Op vakantie naar Malaga

Op vakantie naar Malaga De stad Málaga is een ideale vakantiebestemming. De stad ligt aan de Zuidkust van Spanje, in Andalusië. Hoewel deze stad aan de Costa del Sol ligt is het niet te vergelijken met steden als het toeristische Torremolinos. In Malaga is toerisme wel degelijk belangrijk, maar je vindt er een mooie balans tussen toeristisch en lokaal. Het is een gezellige stad waar altijd wat te doen is, ook voor heerlijke tapas ben je op het juiste adres. De ideale stad mét een strand. In Malaga kun je dus zowel terecht voor een strandvakantie als voor een stedentrip.

Waarom Malaga?

Deze stad heeft het allemaal; een strand, een luxe havengebied, maar ook kleine steegjes, bezienswaardigheden en lokale restaurantjes. Het ligt aan de Zuidkust van Spanje waardoor Malaga ook een zeer aangenaam klimaat heeft. Málaga is een heerlijke stad om te bezoeken, of je er nu drie dagen bent of drie weken. Vanuit Málaga kun je makkelijk andere plekken bezoeken en het heeft bovendien een zeer gunstige ligging ten opzichte van het eigen vliegveld.

Weer & klimaat

De streek Andalusië, waar Malaga toe behoort kent een mediterraans klimaat. Het weer in dit deel van Spanje is voor een groot deel van het jaar zonnig met een aangename temperatuur. In het voorjaar is Málaga ideaal voor een stedentrip in de zon. In de zomermaanden is er verkoeling vanuit zee en is het er iets minder warm dan het achterland, wat over het algemeen als zeer aangenaam wordt ervaren. Desondanks kun je zomers rekening houden met temperaturen van 30 tot 37/38 graden Celcius.

  • In september en oktober blijft het rond de 25 graden en is de temperatuur van het zeewater nog heerlijk
  • Vanaf oktober neemt de kans op regen wat toe, de meeste regen valt in november.
  • De herfst en winter in Málaga zijn zeer zacht te noemen, het wordt ook wel 'de stad zonder winter' genoemd.
  • Malaga heeft gemiddeld 300 dagen per jaar zon.

De stad verkennen

Wanneer je verblijft in het centrum van de stad zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Je kunt echter ook gebruik maken van het openbaar vervoer of de taxi's. Er is in Málaga een grote verscheidenheid aan musea, monumenten en gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de Alcazaba, het Gibralfaro kasteel, het Teatro Romano en La Manquita, de kathedraal van Malaga. Ook zeker een aanrader is de Mercado Atarazanas, een overdekte markt. Málaga heeft een eigen strand, maar in de omgeving vind je nog veel meer mooie stranden. Vaak zijn er kleine strandtentjes (chiringuitos) waar je wat kunt eten en drinken. Bij Pedregalejo en El Palo zijn er zeer goede visrestaurants langs het strand te vinden.

Ook kun je vanuit Málaga veel andere plekken in Andalusië bezoeken. Je kunt ook met de bus naar Tarifa, hier vind je een waar surfersparadijs en een heerlijk strand.

Uitgaan, eten & drinken

Málaga is een zeer levendige stad waar je je ook 's avonds zeker zult vermaken. Het uitgaan valt vaak samen met het eten en drinken. Je kunt de avond doorbrengen in een tapasbar, in een van de luxe lounges met Arabische invloeden, of gaan feesten in een discotheek, er is echt voor ieder wat wils. Malaga heeft een groot aanbod aan tapasrestaurants. Er is genoeg keuze en verschil in prijs en kwaliteit. Rond 14:30 lunchen de Spanjaarden en 's avonds eten ze pas rond 21:00. Op zoek naar een goede, authentieke tapasbar? Kijk waar de lokale bevolking eet, dit is vaak een zeer goede graadmeter van de kwaliteit van de tapas. Málaga kent ook veel Arabische invloeden, zo kun je op veel plekken heerlijk Marokkaans eten en zijn tapas vaak ook net iets anders dan in het binnenland.
© 2013 - 2024 Zwart37, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie in SpanjeSpanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende moo…
Naaktstranden aan de Costa del SolLiefhebbers van naaktrecreatie kunnen aan de Costa del Sol heerlijk vakantie vieren. De “kust van de zon” met maar liefs…

Culturele bezienswaardigheden in CancúnCulturele bezienswaardigheden in CancúnVan alle steden in Mexico is Cancún het meest bekende vakantieoord. Hier vliegen de meeste vluchten rechtstreeks heen. E…
Op vakantie naar BonaireOp vakantie naar BonaireBonaire is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, en is bovendien een gemeente van Nederland. De hoofdstad is Kral…
Zwart37 (13 artikelen)
Gepubliceerd: 17-12-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.