Gothic & Fantasy evenementen in Nederland

Soms zit je met vreemd geklede mensen in de trein en het is geen carnaval. Het lijkt wel alsof heel gothic en fantasy liefhebbend Nederland uitrukt om iets te gaan doen. Altijd al nieuwsgierig geweest naar waar zij heengaan? Of wellicht heeft u zelf interesse in het bezoeken van zo'n evenement? Hieronder leest u korte reviews van enkele evenementen.

De evenementen

Nox Obscura

De eerste editie vond plaats in oktober 2009 in Amersfoort. Het wordt georganiseerd door Vana Events. Dit is één van de kleinere beurzen en ik zou deze dan ook alleen aanraden als u zelf in Amersfoort of omgeving woont, of fan bent van één van de bands die optreden. Er waren niet zoveel stands, maar de locatie was wel sfeervol aangekleed en elke stand bood iets nieuws. De bezoekers komen geheel in stijl en de muziek was gevarieerd. De kosten waren destijds 12.50 euro. Het is overdekt. Alleen voor de (schone) toiletten moet u naar buiten.
http://www.nox-obscura.nl

Elf Fantasy Fair

Dit is één van de grootste fantasy evenementen in Nederland. De entree bedraagt elk jaar zo rond de 18 euro voor één dag (het duurt twee dagen). Het is een groots opgezet evenement met veel schrijvers, acteurs, bands, stands en mensen. Jammer is wel dat de Elf Fantasy Fair de laatste jaren zo commercieel is geworden. Voorheen waren er veel verklede mensen, maar dat is nu afgenomen. Het is wel ontzettend leuk en gezellig. U kijkt er uw ogen uit. Een walhalla voor elke fantasyfreak. De Elf Fantasy Fair vind twee keer per jaar plaats waarvan eenmaal per jaar in Utrecht. Dat is altijd in april. De locatie (Haarzuilens) is ook fantastisch gekozen en draagt zeker bij aan de sfeer. Al met al voelt het, met enig inlevingsvermogen, als een dagje ontsnappen uit de realiteit. Het geheel wordt in de buitenlucht gehouden, maar er zijn wel tenten.
http://www.elffantasyfair.com

Gothic en Fantasy Beurs

Tweemaal per jaar wordt de Gothic en Fantasy Beurs gehouden in de evenementenhal in Rijswijk. Het is behoorlijk ruim opgezet en de bezoekers kleden zich in stijl. Er zijn twee zalen en u kunt er van alles vinden. De aangeboden collectie is namelijk groot, maar hier en daar ook wel van hetzelfde. Het geheel is overdekt en er is goed eten aanwezig. Ook hier vind u voldoende amusement in de vorm van schrijvers, modeshows en bands. Het is behoorlijk goedkoop, de entree bedraagt zo'n 8 euro. Meestal is er gelijktijdig nog een beurs die u ook kan bezoeken.
http://www.evenementenhalrijswijk.nl/

Summer Darkness

Dit evenement is voor de gothic muziek liefhebbers. Er is ook een "beurs" aanwezig, maar die is erg klein. De concerten vinden plaats door heel Utrecht in sfeervolle locaties zoals kerken. Het evenement duurt 5 dagen. De sfeer is er erg gezellig en de bezoekers zijn in stijl, maar heel gevarieerd gekleedt. Het echte feest begint meestal in de avond pas, als de concerten gegeven worden. Tussendoor zijn er nog modeshows. Summer Darkness wordt in juli gehouden, maar er is ook een winter editie.
http://www.summerdarkness.nl

Castlefest

Wordt vaak omschreven als een kleinere versie van de Elf Fantasy Fair en wordt ook door Vana Events georganiseerd. Castlefest heeft ook altijd genoeg entertainment te bieden. U kunt er opnieuw je alternatieve kledingkast vullen of je fantasy collectie uitbreiden, want ook hier zijn stands aanwezig. Castlefest vind plaats in augustus en duurt drie dagen. De entree bedraagt 14 euro. Het geheel vind in de buitenlucht plaats, maar er zijn ook tenten. Castlefest vind plaats in Lisse.
www.castlefest.nl

Tokyo Decadance

Tokyo Decadance tourt de wereld rond en doet vaak ook Nederland aan. Het werd in 2008 gehouden in de Goliath in Amsterdam, het is dus overdekt. Het is echt een dansfeest. Er is veel entertainment. Er zijn modeshows, artiesten en acts. Er hangt een uitstekende sfeer en het publiek is erg gevarieerd. Van lolita's tot draq queens. De entree was niet erg duur, zo rond de 10 euro. Het zaaltje was klein, maar dat maakte het juist gezellig. Tokyo Decadance werd door Medusa georganiseerd.
www.tokyodecadance.nl

Bal du Masque

Voor een gemaskerd bal moet u opnieuw naar de Goliath in Amsterdam. Het is niet persé een dansfeest, maar wel gezellig. Er is een open haard en een tuin. Er is voldoende absinth aanwezig en de muziek is erg sfeervol. Zonder masker kunt u Bal du Masque niet betreden, daarom worden er ook maskers aan de deur verkocht. Er worden optreden gegeven en u vind er opnieuw stands. Ook hier is het publiek geheel in stijl en erg gevarieerd. De prijs is onbekend, maar zal waarschijnlijk tussen de 7 en 15 euro zijn. Bal du Masque wordt door Medusa georganiseerd.
www.baldumasque.tk

Voor het eerst naar een evenement?

Schroom dan niet om alles uit de kast te halen. Bijna alle bezoekers dragen hun gothic of fantasy kleding. Bekijk de foto's op de websites voor een impressie. U zult niet voor schut lopen. Als u zich schaamt en liever niet in uw kleding de trein wilt nemen, bedenk u dan dat meer mensen die dag zo gekleed zo zullen gaan. U zult dus niet de enige zijn die vleemuisvleugeltjes of een hoepelrok aanheeft.

Neem ook altijd contant geld mee. Vaak kunt u niet pinnen. Als u wel kunt pinnen, dan staat er vaak een enorme rij voor het pin automaat. Bedenk van tevoren wat u misschien wilt kopen en neem voldoende mee. Goed op uw portemonnee letten en u bespaart uzelf een hoop ellende. Het eten is niet altijd optimaal. Gaat u meerdere dagen? Neem dan ook uw eigen eten en drinken mee.
© 2009 - 2024 Shirley, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gothic: KledingEr is niets indrukwekkender dan de kledij van de gothic. Of e het wilt toegeven of niet, het is altijd indrukwekkend om…
Gothic: De MuziekVele mensen vragen zich af wat gothic-muziek inhoudt. Deze vraag is heel erg simpel te beantwoorden: het is muziek waar…
Gothic, een donkkerromatische levensstijlGothic, een donkkerromatische levensstijlGothic is een levensstijl die vandaag de dag alom bekend, maar vaak onbegrepen is. Daarom wil ik met dit artikel probere…
Car Seat Headrest - Twin Fantasy: moderne lo-fi-klassiekerCar Seat Headrest - Twin Fantasy: moderne lo-fi-klassiekerDe indierockband Car Seat Headrest bracht voor zij een platendeal kreeg al een aantal albums digitaal uit. Ronduit de po…

Voetbalreis naar Engeland of Spanje goedkoop boekenVoetbalreis naar Engeland of Spanje goedkoop boekenGoedkoop een voetbalreis boeken naar een van de grote Europese topcompetities? Naar Spanje met het vliegtuig, twee nacht…
Bronnen en referenties
  • http://eccentricshops.110mb.com
Shirley (4 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.