Tuincentra met een mooie kerstshow/kerstmarkt

Tuincentra met een mooie kerstshow/kerstmarkt Voor de kerst zijn er vele kerstmarkten te bezoeken, in binnenland en buitenland. Vooral de kerstmarkten in Duitsland zijn erg populair. Helaas kost een bezoekje aan zo een kerstmarkt aardig wat geld. Niet alleen het vervoer er naartoe kost vaak veel geld. Maar een eventuele overnachting in de buurt is ook niet gratis. En zo een kerstmarkt ligt vaak ook niet even om de hoek. Een mooie en goedkope oplossing is hiervoor om tuincentra te bezoeken. Er zijn tuincentra die hun tuincentrum tot een geweldig kerstparadijs omtoveren. Vaak veel sfeervoller en mooier dan een kerstmarkt. Een echte kerstshow dus.

Tuincentrum de Boet

In Hoogwoud ligt, vanaf oktober, één van de mooist versierde tuincentrums van Nederland. Namelijk tuincentrum de Boet. Dit tuincentrum heeft een zeer grote naamsbekendheid in de kop van Noord-Holland. Ieder jaar worden er door vele bejaardentehuizen, instellingen en bedrijven uitjes georganiseerd om de kerstshow van tuincentrum de Boet te mogen bewonderen. Het tuincentrum is zo populair met zijn kerstshow dat er op de drukste momenten (na Sinterklaas) het verstandig is om bij het tuincentrum te reserveren om met groepen de show te kunnen bezichtigen.

Naast deze kerstshow vind je een echt levende stal van Jozef en Maria. Kinderen krijgen er gratis warme chocolademelk. In tuincentrum de Boet vind je ook een café waar je wat kunt eten en drinken. Naast dat de show bewonderd mag worden kun je daar natuurlijk ook verschillende kerstartikelen kopen. Wil je er een keer naar toe gaan, ga dan in de ochtend als het tuincentrum net is geopend. Het is er dan nog relatief rustig en je kunt alles op je gemak bekijken zonder dat je omver gelopen wordt door andere mensen. Kom je op een drukker moment? Houd er dan rekening mee dat het dan echt heel druk kan zijn en de kans groot is dat je verder weg moet parkeren. Ondanks het grote parkeerterrein komt het in de kerstperiode voor dat je door verkeersregelaars naar een andere parkeergelegenheid wordt gestuurd. Voor openingstijden en adres kijk op tuincentrum de Boet.

Tuincentrum Osdorp

In Amsterdam steekt tuincentrum Osdorp met kop en schouders boven andere tuincentra uit. Dit tuincentrum mag zich echt het mooiste versierde (kerst)tuincentrum van Amsterdam noemen. Ieder jaar weer weet dit tuincentrum iedereen te verassen met verschillende thema's van kerst in hun kerstshow. Kinderen vinden tuincentrum Osdorp helemaal geweldig. Er zijn in dit tuincentrum namelijk heel veel kinderactiviteiten. Zo is er een rondrijdend treintje, een vertellende ijsbeer en een ski-lift die over de minidorpen heen gaat. Het gezellige tuincafé maakt het echt helemaal af. Tuincentrum Osdorp heeft een groot eigen parkeerterrein waar gratis geparkeerd mag worden. Maar je kunt naar tuincentrum Osdorp ook uitstekend met het openbaar vervoer komen. Voor een impressie, het adres en de openingstijden kun je kijken op tuincentrum Osdorp.

Tuincentrum het Oosten

Groot, groter, grootst. Dat mag met recht gezegd worden. Tuincentrum het Oosten is met zijn 80.000 m2 het grootste tuincentrum van Nederland. Door de grootte van dit tuincentrum is de kerstshow wel wat minder intiem dan de andere kerstshows. Maar tuincentrum het Oosten heeft wel heel erg zijn best gedaan om toch een hele gezellige sfeer te creëren. Naast de alleraardigste kerstshow kun je ook hier in het café genieten van een kopje koffie. Ben je uitgekeken op de kerstshow dan is er daarna nog altijd nog een mogelijkheid om even te kijken op de andere afdelingen van dit tuincentrum. Voor dit tuincentrum kun je gerust even een paar uur de tijd nemen. En vergeet vooral niet je wandelschoenen aan te trekken, want er zullen aardig wat meters gelopen worden in dit imposante tuincentrum. Parkeren is absoluut geen probleem, want de parkeerterreinen zijn heel erg groot. Voor informatie en adres kijk op tuincentrum het Oosten.

Kerst-uitverkoop

Ook de kerstspullen in Nederland zijn niet echt goedkoop te noemen. Maar je kunt flink je slag slaan tijdens de kerst-uitverkoop. Bij de meeste tuincentra begint de kerst-uitverkoop al enkele dagen voor de kerst. Met 10 tot 25 procent korting. Na de kerst begint de grote kerstuitverkoop met kortingen tot wel 80 procent. Wil je je slag slaan tijdens zo een uitverkoop, wacht er dan niet te lang mee. Want een paar dagen na het begin van de uitverkoop zijn de kerstshows al heel erg leeg en zijn de leukste dingen al verkocht. Tijdens de uitverkoop is het soms nog wel drukker dan voor de kerst. Alles moet immers zo veel mogelijk verkocht worden om volgend jaar weer met de mooiste en nieuwste dingen op de kerstshow te kunnen pronken. Tuincentra willen het liefst zo min mogelijk opslaan voor volgend jaar. Dus vaak gaan echt dure spullen weg voor een habbekrats.
© 2015 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 leuke gezinsuitjes voor in de kerstvakantie10 leuke gezinsuitjes voor in de kerstvakantieDe kerstvakantie is bij uitstek een periode om er gezellig op uit te gaan met het gezin. Niet alleen de kinderen, maar o…
Kerstmarkt in Keulen is een aanrader!Na elke zomer leven we naar het einde van het jaar toe. In december valt er immers ook weer genoeg te beleven met de ver…
Tuincentra: het bezoeken van een tuincentrumTuincentra: het bezoeken van een tuincentrumAlle spullen die u nodig heeft voor uw tuin kunt u kopen in een tuincentrum. Veel mensen bezoeken daarom een tuincentra…

Garnalen vissen op een paard in zee; uniek in de wereld!Garnalen vissen op een paard in zee; uniek in de wereld!Vis wordt gevangen door moderne viskotters. Toch is er ook een traditionele vorm van vissen, die anders dan met een schi…
Praktische informatie over het Ulurugebergte in AustraliëPraktische informatie over het Ulurugebergte in AustraliëUluru is een beroemde berg in Australië. De miljoenen jaren oude berg valt duidelijk op vanwege zijn bijzondere verschij…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
  • www.deboet.nl
  • www.osdorp.nl
  • www.tuincentrumhetoosten.nl
Lautof (148 artikelen)
Gepubliceerd: 18-12-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.