Zes sneeuwzekere skigebieden in november - Oostenrijk

Zes sneeuwzekere skigebieden in november - Oostenrijk November is voor veel mensen nog een echte herfstmaand. Toch heeft deze herfstmaand voor de liefhebber van wintersport voldoende mogelijkheden om sneeuwzeker te skiën. In Oostenrijk zijn in de november maand al verschillende skigebieden open. Daarnaast zijn er een aantal voordelen: Skiën en snowboarden is goedkoper dan in het laagseizoen en het minder druk op de pistes waardoor er nauwelijks wachtrijen zijn. Oostenrijk heeft voldoende wintersportgebieden die garant staan voor sneeuwzeker skiën in november.

Wintersporten in november


Kaprun-Kitzsteinhorn

In de winter is de Kitzsteinhorn in Kaprun een geliefde bestemming voor vele wintersporters. Door de hoogte en de gletsjer kun je er skiën van oktober tot in de zomer. Ook in de herfstmaanden kun je hier wintersporten. Alle pistes zullen nog niet open zijn daarom is het goed om vooraf te controleren welke afdalingen geopend zijn. Het skigebied ligt op een hoogte van 1978 meter tot 3029 meter. Het skigebied heeft meer dan 41 kilometer aan pistes en 18 liften. In Kaprun maar ook in het nabij gelegen Zell am See zijn voldoende plekken om te overnachten. De Kitzsteinhorn is ook in november een sneeuwzeker skigebied waar je kunt wintersporten.

Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher is een skigebied in Oostenrijk en is 365 dagen per jaar geopend voor wintersporters. In november zijn, mede door de hoogte, al meerdere afdalingen geopend voor skiërs en snowboarders. De pistes van de Hintertuxer Gletscher bevinden zich op een hoogte van 1500 meter tot 3250 meter. Het skigebied heeft meer dan zestig kilometer pistes in alle moeilijkheidsgraden. Het skigebied van de Hintertuxer Gletscher ligt in het Zillertal in het Oostenrijkse Tirol. In het Zillertal zijn voldoende overnachtingsplekken te vinden voor een sneeuwzekere wintersport in november.

Het skigebied van Sölden / Bron: Nervosa22, PixabayHet skigebied van Sölden / Bron: Nervosa22, Pixabay

Sölden

De hoogste pistes in het Oostenrijkse Sölden zijn meestal al in oktober voor wintersporters geopend. Mede hierdoor is het skigebied geschikt voor sneeuwzeker wintersporten in november. Het skigebied van Sölden ligt op een hoogte van 1350 meter en 3250 meter. Vanwege de hoogte is het in de herfstmaanden een sneeuwzeker skigebied. Op de Tiefenbachgletsjer en de Rettenbachgletsjer liggen meerdere afdalingen. Daarnaast zijn de twee gletsjers met elkaar verbonden. In totaal heeft het skigebied van Sölden meer dan 150 kilometer aan pistes in verschillende moeilijkheidsgraden. Het dorp Sölden is in de winter een populaire wintersportplaats en heeft een groot aanbod aan overnachtingsmogelijkheden.

Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher ligt in het Stubaiertal in Oostenrijk. Het skigebied heeft in totaal meer dan zestig kilometer aan pistes. Op de Stubaier Gletscher vind je afdalingen voor zowel beginners als gevorderden. Het skigebied claimt een sneeuwgarantie te geven van oktober tot en met mei. Wil je wat anders dan skiën of snowboarden dan zijn er voldoende andere activiteiten te ondernemen op de Stubaier Gletscher zoals een bezoek aan de ijsgrot. Het skigebied is prima te bereiken en ligt op slechts 45 minuten rijden vanaf Innsbruck. Hierdoor is het aantrekkelijk om met het vliegtuig te reizen.

Pitztaler Gletscher / Bron: Fallix, PixabayPitztaler Gletscher / Bron: Fallix, Pixabay

Pitztaler Gletscher

De Pitztaler Gletscher is de hoogste gletsjer van Tirol. In het bijbehorende skigebied kun je wintersporten van september tot en met mei. Het gebied heeft meer dan 38 kilometer aan pistes in verschillende moeilijkheidsgraden. De afdalingen liggen tussen een hoogte van 1640 meter en 3440 meter. Op de gletsjer staat het hoogst gelegen café van Oostenrijk. Hier kun je op 3440 meter hoogte wat eten of drinken. De Pitztaler Gletscher is in november vanwege zijn hoogte een sneeuwzeker skigebied en prima geschikt voor een wintersportvakantie.

Kaunertaler Gletscher

De Kaunertaler Gletscher is een sneeuwzeker skigebied in het zuiden van Tirol. Het skigebied ligt op een hoogte van 2150 meter tot 3100 meter. Mede door deze hoogte kun je wintersporten van oktober tot juni. De Kaunertaler Gletscher heeft meer dan twintig kilometer aan afdalingen. Daarnaast heeft het skigebied meer dan dertig kilometer aan skiroutes voor de gevorderde skiër. Koop je een skipas voor dit skigebied dan hoeft je geen tol te betalen om de gletsjer te bereiken. De Kaunertaler Gletscher is een prima skigebied in een prachtige omgeving.

Sneeuwzeker wintersporten in november - Oostenrijk

In november zijn er voldoende skigebieden die sneeuwzeker zijn om te gaan skiën of snowboarden. Meerdere gletsjerskigebieden in Oostenrijk zijn al vanaf oktober geopend voor wintersporters. Wel is het raadzaam om, voordat je boekt of vertrekt, te kijken welke pistes geopend zijn. Het kan soms zijn dat er in november (omdat er te weinig sneeuw ligt) nog maar weinig pistes open zijn.
© 2016 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkVijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkIn april zijn er in Oostenrijk verschillende skigebieden die ook nog sneeuwzeker zijn. Wintersporten in april heeft vers…
Vier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkVier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkJe wilt nog even op wintersport maar het is alweer maart. Langzaam krijgt de zon meer kracht en begint ook de temperatuu…
Montafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenMontafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenHet skigebied van Montafon in Oostenrijk is bij veel Nederlanders nog relatief onbekend als het om wintersport gaat. Toc…
Sneeuwzeker wintersporten in Obertauern - OostenrijkSneeuwzeker wintersporten in Obertauern - OostenrijkHet skigebied Obertauern ligt in de Oostenrijkse provincie Salzburgerland en ligt op ongeveer 1015 kilometer afstand van…

Oostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstOostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstWitte kerstdagen, wie droomt er niet van? In Oostenrijk is de kans op een witte kerst veel groter dan in Nederland. Jaar…
Sneeuw en wintersport op de Mont VentouxSneeuw en wintersport op de Mont VentouxDe Mont Ventoux in de Provence van Frankrijk is een bekende berg bij fietsers. De bijna tweeduizend meter hoge top is be…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Chrisrobbins950, Pixabay
  • http://www.kitzsteinhorn.at/en/skiing-resort
  • http://www.hintertuxergletscher.at/de/skifahren/hintertuxer-gletscher.html
  • http://www.bergfex.at/stubaier-gletscher/
  • https://www.soelden.com/nl
  • http://www.kaunertaler-gletscher.at/de
  • http://www.pitztaler-gletscher.at/de
  • http://www.bergfex.at/kaunertal/
  • Afbeelding bron 1: Nervosa22, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Fallix, Pixabay
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 31-08-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.