Wat te doen op het strand?

Wat te doen op het strand? Eindelijk ligt u op het zo naar uitgekeken strand en uiteindelijk weet u nog niet wat u moet doen. Dit komt helaas vaak genoeg voor. Maar wat zijn nu de meest bekende dingen die u kunt doen op het strand naast zwemmen?

Voetballen

Zorg dat u een bal bij u heeft om lekker te kunnen voetballen, het mag natuurlijk ook een formaat kleiner dan een gewone voetbal zijn. Maak van simpele dingen zoals kledingstukken die u bij u heeft 2 doelpalen en speel tegen een ander persoon. Mocht er geen ander persoon zijn kunt u nog altijd proberen de bal zo lang mogelijk hoog te houden.

Schelpen zoeken

Een van de meest bekende dingen die u kunt doen op het strand is schelpen zoeken, deze spoelen aan uit zee en liggen dan ook overal op het strand. Misschien kunt u de uitdaging aangaan met iemand wie de grootste schelp kunt vinden, of ga zelf schelpen verzamelen en maak er een tekening van op het strand.

Krabben zoeken

Naast schelpen kunt u natuurlijk ook andere dingen vinden op het strand, denk hierbij bijvoorbeeld aan krabben die van nature in zee leven. Het is over het algemeen lastiger om krabben of oude krabben pootjes te vinden dan mooie schelpen, maar dit kunt u ook als een mooie uitdaging zien.


Zandkasteel bouwen

De meest bekende activiteit op het strand is nog steeds een zandkasteel bouwen. Afhankelijk van wat u bij u heeft als attributen kunt u de meest prachtige dingen maken en mocht u het nu echt heel leuk vinden kunt u altijd nog meedoen met wedstrijden die worden georganiseerd.

Iemand onder graven

Wat is er nu leuker dan dat u iemand (uiteraard wel met toestemming!) onder mag graven zodat alleen zijn of haar hoofd nog boven het zand uitsteekt? Een leuk tijdverdrijf zolang er wel met respect met elkaar om wordt gegaan en u elkaar kunt vertrouwen. Zorg dat u diegene ook weer uitgraaft om verzuring van spieren te voorkomen.

Kaarten

Dit moet u dan wel van te voren meenemen, maar kaarten of een ander simpel spel is ook gewoon leuk om te doen als u niet stil kunt liggen in de zon. Een strandtentje kan hierbij uitkomst bieden ter bescherming van wind en rondvliegend zand.


Tekenen in het zand

Klinkt misschien erg simpel, maar u kunt altijd ook nog tekenen in het zand en dat zo uitgebreid doen als u zelf wilt. En waarom geen romantisch hart tekenen voor iemand waar u van houdt? U kunt natuurlijk dit ook combineren met andere activiteiten door eerst schelpen te gaan zoeken en daar vervolgens een tekening mee te maken.

Vliegeren

Ook dit moet u van te voren dan wel meenemen, maar door de vaak sterkere wind aan zee kan het erg leuk zijn om te gaan vliegeren. Afhankelijk van uw budget en ervaring kunt u besluiten om de vlieger gewoon proberen in de lucht te houden of er wat meer trucjes mee uit probeert te halen.
© 2012 - 2024 Scg94, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zandkasteel en zandsculptuur op het strandZandkasteel en zandsculptuur op het strandHet strand is bij uitstek geschikt voor het maken van zandkastelen. Er is ruimte en zand in overvloed. In de zomer worde…
Massastranding van zwaardschedes op het strandMassastranding van zwaardschedes op het strandElke winter is het raak. Strandwandelaars ontwaren duizenden, misschien wel miljoenen schelpen van zwaardschedes, lange…
De leukste strandsportenHet is heerlijk weer. Tijd om lekker naar het strand te gaan. Maar je hebt geen zin om alleen te luieren, maar wil ook a…

Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Met kinderen op vakantie als alleenstaande ouder?Met kinderen op vakantie als alleenstaande ouder?Wat zijn de mogelijkheden voor op vakantie gaan als je als alleenstaande ouder bent, ook wel eenoudergezin genoemd. Uit…
Scg94 (27 artikelen)
Gepubliceerd: 08-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.