InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Vrije tijd > Goedkoop op vakantie in peperduur hotel
nieuws uitgelicht

Goedkoop op vakantie in peperduur hotel

Goedkoop op vakantie in peperduur hotel In de zomer van 2012 gingen er, volgens onderzoek van NBTC-NIPO Research, ruim 400.000 mensen minder op vakantie dan in de zomer van 2011. Dit is vermoedelijk vooral te wijten aan de economische crisis waar Nederland in 2012 in is komen te verkeren. Ondanks de crisis stijgen de hotelprijzen. Nederland heeft gemiddeld bijna de duurste hotelkamers van Europa. Dit blijkt uit een in de maand september 2012 gepubliceerd onderzoek. De onderzoeksresultaten kwamen naar voren uit een onderzoek dat gehouden is door boekingssite Hotels.com. Deze site heeft de hotelprijsindex berekend van de Europese Landen. In Nederland betaalt men gemiddeld 110 per kamer voor één overnachting. Alleen in Finland en Zwitserland liggen de gemiddelde prijzen voor één nacht hoger. Als het gaat om de landen met de duurste hotelkamers van de wereld, dan staat Nederland op de 28e plaats van de hotelindex. De ranglijst wordt aangevoerd door Oman. Volgens de hotelindex is er in Oman een gemiddelde prijs van 247.

Duurste hotelkamers van Nederland

Gemiddeld betaalt men in Nederland voor één hotelovernachting 110. In de Nederlandse hoofdstad ligt de gemiddelde hotelkamerprijs voor één hotelovernachting op een gemiddelde van 124. Met de prijs van 124 per kamer per nacht is Amsterdam, met zijn elf vijf sterren hotels, de duurste hotelstad van Nederland. Den Haag en Leiden volgen Amsterdam met gemiddelde hotelkamerprijzen van respectievelijk 112 en 110. De duurste hotels van Nederlands zijn de Amsterdamse hotels:
 1. Okura. Okura kent een maximale kamerprijs van rond de 2.800 (dit is exclusief 140 toeristenbelasting),
 2. Hilton Amsterdam met een maximale kamerprijs van rond de 2.900
 3. Hotel L'Europe met maximale kamerprijzen van rond de 2.500.

Duurste hotelkamers van de wereld

De maximale hotelprijzen van de duurste hotels van Nederland mogen dan aanzienlijk zijn, in vergelijking met de maximale kamerprijzen van de duurste hotels ter wereld, vallen de prijzen van de Nederlandse hotels nog wel te overzien. Begin 2012 heeft Luxury-Hotels.com, de onderzoeksresultaten van het jaarlijkse onderzoek naar de duurste hotels ter wereld gepubliceerd. Bij het onderzoek gaat het niet per se om de duurste suites en hotelkamers. Het onderzoek gaat echter wel om het verkrijgen van een inzicht van de duurste hotels. Daarbij wordt bij de berekening uitgegaan van gemiddelde kamerprijzen. De duurste hotelkamer ter wereld is niet te boeken in één van de top vijf behorende hotels. Het Royal Penthouse Suite in het President Wilson Hotel te Genève heeft een gemiddelde kamerprijs die buiten de top vijf duurste hotels ter wereld valt, maar hanteert een maximale kamerprijs van 40.167 euro per nacht.

Top vijf allerduurste hotels van de wereld

Als er gekeken wordt naar de vijf allerduurste hotels, dan blijken dit de volgende hotels te zijn. Naast de naam van het hotel, wordt ook de gemiddelde kamerprijs per nacht gegeven.
PositieNaam hotelGemiddelde kamerprijs
1Maia Luxury Resort & Spa 1.861 euro per nacht
2Hotel Pitrizza 1.770 euro per nacht
3Royal Mansour 1.764 euro per nacht
4Hotel Cala di Volpe 1.732 euro per nacht
5Wolgan Valley Resort & Spa1.606 euro per nacht

Goedkoop overnachten in een peperduur hotel

Ondanks dat vele Nederlanders, door economische crisis, in financiële moeilijkheden verkeren en ondanks de prijsstijging van de gemiddelde hotelovernachtingen is het in 2012 misschien wel gemakkelijker dan ooit om goedkoop een hotelkamer te boeken. Door de opkomst van de verschillende veilingsites is het vaak mogelijk om luxe hotels te boeken voor een lage prijs. In 2011 werden er volgens een onderzoek van NBTC-NIPO Research 750.000 vakanties geboekt via veilingsites. Veilingsites zijn bijvoorbeeld:
 • www.vakantieveilingen.nl
 • www.hotelkamerveilingen.nl.

Het aantal boekingen in 2011 geeft een stijging te zien van 250.000 boekingen ten opzichte van 2010. De succesformule van bijvoorbeeld een site als www.vakantieveilingen.nl is het feit dat de bezoeker zelf zijn eigen prijs kan bepalen. Dit door voor zichzelf een maximaal bedrag als bod in gedachten te houden. De website www.vakantieveilingen.nl is opgericht in 2007 en in 2011 uitgeroepen tot website van het jaar. Waar de veilingsite in 2007 nog vooral hotelkamers en bungalows veilde, kan men nu ook terecht voor o.a.
 • Tickets voor musicals en theatervoorstellingen
 • Hotelovernachtingen
 • Bungalows
 • Schilderworkshops
 • Dinerbonnen
 • Toegangskaarten voor attractieparken en dierenparken
 • Beautyarrangementen

Hotelkamers boeken bij www.vakantieveilingen.nl

Wanneer er een hotelkamer wordt geboekt via vakantieveilingen, dan kan er gekozen worden voor een hotel in één van de verschillende categorieën, zoals:
 • Hotels aan zee
 • Unieke hotels
 • Suites
 • Hotels Nederland
 • Hotels Frankrijk
 • Hotels Duitsland

Na een keuze gemaakt te hebben, kan er een bod worden uitgebracht op een hotel naar keuze. Wanneer het uitgebrachte bod aan het einde van de veiling, het hoogste bod blijkt te zijn, dan is de veiling gewonnen en kan men het gewonnen arrangement reserveren. Iemand die een veiling gewonnen heeft betaald in de regel ook administratiekosten.

Lees verder

© 2012 - 2017 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goedkope hotels AtheneGoedkope hotels AtheneAthene is een populaire vakantiebestemming, niet gek met al die prachtige bezienswaardigheden. Om je vakantie of stedent…
Goedkope hotels BarcelonaBarcelona is een populaire toeristische bestemming. Veel mensen willen erheen voor een stedentrip om Barcelona zo eens g…
Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?In het vooruitzicht van een deugddoende vakantie is iedereen op zoek naar een goedkope vakantie zonder al teveel aan com…
Goedkope hotels LondenGoedkope hotels LondenLonden staat bekend als geliefde bestemming voor een stedentrip. Je kunt al gemakkelijk een goedkope vliegreis vinden. V…
Goedkope hotels BerlijnBerlijn is een zeer geschikte stad om heen te gaan voor een stedentrip of een zakenreis. Goedkope hotels zijn erg gelief…
Bronnen en referenties
 • www.vakantieveilingen.nl
 • www.ad.nl
 • www.hotels.com
 • www.Luxury-Hotels.com

Reageer op het artikel "Goedkoop op vakantie in peperduur hotel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Gepubliceerd: 06-09-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Special: Ardennen
Bronnen en referenties: 4
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!