Leuke activiteiten voor in de winter

Leuke activiteiten voor in de winter Sneeuw, ijs en kou. De winter is een seizoen waarin veel mensen de neiging krijgen binnen voor de openhaard te zitten. Natuurlijk is het buiten koud, maar er zijn zo veel leuke dingen te verzinnen om te doen tijdens de winter, vooral als er sneeuw of ijs ligt. Heeft u kinderen? Dan kan het ook heel leuk zijn voor de kinderen om dingen te ondernemen, omdat ze vaak gek zijn op sneeuw. Ook samen met uw partner of gewoon alleen, er zijn een hoop leuke dingen die u in de winter kunt doen, als er sneeuw en ijs ligt.

Winterpret

Dingen doen buiten in de sneeuw kan heel leuk zijn, maar dan moet u wel met een paar dingen rekening houden. Om het leuk te maken en ook te houden is het verstandig te kiezen voor voldoende warme kleding. Zorg ervoor dat u meerdere laagjes kleding aan heeft, dat u een muts en handschoenen draagt. Er gaat veel warmte verloren via uw hoofd, door een muts op te doen gaat u dat makkelijk tegen. Dit is ook erg belangrijk bij kinderen. Vaak vinden ze spelen in de sneeuw heerlijk, tot ze het koud krijgen. Dit kunt u uitstellen of zelfs voorkomen door ze goed warm aan te kleden. Kies voor wanten in plaats van handschoenen, omdat dan de handen beter warm blijven. U kunt eventueel ook thermo-ondergoed aandoen als u snel last heeft van de kou. Het is belangrijk er voor te zorgen dat de kleding niet nat wordt, want dan is de pret zo over. Natte kleding wordt heel snel koud.

Wandelen

Als u iemand bent die van de natuur houdt, is dit iets wat u waarschijnlijk erg aantrekt. Trek warme kleding aan en zoek een mooi bospad op, ga een lekker stuk wandelen. Samen met een partner kan dat ook nog eens heel romantisch zijn. Heeft u huisdieren? Vaak vinden dieren sneeuw erg leuk en is het helemaal leuk om een lange wandeling te maken met uw hond als er sneeuw ligt. U kunt opzoek gaan naar nieuwe rustige plekjes, waar de sneeuw en de natuur ongeschonden zijn. Het is heerlijk om in alle rust te genieten van de prachtige natuur. Sporen van dieren zijn in verse sneeuw soms goed te zien, het kan leuk zijn om bewust op zoek te gaan naar sporen of nesten van dieren. Liet hierbij wel op dat u de dieren niet stoort.

Sneeuwpoppen maken

Dit lijkt nogal voor de hand te liggen, immers maakt iedereen een sneeuwpop in de winter. Als u kinderen heeft is het leuk om hier eens wat extra tijd aan te besteden. Vaak wordt een sneeuwpop gemaakt van bij elkaar geraapte spullen, maar het kan heel leuk zijn om eens een echt goede peen te kopen voor de neus. Besteed wat extra aandacht aan de opbouw van de pop en u en uw kinderen zullen genieten van het resultaat. Het kan ook een leuk idee zijn om eens wat anders te maken dan de standaard sneeuwpop. Probeer nieuwe dingen uit. Een sneeuwhond of paard kan een leuke uitdaging zijn!

Iglo bouwen

Dit is een activiteit voor de mensen die echt gek zijn op sneeuw, omdat het nogal wat inzet vraagt. Je krijgt het er meestal wel flink warm van. Het is niet zo makkelijk als het lijkt te zijn, een Iglo bouwen kan heel lastig zijn, maar het is een leuke bezigheid en als u het afkrijgt is het helemaal geweldig. Begin laag en met een dikke wand, probeer zo steeds verder naar het midden te komen, zodat u de Iglo sterk genoeg kan maken om een dak van sneeuw te dragen. Pas op, instortingsgevaar is hierbij altijd aanwezig. Een andere manier om een Iglo te bouwen is blokken proberen te maken van sneeuw. Heeft u ergens een plastic bak staan? Daar kunt u sneeuw instoppen, goed aanstampen en zo kunt u blokken maken om de iglo op te bouwen. U zult wel wat geduld nodig hebben om de iglo te maken, of u kunt het verdelen over meerdere dagen.

Sleeën

Kinderen vinden het vaak geweldig, het is ook nog eens lekker actief en er is helemaal niet zo veel voor nodig. U kunt een slee gewoon in de winkel kopen, zon leuke ouderwetse houten, of een moderne ronde, waar u bijna op de grond zit. Het hoeft helemaal niet nodig te zijn om een slee te kopen. Een simpele plastikzak met handvat is al voldoende voor heel veel sneeuwpret. U kunt opzoek gaan naar een bergje in de omgeving om vanaf te gaan, in de winter kan dat heel leuk zijn want u bent vast niet de enige die dit doet. Zeker met kinderen is het erg leuk om naar een plek te gaan waar ook andere kinderen zijn. Heeft u een beetje een ruime tuin? Probeer zelf een glijbaan van sneeuw te maken! De glijbaan hoeft helemaal niet heel hoog en groot te zijn om veel pret te kunnen beleven. In eigen tuin is voor de kinderen ideaal, dan kunnen ze gewoon zelf hun gang gaan.

Schaatsen

Helaas kan het niet altijd, maar als het kan is het leuk om te doen. Zoek een mooie plek op om te schaatsen, het kan verstandig zijn om dit te doen op een plek waar in de gaten wordt gehouden of het ijs dik genoeg is, om ongelukken te voorkomen. Schaatsen is nogal vanzelfsprekend, maar u kunt er natuurlijk wel iets bijzonders van maken. Neem een rugzak met een kleed en wat lekkers mee, ga een flink stuk schaatsen en zoek een plekje langs de kant op waar u lekker wat kunt eten, met partner, kinderen of helemaal alleen. Het kan heerlijk zijn om te genieten van een pauze als u actief bezig bent. Heeft u kleine kinderen? Neem een slee mee het ijs op, waar uw kind op kunt zitten. U kunt het kind zo meetrekken met het schaatsen, na even oefenen is dat vrij simpel en kost het bijna geen extra energie. Voor het kind geweldig en voor u extra gezellig.
© 2014 - 2024 Nikkay, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sneeuwplezier: hoe maak je de mooiste sneeuwpop?Sneeuwplezier: hoe maak je de mooiste sneeuwpop?Als de sneeuw weer valt hopen we met zn allen natuurlijk één ding: laat het niet dooien! Met sneeuw kun je ongelooflijk…
Spelletjes met sneeuw en ijs: een aantal klassiekersSpelletjes met sneeuw en ijs: een aantal klassiekersIn de winter kan het al eens gebeuren dat het sneeuwt en ijzelt. Iedere keer weer dolle pret voor de kinderen en als het…
Leuke dingen doen met de sneeuwLeuke dingen doen met de sneeuwIn Nederland komt sneeuw niet heel erg vaak voor. Als er sneeuw blijft liggen levert dit meestal voor bijvoorbeeld wegge…
Potplanten in de winterPotplanten op het balkon of in de tuin kunnen de winter prima overleven. Je kunt ze verzorgen door ze dicht bijeen te ze…
Nikkay (21 artikelen)
Gepubliceerd: 20-08-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.