InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Vrije tijd > Scandic Hotel Sanadome in Nijmegen
recensie

Scandic Hotel Sanadome in Nijmegen

Het Scandic Hotel Sanadome in Nijmegen is voor mij de ultieme ontspanningsgelegenheid. Lekker even er helemaal uit!

Het Hotel

Sinds een jaar of 6 ga ik ieder jaar een paar dagen naar het Scandic Hotel Sanadome in Nijmegen. Dit hotel is zeker een hotel met een plus, vooral wanneer je houdt van thermenbezoek, sauna, zonnebank, beautydagjes etc.
Het hotel zelf is rustig gelegen op een bosachtig terrein. Het hotel heeft nette kamers (Deluxe) met balkon en luxe (Superior) kamers zonder balkon. De luxere kamers hebben als extra een luxe badkamer een bureau en luxe zitstoeltjes. Wil je gewoon een één of meer nachtjes in het hotel slapen, maar ben je overdag niet op je kamer, dan is de Deluxe kamer prima. Deze zijn beter dan de gemiddelde hotels dan ik heb bezocht. Alle kamers hebben een badkamer met een ligbad. Voor een Deluxe kamer betaal je wanneer je een seizoensarrangement boekt voor twee personen 79,-- per nacht. De standaardprijs voor deze kamer is 118,50 (1 pers.). Voor een Superior kamer betaal je 30,-- meer.

Ontbijt, lunch en diner

Het ontbijt is goed, je mag zelfs in je badjas naar de ontbijtzaal, wanneer je dat wilt. Vorige maand hadden ze wel opeens geen zoete lekkernijen meer bij het ontbijt, wat ze voorheen wel hadden.
Wat betreft het diner is er op vrijdag en zaterdagavond een buffet (als je wilt kun je ook a la carte eten). De overige avonden kies je van de kaart of je bestelt een standaard diner voor een standaard prijs. Wil je a la carte dineren, dan moet je wel rekenen om wat hogere prijzen dan een gemiddeld restaurant. Lunchen kun je ook in het restaurant, tevens kun je dit doen in Club Lounge, waar je je laptop kunt aansluiten op internet of waar je lekker met een boek uit de boekenkast kunt "loungen".

Thermenlandschap

Ben je gast in het hotel, dan krijg je gratis toegang tot het thermenlandschap (LET OP: in het thermenlandschap is badkleding verplicht! Ook in de sauna). Dit is ook de reden van mijn jaarlijks bezoek aan het Sanadome. Hier kun je heerlijk bijkomen van al je stress. Lekker in je badjas luieren in een ligstoel met een tijdschrift. Dit wissel je lekker af met een bezoekje aan de diverse faciliteiten.
 • Zuurstofbad
 • Koolzuurbad
 • Lavendelbad
 • Dennenbad
 • Warmwaterbad
 • Voetenbad
 • Diverse soorten douches.
 • Groot binnenzwembad, met diverse bubbelgedeelten
 • Zoutwaterbad
 • Mintkamer (Sauna tot ca. 65 gr.)
 • Stoomkamer
 • Zonnebanken
 • Groot buitenzwembad, met diverse bubbelgedeelten, massagestralen en stroomversnelling.

Beautybehandelingen

Buiten deze faciliteiten kun je ook gebruik maken van een breed scala aan beautybehandelingen. Deze moet je wel een aantal weken van te voren reserveren.

Alleen het thermenlandschap bezoeken

Wil je alleen een dagje of avond de thermen bezoeken, dan kan dat ook. Voor dagentree betaal je 23,00 door de weeks en 24,50 in het weekend. Een avondkaart kost dagelijks 18,50. Beautybehandelingen kun je reserveren, ook zonder de thermen te bezoeken. Openingstijden thermenlandschap: 9.00 uur - 23.30 uur. In het thermenlandschap kun je de gehele dag door terecht het buffetrestaurant Marina.

Rust

Wij komen hier altijd ontzettend tot rust, we verblijven altijd 2 dagen in het thermenlandschap om alle stress van het harde werken af te schudden. Volgend jaar gaan we weer!

Tips

 • Probeer het weekend en vakantieperiodes te vermijden, het kan dan erg druk zijn in het thermenlandschap. De dinsdag , woensdag en donderdag zijn rustige dagen.

 • Wanneer men vraagt bij inchecken of je je kamer wilt upgraden naar een Superior kamer, altijd nee zeggen. Dit kost je 30,-- meer en de gewone kamers zijn ruim voldoende. Ook hadden wij laatst voor de "normale" prijs toch een Superior kamer gekregen, omdat het hotel helemaal volgeboekt was.
© 2008 - 2019 Ceetee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hotels Nijmegen, Mercure, Bastion, Scandic Sanadome, BelvoirHotels Nijmegen, Mercure, Bastion, Scandic Sanadome, BelvoirEen overzicht van hotels in Nijmegen, dat landelijke bekendheid geniet vanwege zijn Vierdaagse en de daaraan gekoppelde…
Sauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenSauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenDe jarenlange traditie in Nederland is dat het saunabezoek zonder badkleding, dus geheel naakt wordt gedaan. Steeds meer…
Overzicht sauna's met badkledingOverzicht sauna's met badkledingEen dagje naar de sauna is heerlijk. Het is er lekker ontspannen genieten van de weldadige warmte en rust. Sommige mense…
Overnachten sauna en spa's: overzicht hotelsOvernachten sauna en spa's: overzicht hotelsEen dagje naar de sauna is heerlijk en teven goed voor lijf en leden. In een sauna kan je heerlijk genieten van de warmt…
Viehmarktthermen in Trier, DuitslandViehmarktthermen in Trier, DuitslandAanvankelijk dacht men dat Trier beschikte over twee thermen uit de Romeinse tijd. Tijdens de bouw van een ondergrondse…

Reageer op het artikel "Scandic Hotel Sanadome in Nijmegen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ceetee
Gepubliceerd: 16-06-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!