Argentinië: Omgeving Buenos Aires en Oostkust

Argentinië: Omgeving Buenos Aires en Oostkust Argentinië, een enorm land met veel bezienswaardigheden. Lees hier wat u kunt doen in de omgeving van Buenos Aires en in de oostkust.

Buenos Aires

Estancias

Vele landgoederen, estancias genoemd, nodigen in de omgeving van Buenos Aires uit voor een feestje op het land. Op de Estancia Cabaña La Tarde worden de gasten ’s morgens met een ‘empanadas’ en een thee begroet. Dan gaan zij met een sulky over de velden en weiden. Tot het landelijke leven hoort natuurlijk ook een deftige ‘asado’ (Argentijnse barbecue), gitarenconcert, polo en andere ruiterspelen en varkensrennen.
Naam: Estancia la Tarde

Kaart Argentinië / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Kaart Argentinië / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Rondom het prachtige landhuis van Estancia Villa María ligt een groot park. Rijden en een ‘asado’ horen tot het programma. Het is mogelijk om hier te blijven overnachten.
Adres: Máximo Paz, Ruta 205

La Plata

50 kilometer van Buenos Aires ligt de provinciehoofdstad La Plata. In 1882 ontstond een moderne stad met architectonische zaken. De mooiste wandeling door de stad begint op de Plaza Moreno waar de kathedraal staat, een Nieuw-Gotisch werk van 1885. De monumentale ramen zijn reproducties van de kerkramen van Chartres in Frankrijk. Een bezoek aan het Museode Ciencias Naturales loont zich, vooral vanwege zijn unieke verzameling van fossiele zoogdieren. (adres: Paseo del Bosque)

San Antonio de Areco

In San Antonio de Areco lijkt de tijd stilt te staan. In de 16e werd de gehele regio aan een Spaanse conquistadores toegedeeld en later in landgoederen onderverdeeld waar de paarden en runderen gefokt werden. In het museumdorp Parque Criollo y Museo Ricardo Güiraldes zijn enkele gebouwen behouden die de dichter Ricardo Güiraldes in zijn Don Segundo Sombra vereeuwigde.

Tigre

30 kilometer noordelijk van Buenos Aires begint de wijd vertakte delta Río Paraná. De rond 2.600 km2 grote delta is een sompige eilandenwereld. De zuidelijkste rivierarm is de Río Luján, waar de linkeroever voor de monding in de stad Tigre ligt. Tussen de rivieren Luján en Paraná strekt een ongeveer 100 km2 groot beschermd natuurgebied: Paraná de las Palmas. Er zijn boottochten en wandelingen onder leiding van geleerden mogelijk, met als afsluiting van de dag een overnachting op de camping. (adres: Viamonte 610, 1e verdieping)

Tigre wordt vaak als Venetië betiteld. Bootjes transporteren producten uit de regio, vooral fruit, door de wirwar van het water, en bonte markten nodigen uit voor uurtjes snuffelen. Aan boord van een kleine excursieboot gaat u naar het eiland in delta. Talrijke reisbureaus in de hoofdstad bieden excursies naar Tigre aan.

De Oostkust

Mar del Plata

Barranca de los Lobos
20 kilometer zuidelijk van Mar del Plata vindt u een zeeleeuwenkolonie in de natuurlijke omgeving, bij een stenenstrand.

Cariló en omgeving

De mooiste plaats aan de gehele toeristische kust: Cariló. Het plaatsje ligt rond 120 kilometer noordelijke gelegen van Mar del Plata. Dichte bossen tussen de huizen zorgt voor afzondering. De straten zijn nog niet geasfalteerd, en ook wat architectuur betreft heeft de stad haar eigen voorstellingen. Nieuwe projecten zullen zich harmonisch in het totale plaatje invoegen.
10 kilometer noordelijk ligt de grote vakantieplaats Pinamar, met alle dienstverleningen die in Cariló niet gelijk te vinden zijn. Ongeveer 10 kilometer zuidelijk ligt het grotere Villa Gesell, vanwaar u met Jeeps of met een strandbuggy over de duinen kan vertrekken. (adres: Pedro Cuevas, Av. Buenos Aires/ Circunvalacíon) 276 treden leiden naar de 54 meter hoge vuurtoren. Het uitzicht is schitterend, de vuurtoren staat namelijk al 64 meter boven de zeespiegel. Overnachting is hier mogelijk.

San Clemente del Tuyú

Estancia Juan Gerónimo
Halverwege tussen Buenos Aires en San Clemente vindt u de estancia op een 40 km2 wijd terrein. Het is een ideale plek voor birdwatching aan de lagune, u kunt hier bijna 60 verschillende vogelsoorten bekijken. Het is mogelijk een tweedaagse tour met geleerden te boeken. (adres: Reconquista 617)
© 2008 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoofdstad van Argentinië: Buenos AiresDe hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires. Buenos Aires is een echte wereldstad en een van de meest levendigste van Zu…
Argentijnse tango verguisd en geroemdArgentijnse tango verguisd en geroemdDe tango vindt zijn oorsprong in Afrika en is van daaruit met de slaven meegekomen naar Zuid Amerika. De tango heeft zij…
Een rondreis Patagonie makenEen rondreis Patagonie makenEr is een aantal bestemmingen in de wereld die bij velen tot de verbeelding spreken, maar die vaak zo onbereikbaar lijke…

Argentinië: Omgeving MesopotamiëMesopotamië, een gebied in Argentinië, ligt tussen de rivieren Paraná en Uruguay. Het bestaat uit een laag berg- en heuv…
Informatie over ArgentiniëArgentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika en tevens het meest Europese land op het Zuid-Amerikaanse con…
Bronnen en referenties
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 27-03-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.