ook het kasteel zelf is nog in gebruik voor tentoonstellingen en exposities.

Adres Kasteeltuin Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
T. 077-4736020
E. info@kasteeltuinen.nl


Algemene informatie

  • Vervoer: De tuinen zijn vanaf station Nijmegen te bereiken met buslijn 83 naar Arcen, vanaf station Venlo met buslijn 83 of lijn 85 en vanaf station Venray met lijn 85. Kom je met de auto dan volg je Arcen en vervolgens de borden Kasteeltuinen Arcen.
  • Parkeren: Parkeren kan tegenover de Kasteeltuinen op het parkeerterrein voor 4 euro, bij de kassa koop je een uitrij munt.
  • Prijzen: Volwassenen betalen 15.00 euro, kinderen vanaf 4 t/m 17 jaar 7.50 euro
  • Openingstijden: 28 maart t/m 1 november 10:00 – 18:00 uur. Dagelijks geopend.

Op het terrein bevinden zich nog drie oude gebouwen:

Het kasteel

Het kasteel zelf wordt gebruikt voor wisselende tentoonstellingen en exposities. Ook worden er vergaderingen, bruiloften of feesten gehouden, waarvoor je zalen kunt huren. Het kasteel is gebouwd in de Barok periode, de linkervleugel van het gebouw is door een brand in de 19 de eeuw verloren gegaan.

Het Koetshuys

Hier bevind zich de brasserie, waar je terecht kunt voor een lekker hapje of drankje. Vroeger stonden hier koetsen en landbouwwerktuigen van de kasteelheren., later is het nog gebruikt als atelier.

Kasteelhof

Op het kasteelhof kun je terecht zonder entree voor het park te betalen. Hier kun je ook terecht voor wat eten of drinken.

Verder is er nog het bergpaviljoen, waar je ook terecht kunt voor een hapje en drankje. Het terras heeft uitzicht op de midgetgolfbaan en de hoogste waterval die er in het park te vinden is.

De tuinen

Het park is onderverdeeld in vijf verschillende soorten tuinen:

Het rosarium

In het rosarium vind je meer dan 500 verschillende soorten rozen en in totaal zijn het er wel 10.000! Er zijn verschillende tuingedeeltes, waarbij je indelingen tegenkomt op geur of kleur.

De watertuinen

Een zeer grasrijk gedeelte, waar je zeven prachtige vijvers vindt. Hier vind je mooie bomen en kunstvoorwerpen en dat alles weerspiegeld mooi in het water.

Lommerrijk

Het Lommerrijk staat vol met prachtige oude bomen, ze veroorzaken veel schaduw, daardoor zijn er veel verschillende schaduwplanten te vinden. In dit gedeelte zijn veel mooie beekjes en watervallen aangelegd. Ook kun je hier terecht voor het bekijken van de doodshoofd apen en ringstaart maki’s die hier op eilandjes leven.

De Wereld tuinen

Hier zijn verschillende stijlen van tuinen te vinden, zoals de bordertuin, de Italiaanse tuin, rotstuinen, het bamboe bos, een oosterse watertuin en een tuin met allemaal Japanse esdoorns.

Casa Verde

Een grote kas met een tropisch en een Mediterraan klimaat. Er is een mooie vijver met prachtige grote Koi karpers. In de kas vind je bijvoorbeeld bananenbomen, cactussen en olijfbomen.

De dieren

Op het park is een behoorlijk aantal dieren te vinden, zoals damherten, witte pauwen, parelhoenders, ooievaars, gieren, zwarte zwanen, valkparkieten, koi, belugasteuren, grijsgroene doodshoofdapen en ringstaartmaki’s. Verder is er een kinderboerderij en zijn er in de zomer roofvogel demonstraties.

Kinderen
Kinderen zullen zich in het park zeker vermaken met het bewonderen van al de dieren, de leuke speeltuin, het vlot en de midgetgolfbaan. Verder zijn er leuke bruggen en watervallen, waar je onderdoor kunt lopen.

Conclusie

De kasteeltuinen van Arcen zijn leuk voor jong en oud, zodat je er met het hele gezin naar toe kunt. Zeker bij mooi weer kun je gerust een hele dag doorbrengen in het park.
© 2010 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Actief dagje uit in LimburgActief dagje uit in LimburgZin om er eens een dagje tussenuit te gaan en iets actiefs te ondernemen. Limburg met zijn diversiteit aan landschappen,…
Rolstoelperspectief: thermaalbaden en sauna in ArcenRolstoelperspectief: thermaalbaden en sauna in ArcenIn Arcen, Limburg, liggen thermaalbaden waar het gewoon heel erg leuk is, maar die ook redelijk rolstoelvriendelijk zijn…
Thermaalbad Arcen: een heilzaam badThermaalbad Arcen: een heilzaam badNederland is geen typisch kuurland. Wie uitgebreid wil kuren, gaat doorgaans naar Duitsland, de Ardennen of naar nog ver…
Thermale baden (thermaalbaden) in NederlandThermale baden (thermaalbaden) in NederlandEven helemaal bijkomen en heerlijk ontspannen; dat kan in een van de vele thermaalbaden van Nederland. Bovendien kan een…

De ruïne van de abdij van AulneIn de Ardennen, ten zuiden van Charleroi in de buurt van het stadje Thuin, ligt de voormalige abdij van Aulne. Tegenwoor…
Maasland, historie en cultuurHet dorp Maasland vormt samen met Schipluiden de gemeente Midden Delfland. Het dorp heeft een rijke historie, die terug…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: eigen foto
  • http://www.kasteeltuinen.nl/nl/home - algemene informatie
Reacties

Rien Schilders, 14-08-2012
Nadat we een hele tijd geleden een tip kregen eens naar de kasteeltuinen in Arcen te gaan (een paar jaar geleden) hebben we dat maandag 13082012 dan ook gedaan. Nou zijn dagjes uit in NL sowieso al niet goedkoop maar als je van je geld dan plezier hebt is dat niet erg. We gaan met de trein vanuit Oisterwijk 2x 15.60 en van Venlo met de bus naar Arcen 2x ca 6.00. Entree 2x 16.50. Dat is dus ca 76euro en voor wat!? De entree was leuk maar dat staat er al jaren, daar kan niet zoveel aan verpest worden en eerlijk is eerlijk de rozentuinen ruiken lekker maar daar blijft het dan ook bij. Ik denk dat men daar gelooft dat, als het gras gemaaid is, de tuin ook klaar is. Vooral de waterpartijen zijn een aanfluiting. Groen van de alg en bij de grote waterval lijkt het wel of je in een schuimbad terecht komt. Veel fonteinen deden het niet. Toiletten gesloten en "geen doorgang" op diverse plekken. Dit was dus duidelijk weggegooid geld en ik zal deze tuinen bij niemand aanraden. Gelukkig was het centrum van Arcen wel heel gezellig. Reactie infoteur, 26-08-2012
Jammer dat he u is tegen gevallen. Wij vonden het erg leuk/ mooi, maar dat was wel al in 2010.

Kint, 09-05-2010
Kasteeluinen Arcen zijn erg mooi en zeker een bezoekje met hele famielie waard zijn. Toen wij daar een keer waren, konden wij helaas de witte pauwen niet zien. Mijn vraag is: waarneer de paartijd is? wij zouden graag de prachtig mooi witte pauwen met hun prachtige veren willen zien. Reactie infoteur, 21-05-2010
Helaas weet ik daarop het antwoord niet…

Wilmo (308 artikelen)
Laatste update: 02-02-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.