Movie Park: tips voor een dagje uit naar dit pretpark

Movie Park is een pretpark net over de grens in Duitsland. Zoals de naam al zegt draait alles in dit park rond het thema films. De aankleding van de attracties verwijst naar films of televisieseries en in een aantal shows krijg je meer inzicht in filmtrucs. De diversiteit aan attracties en shows zorgt ervoor dat Movie Park een leuk pretpark is voor bezoekers van alle leeftijden.

Movie Park: de attracties

Het pretpark in verdeeld in een aantal gebieden: de Hollywood Street Set, Nickland, Streets of New York, The Old West, Santa Monica Pier, de Mystery River en Ice Age Adventure.

Je komt het park binnen via de Hollywood Street Set. Zoals de straat al zegt is het net of je de set van een Hollywoodfilm oploopt door de mooie amerikaanse huizen en winkels aan deze straat. Wanneer je bij binnenkomst meteen naar links loopt, kom je terecht bij de Alien Encounter. Deze attractie heette een aantal jaar geleden de Bermuda Traingle. Toen werd het aprk nog Warner Bros Movie Park genoemd en kende het park nog meer attracties rond bekende films, zoals Batman en de Never Ending Story. Deze attracties zijn omgebouwd, waardoor de attractie nog hetzelfde is, alleen avontuur in een andere thema plaats vindt. Naast alle winkeltjes vind je in deze straat ook de Shrek 4-D bioscoop en de Voyager to Mars. In de Voyager to Mars worden filmtrucs uitgelegd tijdens een ongeveer 40 minuten durende show.

In Nickland vind je veel figuren van de televisieserie’s van de televisiezender Nickelodeon: Spongebob, Dora en Diego: ze hebben ieder hun eigen attractie gekregen. Nickland lijkt door het thema en de felle kleuren een onderdeel van het park dat zich alleen op de jonge kinderen richt. Dat is echter niet het geval. Er zijn zelfs attracties waar kinderen kleiner dan 1.20m niet in mogen in verband met de veiligheid. In Nickland vind je onder andere twee achtbanen, een wilwaterbaan, een soort zweefmolen en de Spongebob “Splash Bash”. De Spongebob attractie is een attractie ideaal voor de warme zomerse dagen, door de hoeveelheid water en de bijbehorende mogelijkheden om nat te worden.

In de spectaculairste show van het park vind je in The Streets of New York. In de Crazy Action Stunt Show waan je jezelf op een filmset. De regisseur laat je met behulp van zijn stuntteam zien hoe bepaalde vechtscenes opgenomen worden. Na afloop van de show zul je je realiseren dat niets is wat het lijkt. Naast deze show en vele winkeltjes, vind je in deze straat ook de NYC Transformers en de Time Riders. De NYC Transformers is een soort van bank waarin je alle kanten op rondgedraaid wordt en in de Time Riders kom je in een simulator terecht.

Vervolgens kom je in de andere kant van het park bij The Old West en de Santa Monica Pier. Hier vind je twee grote achtbanen (bij een hang je onder de baan en de andere is een houten achtbaan), een hoge val omlaag, kinderattracties en de Crazy Surfer. De Crazy Surfer is een nieuwe attractie: het is een combinatie van een achtbaan en een schip. Een ronde schijf draait op een stukje achtbaan en beweegt tijdens het ronddraaien heen en weer op de baan. Deze attractie is voor jong en oud leuk! De kinderattracties op de Santa Monica Pier zijn deels klassiek (een zweefmolen en een reuzerad), maar ook verrassend zoals de mini-jetski’s.

Movie Park: tips onder andere om geld te besparen

De onderstaande tips kunnen natuurlijk ook gebruikt worden bij het bezoeken van andere pretparken.

Het bezoeken van pretparken is niet goedkoop en het vraagt vaak een goede voorbereiding. Zeker wanneer je een pretpark bezoekt met kinderen: je wilt ervoor zorgen dat je alle benodigdheden bij je hebt (zoals luiers, zonnebrand, een extra vestje), maar je wilt ze daar vaak ook nog verwennen. Als je je dan bedenkt dat alleen al een flesje drinken in een pretpark zo’n € 3,- kost, kun je je voorstellen dat de kosten van een dagje uit snel op kunnen lopen.

Om de kosten een beetje in de hand te houden, kun je al beginnen bij de aanschaf van de kaartjes. De kaartjes voor een volwassenen kosten in Movie Park € 31,- , voor kinderen vanaf 4 jaar betaal je € 27,- en kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Voor ouderen en midner validen zijn er kostingstarieven. Alles bij elkaar kom je met een gezin al snel boven de € 100,- uit voor alleen de toegangsbewijzen. Daarom is het een aanrader om een par weken vooraf eens op internet te zoeken naar korting. Zo vind je op www.uitmetkorting.nl acties waarmee je korting kan krijgen bij onder andere pretparken en ook op www.marktplaats.nl worden kortingskaarten (meestal tegen ruil of kleine vergoeding) aangeboden. Dat kan je al snel enkele tientallen euro’s opleveren.

Naast de toegangskosten en de vervoerskosten (daar valt helaas weinig extra op te bezuinigen) heb je nog de kosten tijdens het bezoek aan het pretpark. Denk daarbij aan wat lekkers te eten, te drinken en te snoepen en misschien zelfs wel een klein cadeautje.

Wat betreft het eten, drinken en snoepen kun je veel geld uit sparen door het (deels) zelf mee te nemen. Smeer thuis lekkere broodjes en neem pakjes, blikjes of flesjes drinken mee. Met name voor het drinken maakt het toch niet uit of je het daar koopt of thuis: de smaak is hetzelfde, maar de prijzen verschillen enorm. Natuurlijk zijn frietjes, hamburgers, pizza’s of ijsjes lekker voor in het park en die kun je nou eenmaal niet zelf meenemen. Maak dan een keuze wat je daar wilt kopen, bijvoorbeeld een ijsje en spreek af dat je ’s avonds thuis lekker frietjes eet. Al is dan natuurlijk niet eens persé nodig, want bedenk je dat je kinderen al verwend worden met het bezoek aan het pretpark. Dat geldt ook voor het kopen van souveniers zoals die mooie knuffels die overal hangen en liggen: zeker als je het geld er eigenlijk niet voor hebt, is het niet nodig om ze ook daar nog mee te verwennen. Een leuke knuffel komt met de verjaardag of met Sinterklaas wel weer!

Voor de invulling van het bezoek van Movie Park heb ik slechts één nadrukkelijke tip: zorg dat je de Crazy Action Stunt Show gezien hebt. Deze begint om 12uur en om 16uur, maar de toegang gaat een half uur eerder open. Deze show is erg leuk voor jong en oud en zul je in andere parken niet tegen komen!
© 2009 - 2024 Mabe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De LEGO film is een groot succesDe LEGO film is een groot succes‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervol…
Snelste achtbanen en Walibi: NederlandIn de wereld een heleboel pretparken, met een enorm aantal achtbanen. Ons kleine landje beschikt ook over een aantal pre…
Linnanmäki: een pretpark in HelsinkiLinnanmäki: een pretpark in HelsinkiOp ongeveer 13 minuten rijden ten noorden van het centrum van de Finse hoofdstad Helsinki ligt het pretpark Linnanmäki.…
Orientalis: cultuur en religie in het Midden-OostenOrientalis: cultuur en religie in het Midden-OostenEen brug slaan tussen de religies uit het Midden-Oosten: jodendom, christendom en islam. Aanzet geven tot bezinning. En…
Mabe (95 artikelen)
Laatste update: 14-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.