InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Vrije tijd > De Roompot, veelzijdige vakantieparken

De Roompot, veelzijdige vakantieparken

De Roompot, veelzijdige vakantieparken De Roompot vakantieparken zijn zowel in Nederland als daar buiten erg populair. Een mid- week samen met familie of een langere vakantie zijn erg gewild. Daarnaast is het mogelijk om zelf een tweede woning in bezit te krijgen op een park of resort. De parken worden over het algemeen goed onderhouden en de bezettingsgraad is hoog. Gezinnen met jonge kinderen maken veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen vakantie te houden. Familiefeestjes worden veelvuldig geboekt. Soms worden speciale kortingen verstrekt gedurende het laagseizoen.

Hoe zijn Roompot vakantieparken ontstaan

Vanuit eenvoudige campings en opgericht in 1965 zijn de Roompot vakantieparken uitgegroeid tot mooie en ruime resorts. Roompot is nationaal marktleider op dit gebied. Er zijn in 2017 maar liefst 157 Bungalowparken en 16 campings. Tevens zijn er 6 hotels. De parken zijn gelegen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en een enkele in Denemarken. In 2010 werd een nieuwe divisie toegevoegd on de naam Roompot reizen . Deze richten zich op het aanbieden van bungalow- en kampeervakanties in Frankrijk en Spanje. Men kan een vakantie boeken voor een week-end welke geldig is van vrijdag 15 uur tot maandag 10 uur. Een midweek duurt van maandag 15 uur tot vrijdag 10 uur. Wil men een week blijven dan heeft men de keus om te arriveren op vrijdag zowel als op maandag. Om onnodig gesleep met boodschappen te voorkomen is het mogelijk om tot 2 dagen voor aankomst je boodschappen on-line te bestellen. Deze staan dan bij aankomst voor je klaar. Tevens is het hier ook mogelijk om vakantie te vieren voor personen die extra zorg nodig hebben. Er is aandacht voor zorgvoorzieningen waaronder in sommige gevallen zelfs nierdyalyse. De Roompot richt zich ook op thema vakanties zoals
 • Golfvakanties
 • Beauty en wellnes
 • Wandelen en fietsen
 • Fit en fun

Ook is het mogelijk om als men niet op het park verblijft toch gebruik te maken van verschillende faciliteiten zoals het zwembad en sauna (tegen betaling) of het restaurant en terras.

eigen afbeeldingeigen afbeelding

Hoogenboom vakantieparken

Per 1 december 2009 heeft Roompot de Hoogenboom vakantieparken overgenomen. Zij hebben hun kantoor in Uithoorn en bestonden al 15 jaar. Men heeft er voor gekozen om de naam Hoogenboom vakantieparken te handhaven.

Er zijn veelzijdige voorzieningen

Ieder vakantiepark heeft de beschikking over
 • een zwembad zowel binnen als buiten
 • bowlingbanen
 • sportfaciliteiten
 • receptie vaak met terras
 • speelruimte voor de kinderen
 • restaurants

Verschillende huurmogelijkheden

Men kan de beschikking krijgen over
 • bungalow
 • chalet
 • cottage
 • villa's voor meerdere personen
 • landhuizen voor groepen
 • appartementen en kampeerplaatsen

Vernieuwing

Op diverse parken is men in 2018 gestart met het vernieuwen van de bungalows, lodges en cottages. Velen worden van nieuw meubilair voorzien en er zijn ook een aantal parken waar men volledig renoveert.

Een tweede woning

De Roompot heeft een aparte afdeling makelaardij. Deze dragen de zorg voor de verkoop van tweede woningen en zijn behulpzaam bij het huren of kopen van een kavel waarop een tweede woning gebouwd kan gaan worden. Veel mensen kiezen voor een eigen woning zodat men regelmatig de vrije tijd in een fijne omgeving kan doorbrengen met alle faciliteiten erbij. Op deze parken is het echter beslist niet toegestaan om permanent te wonen zoals in veel bungalowparken in Nederland wel het geval is.

Nieuwe parken die recent ontwikkeld zijn:
 • Noordzee Résidence Cadzand-Bad
 • Residence Arcen Spa

Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Dit vakantiepark is erg luxe en gelegen aan de Zeeuwse kust. Men kan hier zelf een luxe vakantiehuis kopen of huren. Er zijn vele aantrekkelijke mogelijkheden. Leuke plaatsen in de omgeving en vlak bij het strand.

Résidence Arcen Spa

Dit resort werd gebouwd ten oosten van thermaalbad Arcen. Het park is tien hectare groot en heeft 245 kavels waarop sedert 2009 gebouwd wordt. Het resort Klein Vink gelegen in de onmiddellijke omgeving wordt ook beheerd door de Roompot. Hier vinden we ook één van de hotels.

Waar zijn de parken gelegen

Verschillende parken van Roompot zijn gelegen in de provincie Zeeland. Maar ook in Frankrijk zijn Roompot vakantieresorts. In Duitsland vinden we de Roompot in de Eiffel, in Cochem en vlak over de grens in Bad Bentheim.

Bad Bentheim

In 2009 werd een Roompot resort geopend in Bad Bentheim. Het park is gelegen op 1800 meter van de stad. Er is een speciaal voetpad en er zijn veel fietsmogelijkheden in de omgeving. De foto's die bij dit artikel geplaatst werden zijn genomen in het resort in Bad Bentheim. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie fiets- en wandeltochten. Ook is het mogelijk om de omliggende plaatsen Gronau en Nordhorn te bezoeken. Een dagje uit naar de dierentuin in Osnabrück of naar Münster behoort tot de mogelijkheden.

Reserveren

Het reserveren van een woning of cotage is eenvoudig. De prijzen zijn inclusief reservingskosten, men kan tot 30 dagen voor aankomst nog omboeken en een betaling in termijnen is mogelijk.
© 2011 - 2019 Celientje1, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…
Roompot Kustpark TexelrecensieRoompot Kustpark TexelRoompot Kustpark Texel ligt op het waddeneiland Texel. Op de Waddeneilanden heerst een opvallend mild klimaat. Op alle v…
Soorten vakantieparken in NederlandSoorten vakantieparken in NederlandNederland kent honderden vakantieparken van vele verschillende aanbieders. De laatste jaren is het ook weer een nieuwe t…
Goedkope vakantiehuizen in NederlandGoedkope vakantiehuizen in NederlandOns land is niet alleen voor veel toeristen een leuke bestemming, maar ook zeker voor Nederlanders die de vakantie graag…
Vakantiepark de LommerbergenOp de Lommerbergen kunt u genieten van een heerlijke vakantie in Nederland. De Lommerbergen ligt in de kleine sfeervolle…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Alexas Fotos, Pixabay
 • Roompot Bad Bentheim brochure

Reageer op het artikel "De Roompot, veelzijdige vakantieparken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Celientje1
Laatste update: 03-01-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!