Beverley - Het Engelse Sluis

Het charmante Beverley, dat in de nabijheid van York en Hull ligt, kan je vergelijken met het Nederlandse Sluis. Je vindt er de mooiste kerk van Engeland (Beverley Minster), historische winkelstraatjes, leuke markten, fantastische eetgelegenheden (The Westwood, Whites), oude pubs en zelfs een spa (The Sessions House).

Beverley Minster

De meeste toeristen trekken naar Beverley om het Beverley Minster te bezoeken dat al meer dan duizend jaar lang boven het kleine marktstadje uittorent. In zijn boek England’s Thousand Best Churches (Penguin) schrijft auteur Simon Jenkins: “There are many candidates for best non-cathedral church in England, but Beverley Minster most often takes the palm.” J.E. Morris, schrijver van talloze reisgidsen over Yorkshire, zegt dan weer: “The Minster is the most beautiful building in Yorkshire.”

Vergeet niet de rondleiding te volgen die je naar de top van de kerk voert en die je een duizelingwekkend zicht biedt op zowel de binnen- als de buitenkant van Beverley Minster.

St Mary’s Church

Als je van kerken houdt, mag ook de prachtige St Mary’s Church niet aan je bezoekjes in Beverley ontbreken. Binnenin de kerk bevindt zich een stenen beeldje van een konijn dat volgens de overlevering de inspiratie voor het konijn van Alice in Wonderland was. Kijk zeker ook eens naar het plafond van de kerk, want dit is één van de mooiste delen van St Mary’s Church.

Winkels

Dankzij de met keien bezette auto-vrije straatjes en middeleeuwse gebouwen is het in Beverley zeer aangenaam winkelen. Je vindt er alles gaande van boekenwinkels, vintage kledingzaken en drogisterijen. Het beste kan je Beverley vergelijken met het Nederlandse stadje Sluis.

Probeer indien mogelijk op zaterdag naar Beverley te gaan, want dan wordt er de zogenaamde Saturday Market gehouden en is de stad dubbel zo gezellig.

Pubs

Er zijn in Beverley heel wat oude en nieuwe pubs. In sommigen zou het zelfs spoken. De bekendste pub is The White Horse Inn (beter bekend als Nelly’s), een eeuwenoud cafeetje met een doolhof van kleine kamertjes, gaslampen, een open haard en goedkoop bier.

Restaurants

Twee restaurants in Beverley behoren tot de beste van East Yorkshire: The Westwood en Whites. Probeer in he Westwood zeker het heerlijke ‘crispy duck with a watercress & pomegranate salad’. In het restaurant Whites kan je daarentegen ook binnenspringen voorenkel thee en zelfgemaakte gebakjes.

Rondleidingen

Er valt heel wat te vertellen over Beverley en Paul Schofield neemt je dan ook graag mee op één van zijn vele rondleidingen doorheen de stad: Ghost & History Tour (griezelige verhaaltjes over de spoken en geesten van Beverley), Town Trail (de geschiedenis van de vele gebouwen van de stad) en de Pub Walk (een bezoekje aan de belangrijkste pubs van Beverley).

The Sessions Spa, The Sessions House

Beverley bezit één van de beste spa’s van East Yorkshire: The Sessions House. Je kunt er genieten van een ontspannend stoombad of een relaxerende massage of je kunt er opteren voor een specifieke behandeling zoals een wimperverlenging, een manicure, een pedicure, de Carita behandeling tegen rimpels, een sessie in een tanning cabine, enzovoort. Daarnaast heb je in The Sessions Spa ook programma’s van een halve of een hele dag.

Wij probeerden de ‘half day package’ uit. Dit behoorde tot het programma:

  • Een kopje thee
  • Een bezoek aan het stoombad
  • Een maaltijd naar keuze klaargemaakt in het top restaurant The Westwood en naar The Sessions Spa gebracht
  • Een Salt & Oil Scrub van het lichaam, een speciale peeling op basis van zeezout en essentiële olie die de huid uitzonderlijk zacht maakt
  • Een ontspannende lichaamsmassage
  • Manicure of pedicure
  • Een brushing in het kapsalon van The Sessions House

Adres: The Sessions House, New Walk, Beverley, East Yorkshire, HU17 7AE

Transport naar Beverley

De P&O Ferry is de gemakkelijkste en meest comfortabele manier om vanuit Nederland of België Beverley te bezoeken. Dagelijks vertrekt er uit respectievelijk Rotterdam en Zeebrugge een ferry naar Hull dat vlakbij Beverley gelegen is. Het nemen van de ferry is een zeer aangename ervaring dankzij de aanwezigheid van restaurants, bars, casino’s, winkels, bioscopen en andere animatie op de boot.

Overnachten

Wie op zoek is naar een 5-sterren logement, kan terecht bij The Barn House in Walkington, net buiten Beverley. In Beverley zelf zijn er uiteraard ook verschillende logeermogelijkheden, maar The Barn House is met zijn romantische kader zonder twijfel één van de meest aangename uit de omgeving.

Visit Hull & East-Yorkshire

Wie geïnteresseerd is in een bezoek aan Beverley, kan terecht op de website van www.realyorkshire.co.uk. Op deze website vind je alle mogelijke informatie en adressen in verband met Beverley en de andere steden van East Yorkshire.

Lees verder

© 2010 - 2020 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sluis - winkelstad en historische stad in Zeeuws-VlaanderenSluis - winkelstad en historische stad in Zeeuws-VlaanderenIn de middeleeuwen behoorde Sluis tot de meest vooraanstaande havensteden van het Bourgondische rijk. In de 21e eeuw is…
Hoe je van bier drinken een held wordt (Jantje van Sluis)Van bier drinken gaat je reactievermogen sterk achteruit. Je mag niet meer aan het verkeer deelnemen, en de volgende dag…
Wat valt er te beleven in Zeeuws-Vlaanderen?Wat valt er te beleven in Zeeuws-Vlaanderen?Zeeuws-Vlaanderen heeft het mooiste kustgebied van Nederland. Vanaf Breskens tot aan de Belgische grens zie je kilometer…
Fietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk. Er zijn veel fietspaden en het verkeer is rustig. Een snelweg kom je niet tege…

Hull - Museum Quarter, Hull Truck Theatre, St StephensHull is ideaal als dagtrip voor wie er de ferry neemt of wie in een naburige stad logeert. Winkelliefhebbers kunnen er u…
Barcelona: Plaça Reial, een wereld op zichBarcelona: Plaça Reial, een wereld op zichPlaza Real in Barcelona, is één van de meest mediterrane pleinen van Spanje. Hier komen toeristen en de plaatselijke bev…

Reageer op het artikel "Beverley - Het Engelse Sluis"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Laatste update: 16-05-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Special: East-Yorkshire
Schrijf mee!