Cruise vanaf Miami naar Los Angeles via Panamakanaal

Cruise vanaf Miami naar Los Angeles via Panamakanaal In 2011 maakten wij een cruise vanaf Miami naar Los Angeles waarbij we de doortocht maakten door het Panamakanaal. Het was een prachtige en interessante reis. Een dag varen door het Panamakanaal is een onvergetelijke ervaring. Maar ook Acapulco in Mexico kan worden gezien als hoogtepunt van deze reis waarbij interessante gebieden op het programma staan. Mooie exotische steden maar ook veel tropische natuur. Walvissen en dolfijnen begeleiden soms het schip.

Vertrek uit Miami

Wij vlogen op 15 januari 2011 naar Miami waar we laat in de avond arriveerden. Een shuttle bracht ons van de luchthaven naar Hotel Red Roof Inn waar we een nacht verbleven. De volgende dag gingen we met een shuttle naar de haven waar een enorme rij mensen stond die allemaal tegelijk aan boord wilden van het cruise schip. Het blijft verbazingwekkend hoe snel dan toch weer het inschepen gaat. Om 4 uur werd de Sail Away party gestart bij het zwembad en konden we vanaf het dek de prachtige ski-line van Miami zien verdwijnen. We maakten deze cruise met de Norwegian Star; een groot schip met 2300 passagiers en 1100 bemanningsleden. Norwegian cruiseline promoot dat de schepen een echt Amerikaanse sfeer hebben en free style. De Star heeft veertien dekken met diverse bars en restaurants, zwembad, casino en alle mogelijke voorzieningen die het leven aan boord aangenaam maken. Met deze heerlijke temperatuur is het goed vertoeven bij het zwembad of op een van de grote dekken. Tussendoor een lekker hapje en drankje.

Cartagena, stad in Colombia

De eerste haven waar we van boord gingen was Cartagena in Colombia. Dit is wel een heel interessante stad. In 1533 werd Cartagena gesticht door Pédro de Heredia. De stad werd belangrijk voor de handel vanuit Amerika met goud van zilver. Het werd een doelwit voor kapers die de schepen probeerden te veroveren die met hun kostbare goederen op weg gingen naar Spanje. De stadswallen zijn twaalf meter hoog en zeventien meter dik. De bouw van deze wallen heeft meer dan honderd jaar geduurd. In Cartagena wordt Spaanse koloniale architectuur vertoond uit vroegere tijden. Hele mooie balkonnetjes met hand gesneden houtfiguren, smeedijzeren hekken en mooie groene patio's. Voor een mooi uitzicht over de stad wandel je naar La Popa Hill op 150 meter hoogte. Er zijn in en rond het centrum een aantal historische gebouwen maar het is ook leuk om vanaf een terras de mensen te bekijken die veel lekker tropisch fruit verkopen, moeders en grootmoeders die met de kinderen wandelen en de schoenpoetser die zijn werkzaamheden verricht. Door Unesco is deze stad uitgeroepen tot historisch Cultuurgoed.

Panamakanaal

De dag voordat we het Panamakanaal gingen bevaren werd er uitgebreide informatie verstrekt o.a. door middel van de film "a man, a plan, a canal". Het Panamakanaal is een wonder van techniek. Nadat het Suez kanaal gegraven was dacht men op dezelfde wijze het Panamakanaal te kunnen laten ontstaan. Maar hier is de natuur veel ruiger, dus er werden diverse pogingen gedaan die mislukten. Pas toen men had bedacht dat eerst de voorzieningen moesten worden gebouwd voor de mensen die het werk moesten gaan verrichten kreeg het plan gestalte. Ook het in dienst nemen van plaatselijke bevolking die goed bestand is tegen het klimaat was noodzakelijk. Als je door het kanaal vaart dan merk je op een gegeven moment dat het kanaal heel smal wordt. Het grote cruiseschip wordt dan ondersteund door twee locomotieven die zorgen dat het schip de kant niet raakt. Het schip vaart echter op eigen kracht. Er worden diverse sluizen geopend vanwege het grote verschil in waterpeil.

Inmiddels is in 2016 een nieuw Panamakanaal geopend. De uitbreiding van het kanaal kostte 5,25 miljard dollar en het heeft in totaal acht jaar in beslag genomen om dit vernieuwde kanaal te realiseren. Het is gelegen naast het oude Panamakanaal.

Puntarenas

We arriveerden al om 7 uur in Puntarenas en we stonden om 8 uur dan ook al aan de kade. Er werden door de taxichauffeurs verwoede pogingen gedaan om mensen mee te krijgen naar diverse punten in het tropisch regenwoud. Ook wij hebben een leuke tocht gemaakt, samen met een ander Amerikaans echtpaar. We reden eerst naar een farm in de omgeving waar we capucino-aapjes mochten voeren en er waren ook een paar quati's: kleine brutale neusbeertjes. Vervolgens reden we naar een rivier waar beneden ons diverse grote krokodillen lagen te wentelen in de modder. We reden verder naar een beginpunt waar men via Ziplijnen hoog in de bomen over het tropisch regenwoud kan zweven. Hier was een prachtige tuin met veel tropische planten. Ook lag er een leguaan. Nadat we waren teruggekeerd in de stad hebben we wat rondgewandeld en weer ... op een terrasje gezeten om te kijken naar de plaatselijke bevolking.

Huatulco

Bij aankomst in deze badplaats vallen verschillende mooie baaien op. Daarom is het leuk om je snorkelspullen mee te nemen en schitterende vissen te gaan bewonderen die hier gemakkelijk te zien zijn in vele kleuren. Het koraal was prachtig paars gekleurd en het was erg rustig. Terug in de stad valt op dat op de boulevard de juwelierswinkels zich aaneen rijgen. De stad Huatulco ligt in het zuidelijk deel van de staat Oaxaca.

duikersduikers

Acapulco met cliffdivers

Bij het horen van Acapulco denken we natuurlijk meteen aan de cliffdivers hetgeen een belangrijke attractie is. Al sedert vele jaren springen vanaf de rotsen La Quebrada 7 jonge mannen tussen de 10 en 25 jaar vanaf de rotsen 40 meter naar beneden in een slechts 4 meter diepe inham. Ze gaan eerst bidden bij een kerkje, zwaaien daarna naar het publiek en duiken dan met een prachtige boog de diepte in. Adembenemend mooi en angstig om te zien. Vanaf hotel Mirador heb je een goed uitzicht op deze mannen.

Na Cancun is Acapulco de grootste badplaats van Mexico met een strand van 11 kilometer lengte.Je kan een tocht maken langs deze schitterende baai waarbij we ook het vroegere huis van John Wayne bezocht wordt. Hier heeft deze filmster gewoond die een Mexicaanse vrouw had. Tevens woonde hier ook Johny Weismuller. In de hal hangt een verzameling foto's. Acapulco is een stad vol tegenstellingen. Er zijn hele dure wijken met schitterende huizen aan de baai, prachtige winkelcentra. Maar de oude stad is verpauperd en vele huizen zien er haveloos uit. De beroemde baai is schitterend en het is goed te begrijpen dat velen hier hun vakantie willen doorbrengen. Dit is ook duidelijk te zien aan het aantal grote jachten in de haven.
los arcoslos arcos

Cabo San Lucas

Cabo San Lucas is een badplaats die pas de laatste jaren in opkomst is. We hebben een boottocht gemaakt naar "Lands End" en het prachtige kunstwerk van de natuur El Arco. Hier zijn reusachtige rotsformaties in zee te vinden en er liggen zeeleeuwen op de rotsen. Rond maart komen hier ieder jaar walvissen richting de kust met hun jongen. Zij blijven dan korte tijd in deze omgeving zodat de jongen wat sterker worden en gaan daarna verder naar het noorden.

Walvissen en dolfijnen

Wij hadden geluk want tijdens onze laatste dag op zee hebben we vele walvissen gezien. Ook hebben we op deze tocht regelmatig ontmoetingen gehad met dolfijnen die soms richting de boot komen zwemmen en dan plotseling weer terugkeren naar zee. Ook zeeschildpadden zijn vanaf de boot te zien op sommige plekken.

Los Angeles

Aan deze reis die 14 dagen duurde omdat er verschillende zeedagen waren kwam op 29 januari een eind in Los Angeles. Hier verbleven we nog 3 dagen om vervolgens weer naar Nederland te vliegen.
© 2011 - 2020 Celientje1, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cartagena, ColombiaColombia staat niet bekend als een druk bezocht vakantieland of zijn toeristische plekken. Het staat symbool voor negati…
De mooiste bestemming voor een cruise: de Caribische ZeeEen helderblauwe zee, prachtig eilanden, zonovergoten witte stranden, palmbomen en een heerlijk tropisch klimaat. Dat zi…
Mexico, strand maar ook veel cultuurMexico, strand maar ook veel cultuurMexico is een populair vakantieland, door het aangename klimaat en de mooie stranden is het een ideale zonbestemming. Da…
Cartagena in Spanje: juweel aan de Costa CalidaCartagena in Spanje: juweel aan de Costa CalidaCartagena is een stad die gelegen is aan de Costa Calida. Lange tijd was het een rustige havenstad die weliswaar geschik…

Fietsen rondom het BodenmeerMet de Bodensee-Radweg kun je je letterlijk een slag in de rondte fietsen. Een fietsroute zonder kop of staart, waardoor…
Wereldstad Los Angeles met Hollywood is geweldigWereldstad Los Angeles met Hollywood is geweldigLos Angeles bezoeken is een onvergetelijke ervaring. Men kijkt in de wereld van de celebrities maar ziet ook hoe de door…
Bronnen en referenties
  • Informatie verstrekt door Cruise Travel

Reageer op het artikel "Cruise vanaf Miami naar Los Angeles via Panamakanaal"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Celientje1
Laatste update: 11-10-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!