InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Vrije tijd > Vakantie annuleren gemakkelijker door de recessie
nieuws uitgelicht

Vakantie annuleren gemakkelijker door de recessie

Vakantie annuleren gemakkelijker door de recessie De recessie van 2011 maakt dat ook reisorganisaties wat soepeler worden in hun regels. Zo heeft D-Reizen ingevoerd dat het annuleren van vakanties gemakkelijker gaat. Wie zijn baan verliest, kan daarom gemakkelijker zijn reis annuleren. Overigens blijft een annuleringsverzekering bij reizen altijd noodzakelijk.

Mensen twijfelen of ze wel een reis willen of kunnen boeken: de reisbranche reageert

De economische crisis die in 2011 nog steeds rondwaart, heeft tot gevolg dat veel mensen nog niet weten of zij wel een reis kunnen boeken in 2012. Reisorganisaties hebben daar last van en spelen daar op in. D-Reizen biedt als eerst een soort verzekering aan die er voor zorgt dat mensen tot 10 weken voor vertrek hun reis nog kunnen annuleren als ze denken dat dit toch beter uitkomt. Om van die mogelijkheid gebruik te kunnen maken moet dan wel 25 euro worden betaald. Dit bedrag is dan voor maximaal 10 personen. Is die verzekering afgesloten dan kan de reis zonder kosten worden afgezegd tot 10 weken voor vertrek.

De vakantie veranderen kan zonder problemen

D-Reizen heeft tevens ingevoerd dat wie liever een andersoortige vakantie wil (die wellicht goedkoper is) dat ook moet kunnen wijzigen. Dus de bestemming, het hotel en de lengte van de vakantie kunnen bij D-reizen nog veranderd worden als dat ruim van te voren wordt aangegeven. Wie zijn reis naar Thailand wil omboeken naar een reis naar Rusland, kan dat doen bij D-Reizen.

Problemen in een bepaald land: gratis de reis annuleren

Bij D-Reizen kunnen klanten in 2012 bovendien gratis annuleren als er in een land opeens problemen ontstaan. Dit kan tot een dag voor vertrek. In landen als Egypte en Tunesië waar de situatie op dit moment niet erg stabiel is, zou daarvan op toepassing kunnen zijn.

Ook andere aanbieders komen met dergelijke voorstellen

TUI, waaronder aanbieders als Arke, Holland International en Kras vallen komen in 2012 ook met dergelijke voorstellen. Kras komt als eerste met een dergelijke regeling.

Niets doen zonder annuleringsverzekering

Overigens is het van groot belang altijd een annuleringsverzekering te nemen bij een reis. Wie bijvoorbeeld plotseling terug moet naar Nederland vanwege een sterfgeval of wie zelf ziek wordt voor de vakantie kan alleen via een annuleringsverzekering zijn geld terug krijgen.
© 2011 - 2017 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Doorlopende reis- en annuleringsverzekering vergelijkenDoorlopende reis- en annuleringsverzekering vergelijkenBij iedere vakantie, die je boekt krijg je het aanbod om te kiezen voor een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekeri…
Reizen met de TGVReizen met de TGVTGV staat voor “Train Grande Vitesse” en wordt ook wel “hogesnelheidstrein” genoemd. De trein reist met de indrukwekkend…
Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperkingU heeft vast wel eens gedacht, kon ik maar op vakantie. Kon mijn kind maar op vakantie. Konden we zelf maar eens een kee…
Verzekeren en het ANVRVerzekeren en het ANVRVerzekeren en op vakantie gaan in 2017 betekent vaak ook bijverzekeren. Denk aan het Algemeen Nederlands Verbond van Rei…
Moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?Moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?Bij het boeken van een reis wordt gevraagd of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, wanneer is dit echt nodig en…
Bronnen en referenties
  • D-Reizen
  • Leeuwarder Courant

Reageer op het artikel "Vakantie annuleren gemakkelijker door de recessie"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Thomas -. Reisgraag Nl, 12-12-2011 15:42 #1
Slimme actie van D-Reizen om zo op de situatie in te spelen. Waar andere juist alleen maar problemen zien, ziet d-reizen kansen. Hopelijk dat de 25 euro genoeg dekt om de annuleringen te kunnen bekostigen.

Infoteur: Singalees
Gepubliceerd: 12-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!