Kermis Düsseldorf, de grootste kermis van Europa

Kermis Düsseldorf, de grootste kermis van Europa De kermis in Düsseldorf staat bekend als een van de grootste kermissen van Europa. Er staan zo'n 450 attractie, waarvan er zeker 45 grootvermaak zijn. Deze kermis staat langs de Rijn en telt jaarlijks zo'n 4,5 miljoen bezoekers.

De kermis het algemeen

De kermis in Düsseldorf heet officieel de Rheinkirmes en behoort tot een van de grootste kermissen van Europa. De kermis bevindt zich aan de oevers van de Rijn, wat natuurlijk een prachtige locatie is. Deze kermis is ooit ontstaan als een feesttent met een enkele attractie. De kermis is altijd in de zomer, in juli. Een groot verschil met de kermissen in Nederland is dat die van Duitsland altijd biertenten bevatten. En natuurlijk verkopen ze er ook braadworsten. Typisch Duitse dingen dus, welke de sfeer van de kermis zeker ten goede komt. Ook zijn er diverse DJ's, bands en ander entertainment. Dit in combinatie met de kermis staat garant voor een dag vol plezier en gezelligheid.

Wat de kermis in Düsseldorf erg bijzonder maakt is dat er heel veel ruimte beschikbaar is en er dus attracties aanwezig zijn die normaal alleen in pretparken staan, zoals grote achtbanen, een gigantisch reuzenrad en een spectaculaire indoorachtbaan.
De prijzen zijn ook niet heel erg duur. Deze variëren van € 2,- tot € 5,- met soms een uitloper naar € 8,-. De kermis is geschikt voor jong en oud en is ook goed bereikbaar. Als je in de Altstad parkeert zijn er gratis ferry's naar het kermisterrein. Een aanrader is eigenlijk wel om een hotel te pakken voor een nacht. Zo kun je 's avonds ook optimaal genieten van alle mooie verlichting en eventueel nog een drankje drinken.

Vele mensen die al op deze kermis zijn geweest geven aan dat het net is alsof je in een pretpark bent, zo groot is het. De oppervlakte is dan ook 165.000 m². Ook is er altijd een dag met het beroemde supervuurwerk. Je kunt dan genieten van een prachtige vuurwerkshow.

Een aantal opvallende attracties

Hollenblitz

De Hollenblitz is een zeer populaire attractie op de Duitse kermissen. Dit is tevens ook de grootste indoorachtbaan ter wereld! De Hollenblitz reist alleen door Duitsland. In deze attractie raas je met 80 kilometer per uur door een oude mijn. De gondels waar je inzit draaien ook nog eens rond. Deze attractie bevat meer dan een miljoen LED lampjes. Ook bezit de Hollenblitz een waterval van twintig meter hoog, waar zo'n 300 liter water per seconde uitkomt.

Deamonium

Dit is het grootste mobiele spookhuis ter wereld en heeft een capaciteit van 2.000 bezoekers per uur. Dit spookhuis bevat vier verdiepingen. Je zit in draaiende wagentjes, zo beleef je het spookhuis van alle kanten.

Olympia Looping

Dit is de grootste transportabele achtbaan ter wereld. Deze achtbaan bevat vijf loopings in de kleuren van de ringen van de Olympische Spelen. De achtbaan gaat zo'n 100 kilometer per uur.

Alpina Bahn

Ook dit is een grote achtbaan. Van de buitenkant ziet deze achtbaan er niet spectaculair uit, maar het is zeker de moeite waard om hier in te gaan. De krachten die vrijkomen tijdens de rit maak je maar zelden mee. Deze baan bevat 4,8 G krachten en gaat zo'n 80 kilometer per uur.

Spinning Racer

Een compacte maar erg leuke achtbaan, je raast hier in een hoog tempo de baan. De gondels bevatten vier zitplaatsen en ze draaien ook rond voor een heerlijk gevoel.

Konga XXL

De Konga XXL is ook een gigantische attractie. Je zit hier een een cirkel en je slingert heen en weer terwijl de cirkel waar je inzit ronddraait.

Power Tower

Dit is de grootste en hoogste transportabele vrijval toren ter wereld. Hij is 66 meter hoog. Je wordt naar boven gelift en bovenin blijf je nog een tijdje hangen zodat je kunt genieten van het uitzicht en dan ineens maak je een vrije val naar beneden.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Tilburgse KermisDe Tilburgse KermisIedereen heeft er wel eens van gehoord: De kermis in Tilburg. Deze kermis die enkele dagen per jaar aanwezig is in Tilbu…
Vijf bijzondere kermisattracties uitgelichtVijf bijzondere kermisattracties uitgelichtKermisattracties, wie kent ze niet. Iedereen is vast weleens op een kermis geweest. Meestal zijn er vele soorten attract…
Waar komt het woord 'Kermis' vandaan?Waar komt het woord 'Kermis' vandaan?Kermis, een feest waar vele mensen jaarlijks naar uitkijken. Het moment van het jaar waar ze even helemaal kunnen losgaa…
Linnanmäki: een pretpark in HelsinkiLinnanmäki: een pretpark in HelsinkiOp ongeveer 13 minuten rijden ten noorden van het centrum van de Finse hoofdstad Helsinki ligt het pretpark Linnanmäki.…

Indoor speeltuinen omgeving Eindhoven/HelmondIndoor speeltuinen omgeving Eindhoven/HelmondNederland is een mooi land waar veel te doen is, maar helaas zit het weer niet altijd mee. Voor de kids is er tegenwoord…
Landgoed Hoenderdaell, dierenpark Anna Paulowna (Kop van NH)Landgoed Hoenderdaell, dierenpark Anna Paulowna (Kop van NH)In de kop van Noord-Holland bij Anna Paulowna vind je Landgoed Hoenderdaell. Het is een langgerekt landgoed met een kind…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 22-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.