De mooiste campings in Sardinië - Italië

De mooiste campings in Sardinië - Italië Sardinië heeft tal van prachtige campings en de omgeving is rijk aan natuurgebieden, wandel- en fietsroutes, mooie winkelsteden, schilderachtige dorpjes, prachtige stranden en lokale markten. De streek Sardinië heeft de toerist werkelijk van alles te bieden en de campings zijn er ook zeker niet mis! Hier vind je de beste campings in Sardinië.

Sardinië

Het prachtige Sardinië staat bekend om de grote winkelsteden, de vele excursies die je er kunt maken, de gastvrije dorpjes met de lokale markten, de natuurgebieden en de vele sportmogelijkheden op het land en op het water. Het is dan ook niet zo vreemd dat er in de omgeving tal van goede campings te vinden zijn. Dit zijn de beste campings die Sardinië rijk is.

Camping Torre del Porticciolo

Deze luxe camping in Sardinië is te vinden in de gezellige plaats Torre del Porticciolo. Deze camping is echt bedoeld voor gasten die gaar in alle luxe kamperen en een heel scala aan faciliteiten om zich heen hebben. Op het ruim opgezette terrein van Camping Torre del Porticciolo vind je onder meer een mooi zwembad met apart kinderbad voor de jonge gasten van de camping, een tennisbaan en tafeltennistafels. Bij het zwembad kun je gebruik maken van ligbedden.

Accommodaties
De staanplaatsen op deze camping zijn mooi ruim, net verzorgd en voorzien van een stroomaansluiting. De plaatsen liggen voor een deel in de schaduw. Wil je toch in wat meer luxe verblijven op deze camping? Dan kun je op een ander deel van het terrein een geschakelde of vrijstaande vakantiewoning huren. Wanneer je op Camping Torre del Porticciolo verblijft met een kind jonger dan vier jaar, ben je verplicht een wieg te huren als je in een accommodatie van de camping verblijft.

Omgeving
Camping Torre del Porticciolo ligt op vijftien kilometer afstand van het bruisende centrum van Alghero, op tien kilometer van Alghero Airport en op twintig kilometer van Porto Torres. De camping ligt aan een romantische baai met een zandstrand dat wordt omgeven door rotsen. Dit strand is zelden erg druk, dus je kunt er op een ontspannen manier genieten van de zon en het heldere water.

Camping d’Erba Rossa

Deze schaduwrijke familiecamping is te vinden in Marina d’Erba Rossa, een prachtige plaats direct aan de Middellandse Zee. Op het terrein is een leuk zwembad te vinden met een apart gedeelte voor jonge kinderen, zodat ook zij veilig van het verkoelende water kunnen genieten. Er is een sfeervol restaurant met een zonnig terras en in de avonden kun je hier vaak genieten van live muziek. Deze camping heeft slechts een enkel minpuntje. Er is een plaatselijke disco te vinden naast het kampeerterrein en de muziek die hier gedraaid wordt is tot diep in de nacht te horen op de staanplaatsen.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping d’Erba Rossa zijn mooi ruim, net verzorgd en liggen op vlak terrein. Het terrein waarop de staanplaatsen zich bevinden lijkt erg op een stukje wilde natuur, zoals het door de leiding ook bedoeld is. Een groot deel van de staanplaatsen is voorzien van een stroomaansluiting en enkele plaatsen beschikken ook over water en een afvoer.

Omgeving
Camping d’Erba Rossa ligt direct aan de Middellandse Zee. Grotere kinderen en volwassenen kunnen hier van het strand en het verkoelende zeewater genieten. Voor kleine kinderen is het strand niet erg geschikt. Het loopt vrij stijl af en het water kan snel diep worden. Het gezellige plaatsje Marina d’Erba Rossa is gastvrij en er worden regelmatig markten gehouden. Ook kun je hier winkelen in de kleine winkelstraten of een terrasje pakken.

Camping Bella Sardinia

Deze sfeervolle familiecamping ligt in Sardinië, in de charmante plaats Torre del Pozzo Cuglieri. Op het kampeerterrein vind je een mooi zwembad met een apart bad voor de kleinere bezoekers van de camping. Er is een animatieteam aanwezig in het hoogseizoen. Dit team zorgt niet alleen voor vertier voor de kinderen, maar ook voor de volwassen gasten. Er is een leuke midgetgolfbaan, een uitstekend restaurant en een ruime supermarkt.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping Bella Sardinia zijn ruim en voorzien van een stroomaansluiting. De plaatsen zijn net verzorgd, vlak en schaduwrijk. Ook kun je verblijven in een ruime bungalowtent of een luxe stacaravan. Deze accommodaties beschikken over een privéterras met tuinmeubilair.

Omgeving
Camping Bella Sardinia ligt in een adembenemend natuurgebied op het schiereiland Sinis-Penisula. Direct aan de voet van de camping vind je een mooi wit zandstrand, waar je kunt genieten van de zon en het heldere water. De overige drie zijden van de camping worden gevormd door een pijnboombos. Hier kun je genieten van lange wandel- en fietstochten in de schaduw van de hoge bomen.

Camping La Dune

Deze kleinschalige camping in het prachtige Sardinië is te vinden in de charmante plaats Muravera. Het is een echte familiecamping en veel gezinnen die hier eens de vakantie hebben doorgebracht komen weer terug. Er zijn veel leuke dingen te doen voor jong en oud. Zo is er een mooi zwembad met een ruime ligweide en een apart kinderbad voor de jonge bezoekers. Er is een spannende speeltuin en een mooi voetbalveld. Tot half twaalf in de avond is er een druk animatieprogramma vol sport- en spelactiviteiten voor de gasten.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping La Dune zijn vrij ruim, liggen op vlak terrein en zijn voorzien van een stroomaansluiting. In totaal heeft deze gemoedelijke camping slechts 130 staanplaatsen. Een apart deel van de camping is gereserveerd voor de gasten die in wat meer luxe op de camping willen verblijven. Hier zijn de luxe stacaravans te vinden. Bij iedere stacaravan is een parkeerplaats aanwezig.

Omgeving
De directe omgeving van Camping La Dune is natuurrijk en goed geschikt om te voet of per fiets te verkennen. Op korte afstand van de camping vind je een manege, waar je een paard kunt meenemen om daarmee de omgeving te gaan verkennen. Ook is er in de nabije omgeving een duikschool te vinden voor de liefhebber. Het strand is kindvriendelijk, dus iedereen kan hier genieten van diverse watersporten, de zon en het verkoelende water.

Camping Cogno Bianco

In Sardinië, in het plaatsje Tortoli, ligt deze kleinschalige familiecamping in een mooie omgeving. De camping is goed geschikt voor iedereen die van natuur houdt, pure rust zoekt tijdens de vakantie of er graag op uit trekt. Op de camping zelf zijn namelijk niet erg veel faciliteiten te vinden. Bij de receptie van de camping kun je diverse tips krijgen voor dagjes uit in de omgeving. Daarnaast organiseert Camping Cogno Bianco regelmatig bootexcursies.

Accommodaties
Op dit mooie terrein zijn slechts honderd staanplaatsen te vinden en daarmee kan wel gesproken worden van een zeer kleine camping. De plaatsen zijn vrij ruim en net verzorgd en er is een mogelijkheid de tent op te zetten direct aan het strand. Op een ander deel van de camping zijn vakantieaccommodaties te vinden. Hier staan (toer)caravans, luxe stacaravans en geschakelde vakantiewoningen, waarin je de vakantie in alle luxe kunt doorbrengen.

Omgeving
Camping Cogno Bianco ligt op een mooi stukje Sardinië. De omgeving is natuurrijk en groen. De camping ligt direct aan een mooi strand, waar je kunt zonnen, zwemmen of watersporten. Ook is er de mogelijkheid de natuurrijke omgeving te paard te gaan verkennen. Camping Cogno Bianco ligt op vier kilometer van Arbatax, waar ook de haven en het vliegveld te vinden zijn.

Camping Isuledda

Deze grote camping ligt in Sardinië, in de charmante plaats Cannigione di Arzachena. Er zijn op het ruime terrein sport- en speelvelden te vinden, speeltoestellen voor de kinderen, een gezellige bar en een discotheek. Deze discotheek is geopend tot twee uur in de nacht, maar is geluiddicht, dus de kamperende gasten hebben geen geluidsoverlast. Het terrein is zeer groot, maar lijkt toch erg kleinschalig en intiem door de speelse opbouw en de kleurrijke sfeer. Voor de liefhebber is er een ontspannend wellness center.

Accommodaties
De 700 staanplaatsen op Camping Isuledda zijn ruim en net verzorgd. Sommige plaatsen hebben zelden wind, op andere plaatsen is er altijd een zacht briesje voelbaar. Op een ander deel van de camping zijn de vakantieaccommodaties te vinden. Hier kun je de vakantie doorbrengen in een geschakelde vakantiewoning, een vrijstaande vakantiewoning, een licht appartement, een luxe stacaravan of een (toer)caravan.

Omgeving
De directe omgeving van Camping Isuledda is natuurrijk en ideaal voor het maken van lange wandel- of fietstochten. Op korte afstand van de camping is een zandstrand en een rotsstrand. Het strand loopt langzaam af in zee, waardoor het ook veilig is voor kinderen. Je kunt deelnemen aan een gezellige bootexcursie naar La Maddalena.

Camping Tonnara

Deze vrij kleine camping in Sardinië is te vinden in de charmante plaats Sant Antioco. Deze doortrek- en overnachtingcamping heeft niet erg veel faciliteiten en is daarom goed geschikt voor mensen die er graag op uit trekken, willen genieten van alle rust of van camping naar camping reizen. Wel is er een sport- en speelveld te vinden op het terrein, een tennisbaan en een kleine campingwinkel.

Accommodaties
De staanplaatsen zijn mooi afgebakend en liggen voor een deel aan het water. De bodem bestaat uit zand of gras en is netjes vlak. Bij reservering kun je, indien gewenst, vragen naar een schaduwrijke staanplaats. Alle staanplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting. Een ander deel van de camping is bedoeld voor gasten die in wat meer luxe op de camping willen verblijven. Hier zijn geschakelde vakantiewoningen en luxe stacaravans te vinden.

Omgeving
De directe omgeving van de camping is natuurrijk en daarom ook goed geschikt om er lange wandelingen of fietstochten te maken. Op een kleine kilometer afstand van het terrein is een uitstekend restaurant te vinden, het strand bevindt zich op vijfhonderd meter van Camping Tonnara en ook een visgelegenheid, een supermarkt, watersportmogelijkheden en natuurlijk zwemwater liggen binnen de vijfhonderd meter van het kampeerterrein.

Camping La Tortuga

Deze zeer grote familiecamping is te vinden in het prachtige Sardinië, in de plaats Pinetea di Vognola Mare. Het is bijna moeilijk om hier nog van een echte camping te spreken, want het terrein lijkt meer op een compleet vakantiedorp vol geweldige faciliteiten voor jong en oud. Naast de faciliteiten die je op veel Italiaanse campings wel kunt vinden, vind je hier ook een kapper, een hondenwasplaats en zelfs een compleet watersportcentrum met onder meer duikcursussen, zeilen, windsurfen, kitesurfen en kanovaren. De camping beschikt over zeer luxe sanitair.

Accommodaties
De staanplaatsen zijn erg ruim en mooi verzorgd. In totaal beschikt Camping La Tortuga over zevenhonderd staanplaatsen. De plaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting en een deel van de staanplaatsen beschikt ook over water en een afvoer. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in luxe vakantieaccommodaties. Hier vind je geschakelde vakantiewoningen en luxe stacaravans. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
Sardinië is een natuurrijke streek vol bezienswaardigheden, mooie winkelsteden, historische binnensteden, gastvrije schilderachtige dorpjes en lokale markten. Dit is dan ook precies wat je in de omgeving van de camping kunt vinden. Daarnaast leent de omgeving zich prima voor het maken van lange wandel- en fietstochten door de natuur.

Camping 4 Mori

Deze middelgrote familiecamping ligt in Sardinië, in de charmante plaats Muravera. Er is een mooi zwembad met een apart kinderbad voor de kleinere bezoekers van de camping. Groot en klein kunnen zich vermaken op het sport- en speelveld en er zijn diverse speeltoestellen voor de kinderen op het terrein te vinden. Je kunt op de camping gebruik maken van internet, er is een kleine supermarkt en een discotheek. In het hoogseizoen worden de kinderen vermaakt door een professioneel animatieteam.

Accommodaties
De 308 staanplaatsen van Camping 4 Mori zijn ruim en liggen op een vlakke zandbodem. De plaatsen zijn allemaal voorzien van een stroomaansluiting en zijn mooi afgebakend. De meeste plaatsen liggen in de schaduw. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in een mooi appartement of in een sfeervolle vakantiewoning. Bij deze accommodaties is een parkeerplaats aanwezig.

Omgeving
Camping 4 Mori ligt in een rustige omgeving en wordt omringd door de prachtige natuur van Sardinië. Op vijfhonderd meter afstand van de camping vind je natuurlijk zwemwater, een boothelling en diverse watersportmogelijkheden. Ook kun je hier vissen. In de groene omgeving kun je veel wandel- en fietstochten maken.

Camping La Foce

In Sardinië, in de plaats Valledoria, is deze middelgrote familiecamping te vinden. Er is een uitstekend restaurant aanwezig op het terrein en een leuke surfschool waar ook de jeugd terecht kan. Voor de kleinste kinderen is er een leuk animatieprogramma met onder meer wedstrijden, shows en spelletjes. De hele dag door is er voor kinderen en volwassenen een programma met sport- en spelactiviteiten. De camping organiseert veel excursies voor de gasten.

Accommodaties
Camping La Foce beschikt over in totaal driehonderd staanplaatsen en is daarmee een middelgrote camping. De staanplaatsen zijn niet afgebakend en daarom ook zeer ruim, net verzorgd en liggen voor een deel in de schaduw. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in een luxe stacaravan of een ruim en licht appartement. Bij deze accommodaties is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
De directe omgeving van deze sfeervolle camping in Sardinië is natuurrijk en goed geschikt voor het maken van lange wandel- of fietstochten. Camping La Foce ligt bijna aan het strand. Het enige wat de camping en het strand van elkaar scheidt, is een mooie en schone rivier. Dagelijks kun je met een bootje de rivier oversteken. De camping organiseert regelmatig excursies per boot of kano.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Interessante informatie over ItaliëItalië is een erg populair vakantieland bij Nederlanders om de prachtige natuur en het lekkere eten. Maar wat is allemaa…
Kamperen zonder creperenKamperen zonder creperenKamperen hoeft lang niet altijd primitief te zijn. Zeker niet als u kiest voor kampeervakanties in kant en klare accommo…
Wat is glamping oftewel glamperen?Glamping oftewel glamperen staat voor "glamorous camping". Door te glamperen kampeert u op een luxe manier in de natuur.…
SVR, Stichting Vrije Recreatie, kamperen bij de boerDe Stichting Vrije Recreatie is een organisatie zonder winstoogmerk die het kampeerders mogelijk maakt om op de boerderi…

Natuurkamperen met kinderenNatuurkamperen met kinderenHoe kamperen in de natuur ontspannend kan zijn voor u en leuk voor de kinderen. Door het makkelijk (en goedkoop) te houd…
De mooiste campings aan het Gardameer - ItaliëDe mooiste campings aan het Gardameer - ItaliëHet Gardameer is een zeer populair meer in het zonnige Italië. Rond het meer vind je een prachtige natuur, mooie brede s…
Reactie

A. Hijstek, 27-07-2014
Hallo,

Op zoek naar overnachtingsmogelijkheden op Sardinie kwam ik op deze site. Daar zag ik ook Camping d’Erba Rossa.
Maar dat ligt echt op… Corsica. Maar wellicht horen deze 2 eilanden tot de streek Sardinie, alhoewel Corsica Frans is. Reactie infoteur, 27-07-2014
Beste A. Hijstek,

dank voor de reactie.

De omschreven camping is tevens terug te vinden onder de volgende link:

http://www.campinglocatie.nl/italie/sardinie/camping-d-erba-rossa

Deze camping valt onder de regio Sardinië, zoals ook in het artikel omschreven wordt. Het kan inderdaad zijn dat deze camping om geografische redenen op beide plaatsen geregistreerd staat, of dat er een camping met eenzelfde naam op Corsica ligt. Dit is mij helaas niet bekend.

Groet, Marensa

Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.