SEA LIFE Scheveningen: een verrassende onderwaterwereld

SEA LIFE Scheveningen: een verrassende onderwaterwereld Ga je een dagje naar Scheveningen en houd je van onderwaterdieren, dan is een bezoek aan SEA LIFE Scheveningen zeker iets wat je gezien moet hebben. Deze verrassende onderwaterwereld met meer dan 4000 zeedieren biedt vertier voor jong en oud. Ook voor (school)groepsreizen is een uitstapje naar SEA LIFE educatief en veelzijdig. Zo zijn er dagelijks voersessies, kan je dieren van dichtbij bekijken en zelfs voelen bij de Voelpoel en tijdens de vakanties zijn er extra kinderactiviteiten zoals interactieve lessen en speurtochten. Durf jij oog in oog te staan met pinguïns, kwallen, zeesterren en zelfs piranha's?

Algemene informatie over SEA LIFE Scheveningen

Met meer dan 4000 zeedieren biedt SEA LIFE Scheveningen een kijkje in de zeven zeeën van de wereld. Met onder andere otters, zeepaardjes, roggen, en piranha's, verdeeld over 45 verschillende aquaria. In de onderwatertunnel kom je prachtige tropische wezens tegen zoals zeeschildpadden, haaien en koralen. Doordat SEALIFE vrijwel geheel overdekt is, is een bezoek ook mogelijk tijdens slechte weersomstandigheden.

Adresgegevens

SEA LIFE Scheveningen
Strandweg 13
2586 JK DEN HAAG


Wat zeggen bezoekers?

Over het algemeen wordt SEA LIFE Scheveningen als een interessant en leuk opgezet uitje beoordeeld, met name voor kinderen. De vele verschillende soorten vissen worden als een groot pluspunt gezien. De stempels die de kinderen tijdens een rondgang kunnen halen worden extra gewaardeerd. De oppervlakte van het park is niet al te groot, waardoor een bezoek enkele uurtjes in beslag neemt. Daarnaast wordt het personeel als zeer vriendelijke en hulpvaardig ervaren.

De toegangsprijs vinden de bezoekers over het algemeen aan de hoge kant voor een relatief klein park ten opzichte van bijvoorbeeld Diergaarde Blijdorp, waar je naast de dierentuin ook nog een Oceanium kan bezoeken. Een kaartje met korting bemachtigen wordt daarom aangeraden voor een betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Met korting naar SEA Life Scheveningen

Zoals uit de bezoekerswaarderingen blijkt, is een bezoek met korting aan SEA LIFE Scheveningen een aanrader. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Zo biedt de ANWB regelmatig kaartjes aan met 25% korting en ook bij Kruidvat kan je vaak 250 spaarpunten inwisselen voor 7,50 korting (in 2016). De Dierenbescherming biedt ook geregeld een korting aan voor leden die het goede doel steunen. Kortom, kijk even met welke actuele aanbiedingen je voordelig een bezoekje kan brengen aan SEA LIFE Scheveningen.

Prijzen en openingstijden (in 2016)

Toegangsprijzen:

TicketPrijs bij online boeken Prijs bij de kassa
volwassene 14,75 16,75
kind (3 t/m 11 jaar) 10,75 12,75
Combinatiekaart SEA LIFE & Madurodam
(zowel bij volwassene als kind)
22,50n.v.t.

Voor schoolreizen gelden de volgende toegangsprijzen:
 • Basis school: 5,- per leerling
 • Middelbare school: 7,- per leerling

Een docent op twintig leerlingen mag gratis mee. Overige docenten betalen dezelfde toegangsprijs.

Openingstijden:

SEA LIFE Scheveningen is dagelijks geopend, op Eerste Kerstdag na. De entree sluit een uur voor sluitingstijd.
MaandenOpeningstijd
januari t/m juni10.00 uur - 18.00 uur
juli t/m augustus 10.00 uur - 20.00 uur
september t/m december10.00 uur - 18.00 uur

Voor speciale feestdagen worden andere openingstijden gehanteerd.
FeestdagOpeningstijd
Eerste en Tweede Paasdag10.00 uur - 18.00 uur
Hemelvaart10.00 uur - 18.00 uur
Pinksteren10.00 uur - 18.00 uur
Sinterklaas10.00 uur - 18.00 uur
Kerstavond10.00 uur - 17.00 uur
Eerste Kerstdaggesloten
Tweede Kerstdag10.00 uur - 18.00 uur
Oudejaarsdag10.00 uur - 17.00 uur
Nieuwjaarsdag12.15 uur - 17.00 uur

Bijzonderheden:

 • Tussen 12.00 uur en 15.00 uur kan het druk zijn binnen tijdens vakanties. Voor rolstoelgebruikers wordt aangeraden om SEA LIFE buiten deze piektijden om te bezoeken.
 • Honden zijn niet toegestaan, op hulphonden na.
 • Fotograferen mag alleen zonder flits in verband met de gezondheid van de dieren.

Activiteiten bij SEA LIFE Scheveningen

Hoewel SEA LIFE Scheveningen een relatief klein park is, zijn er allerlei diverse activiteiten en bezichtigingen. Zo zijn er de verschillende aquaria met vele zeedieren, de Voelpoel, de voertijden voor de dieren en er is een mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Voor groepsreizen en schoolreisjes zijn er diverse interactieve lessen en speurtochten.

Aquaria bezoeken

SEA LIFE beschikt over 45 verschillende aquaria met daarin meer dan 4000 verschillende dieren. Deze aquaria zijn allemaal voornamelijk overdekt te bezoeken. Een greep uit de diersoorten die je tegenkomt:
 • piranha's
 • anemonen
 • hondshaaien
 • zeesterren
 • zeeschildpad
 • roggen
 • pinguïns
 • kwallen
 • tropische zeepaardjes
 • clownsvissen
 • koraal duivels
 • otters
 • anemonen
 • krabben als de Japanse spinkrab, de stekelkrab en de kokosnootkrab

Voelpoel

De Voelpoel biedt de kans om zeedieren van zeer dichtbij te bekijken zelfs aan te raken, iets wat in het aquarium niet mag. Ben jij benieuwd hoe een krab of een zeester aanvoelt? Bij de Voelpoel is iemand van het personeel aanwezig die meer over deze dieren kan vertellen en waarbij je zelf interactief mee kan doen. Zo kan je zelfs een haaienkaak of een roggenei van dichtbij zien! De Voelpoel is de hele dag geopend.

Voertijden

Bij SEA LIFE kan je het voeren van verschillende dieren bijwonen. Er zijn hier verschillende tijden voor:
DiersoortVoertijd
ottersdagelijks tussen 11.00 uur en 15.00 uur
pinguïnsdagelijks tussen 12.00 uur en 16.00 uur
pacu'sdagelijks om 13.00 uur
roggenmaandag, woensdag, vrijdag en zondag om 13.00 uur
piranha´sdinsdag, donderdag en zaterdag om 14.00 uur

Achter de schermen

Ben je benieuwd hoe het er bij SEA LIFE Scheveningen achter de schermen aan toe gaat? Dan kan je ook speciale tour boeken waarbij je een kijkje neemt bij de dierenopvang, de keuken en het laboratorium. Een medewerker vertelt nog meer over de onderwaterwereld de duur is ongeveer 45 minuten. De kosten bedragen 5,- per persoon en het is te boeken voor personen vanaf 10 jaar. Het voeren van dieren is geen onderdeel van de tour. Vooral reserveren is gewenst en kan via telefoonnummer: 070-3542100. Bij de kassa is de tour ook de boeken, mits er nog plek vrij is.

Voor scholen en groepen

Voor school- en groepsreizen kunnen diverse activiteiten worden aangeboden. Denk hierbij aan interactieve lessen van ongeveer een kwartier. Deze lessen kunnen in overleg samengesteld worden, bijvoorbeeld in combinatie met lopende schoolprojecten. Zo is er de pinguïnles, waarbij leerlingen op educatieve en grappige wijze informatie krijgen over pinguïns. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een speurtocht in samenwerking met natuurbehoudcampagne 'Breed, Rescue and Protect'. Hierbij krijgen leerlingen vragen en opdrachten om nog meer over de onderwaterwereld te ontdekken en wat de mogelijkheden zijn om deze wereld te helpen en beschermen.
© 2016 - 2024 Vandiggelen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veilig drinkwater dankzij de Life-StrawVeilig drinkwater dankzij de Life-StrawElke dag sterven er wereldwijd 6000 kinderen door het drinken van verontreinigd water. Ze sterven aan tyfus, cholera, dy…
Life Coaching wat houdt dit in?Life Coaching is overgewaaid vanuit Amerika. In Engeland en Amerika is het een vrij snel groeiende vorm van Coaching. Li…

Activiteiten en openingstijden rond Drielandenpunt bij VaalsActiviteiten en openingstijden rond Drielandenpunt bij VaalsHet Drielandenpunt bij Vaals ligt ongeveer op de top van de Vaalserberg. Op dit punt komen Nederland, België en Duitslan…
Walt Disney World Resort Orlando: The Magic KingdomWalt Disney World Resort Orlando: The Magic KingdomWalt Disney World Resort Orlando opende in 1971 als tweede Disneypark, na voorganger Disneyland in Anaheim Californië. H…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
 • SEA LIFE Scheveningen, https://www.visitsealife.com/scheveningen/, bezocht op 6-5-2016
 • ANWB, http://www.anwb.nl/landvananwb/sea-life-scheveningen, bezocht op 6-5-2016
 • Rides, http://www.rides.nl/dagattracties/sea-life-scheveningen.html, bezocht op 10-5-2016
 • Zoover, http://www.zoover.nl/nederland/zuid-holland/den-haag-incl-scheveningen-kijkduin/sea-life-scheveningen, bezocht op 10-5-2016
Vandiggelen (15 artikelen)
Laatste update: 23-05-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.